Life a 123 do větroně
Ta vrtule je skutečně 10x7 - je to tam vyraženo ale musel jsem použít lupu.Mám ještě vrtuli 12x6 ale ještě jsem ji nepoužil, možná později. V této kategorii jsem nováček, svižné stoupání s vrtulí 10x7 mi zatím vyhovuje. Silnější serva jsem měl pouze na křidélka a výškovku. Eflite jsem použil na klapky, protože klapky vytahuju pouze na přistání a tam je už menší rychlost i síly menší.
Helios 63
Chipmung 70
Parkmaster 3d
Chipmung 70
Parkmaster 3d
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
12x6 by byla asi uz moc velka, tam by sly prou8dy urcite pres 60A... no tak az budes nekdy chtit zlepsit stoupani, tak staci koupit 11x7 a je to.
Jinak ty maly serva jsou na klapky fakt nedostacujici, zniceny prevody na plastovejch Hs-81 u Iona a podobnejch modelu jsou docela casty a prave klapky jsou nejzranitejnejsi pri pristani.
A naklapkovanio cele odtokovky (klapky+kridelka) do termiky nebo naopak na rychlost nepouzivas ? Neni to skoda, vzdyt tohle je jedna z velkejch vyhod celomechanizovanyho 4servovyho kridla!
Jinak ty maly serva jsou na klapky fakt nedostacujici, zniceny prevody na plastovejch Hs-81 u Iona a podobnejch modelu jsou docela casty a prave klapky jsou nejzranitejnejsi pri pristani.
A naklapkovanio cele odtokovky (klapky+kridelka) do termiky nebo naopak na rychlost nepouzivas ? Neni to skoda, vzdyt tohle je jedna z velkejch vyhod celomechanizovanyho 4servovyho kridla!
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Vzduchoplavec:
V cem to bude, nejaky pekny akrobatek?? Ja taky jednu chvili uvazoval o A123 ale znamenalo by to pro me novou nabijecku a ani cena tech packu neni zanedbatelna, takze to vypada ze napodzim bude trimetrovku (nebo mozna jen 2.7m?) pohanet 12-14ti clanek Nixx, tech 800W z toho dostanu vpohode, ultramat to nabije a cena za 2 packy bude stejna jako za jeden 4xA123....
Jinak s cim ted litas? Neplanujes neco na sobotu? (teda pokud nebude moc foukat, to bych sel asi do Bohnic
)
Jo a ta 12x6 na Iona bude mozna trochu pomala, lepsi by byla 12x8... a pozor to ze pri 12V bere 56A znamena, ze pri 14V bude brat vyrazne vic !!! (ale zase nevimjak moc poklesne napeti na A123 pri techhle proudech)... chce to holt pujcit si klestak, otackomer a nejaky ty vrtule a merit merit merit.
V cem to bude, nejaky pekny akrobatek?? Ja taky jednu chvili uvazoval o A123 ale znamenalo by to pro me novou nabijecku a ani cena tech packu neni zanedbatelna, takze to vypada ze napodzim bude trimetrovku (nebo mozna jen 2.7m?) pohanet 12-14ti clanek Nixx, tech 800W z toho dostanu vpohode, ultramat to nabije a cena za 2 packy bude stejna jako za jeden 4xA123....
Jinak s cim ted litas? Neplanujes neco na sobotu? (teda pokud nebude moc foukat, to bych sel asi do Bohnic
Jo a ta 12x6 na Iona bude mozna trochu pomala, lepsi by byla 12x8... a pozor to ze pri 12V bere 56A znamena, ze pri 14V bude brat vyrazne vic !!! (ale zase nevimjak moc poklesne napeti na A123 pri techhle proudech)... chce to holt pujcit si klestak, otackomer a nejaky ty vrtule a merit merit merit.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Abu: No, ja prave zaboha nemohl na to MVVS nic sehnat. Mel jsem par veci vyhlidnutych, ale bylo to vsechno drahe (Katana od Sebartu / Krill atp.) az v pondeli na modelbazaru se nahle zjevil takovy sikovny dvouplosnik, do ktereho by to melo dobre pasnout. Je to domaci vyroba (letova hmotnost kolem 1.4 kg) a ma polosoumerny profil, takze to nebude asi buhvijaky divocak, ale litat by to mohlo docela pekne. Doufam, ze brzy prijde. Za tu cenu (2000,- vcetne 3x servo) jsem neodolal.
Jinak pro me je investice do A123 take zatim hodne draha (zejmena nabijecka), takze zatim se musim spokojit s LiPol.
V sobotu musim, bohuzel, znamym na svatbu, takze nic. Ale co v nedeli?
Ja ted litam nejvice s Twistem 3D na 7.5 ccm a o vikendu jsem po dlouhe dobe sel do vzduchu s bouranym Gilesem r. 1m + 350W motor. Cekal jsem, ze to hend rozbiju, ale letel prekvapive dobre! Jen trochu neposedny a nachylny na ztratu rychlosti, takze pri pristani se mi 2x naklonil a strejchl kridlem o zem - ale bez poskozeni.
Jinak pro me je investice do A123 take zatim hodne draha (zejmena nabijecka), takze zatim se musim spokojit s LiPol.
V sobotu musim, bohuzel, znamym na svatbu, takze nic. Ale co v nedeli?
Ja ted litam nejvice s Twistem 3D na 7.5 ccm a o vikendu jsem po dlouhe dobe sel do vzduchu s bouranym Gilesem r. 1m + 350W motor. Cekal jsem, ze to hend rozbiju, ale letel prekvapive dobre! Jen trochu neposedny a nachylny na ztratu rychlosti, takze pri pristani se mi 2x naklonil a strejchl kridlem o zem - ale bez poskozeni.
Vrátil jsem se z létání s tím, že si vyzkouším rychlé vystoupání na plný plyn a potom nějaká akrobacie a nízké průlety, žádné termické létání. Jetibox ukázal : celkový čas -31 min., motorový čas - 5:21 a nejvyšší teplota na regulátoru - 48°.
Jinak mi odešlo 1 servo na klapkách, takže jste měli pravdu, budu muset koupit něco lepšího.
Jinak mi odešlo 1 servo na klapkách, takže jste měli pravdu, budu muset koupit něco lepšího.
Helios 63
Chipmung 70
Parkmaster 3d
Chipmung 70
Parkmaster 3d
- mpx
- Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz
han píše:Vrátil jsem se z létání s tím, že si vyzkouším rychlé vystoupání na plný plyn a potom nějaká akrobacie a nízké průlety, žádné termické létání. Jetibox ukázal : celkový čas -31 min., motorový čas - 5:21 a nejvyšší teplota na regulátoru - 48°.
Na klapky doporučuji něco s kovovými převody. Dneska už také vím, že dávat na klapky plast neni ta nejlepší volba.
Moje modely:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69
-
marek manka
Re: Life a 123 do větroně
Zdravim vsechny koupil jsem si optimu3 rozpeti1,7m kridlo v celku.Do tet jsem lital jen s bublinkama. Tak jse na to tesim ale zaroven mam strach s prvniho startu nevim jaky tam mam nastavit vychylky mam s toho strach tak bych potrboval pordit prosim diky za rady jsem s toho trosku