CRIUS AIO PRO V1.0

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
jmk
Kontaktovat uživatele:

Re: CRIUS AIO PRO V1.0

#346 Příspěvek od jmk »

OK2BUH píše:Nebylo co radit všechno bylo dobře. Tak čím to bylo?

tak nejak vice vecma. multiwii app proste nefunguje. Nevim proc, ale dava mi na vyber ten spatny COM. ten druhy na ktery to ma fungovat nenabidne. winGui Appka v pohode nabizi. takze jsem ji nahradil touhle winGUI appkou a ta faka.
co se tyce telefonu , tak tam se nesmi parovat BTcko pres konfigurace telefonu, ale parovat pouze pres samotnou appku MW GUIz
pak to beha.
Mirda.K

#347 Příspěvek od Mirda.K »

Tak a jsem v koncích, před nedávnem mi přišla deska z rctimeru AIOP v2 byl v ní nalitý software MW a vše po připojení k wingui fungovalo parádně. Ale to bych nebyl já, abych nezkoušel nové věci a zkusil jsem tam nahrát software MPNG, jako skoro všem zde, mi nešli odarmovat motory tak jsem si řekl že tam zase šoupnu MW. Ovšem nahrál jsem tam software a ať sem nastavoval co to jen šlo furt se mi po odarmování motorů všechny motory roztočily, ale lítalo to. Koumal jsem dál zkoušel podle různých návodů nastavoval config.h a pak jsem i zkoušel nahrávat různé verze MW, později i MP. Došlo tak daleko, že už ani nejdou odarmovat motory v MW. A to jsem instalaci provedl uplně stejně jako v případě předtím, když se mi po odarmování točily motory. Už fakt nevím co s tím.

Moje konfigurace je:
http://www.rctimer.com/product_765.html
http://www.rc-levneji.cz/turnigy-4/vyborny-stridavy-regulator-turnigy-multistar-30a--opto-bez-becu--pro-multi-rotory/
http://www.rc-levneji.cz/turnigy-2/stridavy-motor-pro-letadla-turnigy-d2830--11-1000kv-210w/
http://www.rcking.eu/cs/wasp-nano-cpx/70485-nasa701-lcd-24ghz-tx.html
a todle akorát v 5ch verzi
http://skyartec.com/ProductShow.asp?ArticleID=1688

Abych předešel dotazům tak regulátory jsou zkalibrované přes příjimač na rozsah plynu,
ve vysílačce mám nastavené všechny hodnoty na max a ve wingui mi to ukazuje hodnoty yaw střed 1500 min 1000 max 2000,
plyn je min 1000 max 2000.
Config.h je nastaveno

nas.jpg

Nevíte někdo jestli se někde dá stáhnout originální upravený MW co se dává k cesce, protože s tím to běhalo naprosto v pohodě. Nebo nemáte něko představu co s tím můžu dělat teď?
Díky Mira
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#348 Příspěvek od JirkaA »

Vymazal jsi před přeháním jiné verze Eepromku?
OK2WY
Mirda.K

#349 Příspěvek od Mirda.K »

ne to jsem neudělal co to je a jak se to dělá pls...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#350 Příspěvek od JirkaA »

Mirda.K píše:ne to jsem neudělal co to je a jak se to dělá pls...

v arduinu najdi sketch EEPROM clear, zkompiluj a spusť. Chvilku počkej a potom tam nalej spátky multiwii nebo MPNG.. Tohle je důležitý před každou změnou "velké" verze, jinak ti zůstane v EEPROM nastavení z minulé verze, které není kompatibilní a může způsobovat problémy.
OK2WY
OK2BUH

#351 Příspěvek od OK2BUH »

Jenom doplním že u této desky je větší EPROM, aby se smazala celá je nutno zvýšit v tom eprom clear hodnotu z 512 na 4096 bajtů.
Ještě zkontroluj způsob armování v config.h. Máš tam toto?
/******************************** ARM/DISARM *********************************/
/* optionally disable stick combinations to arm/disarm the motors.
* In most cases one of the two options to arm/disarm via TX stick is sufficient */
#define ALLOW_ARM_DISARM_VIA_TX_YAW
//#define ALLOW_ARM_DISARM_VIA_TX_ROLL
Mirda.K

#352 Příspěvek od Mirda.K »

Tak zkoušel jsem nahrát nejnovější MP přes flashtool. Předtím jsem tam teda vymazal ten eeprom a pořád nic. Přes missionplanner 1.3.7. jsem zkalibroval vysílačku, zkalibroval acc, kompas atd... A stejně to nejde odemknout. Pořád problikává červená kontrolka, která značí že jsou motory zamkuné. Jdu to smazat a zkusím nejnovější mw.

Tak jsem zkusil nahrát MW. postup: smazal jsem eeprom, nahrál MW2.3, připojil k MWconfig zkalibroval ACC a kompas odarmoval a šlo to. Všechno jsem řádně uložil odpojil a zkusil to na zemi a zase to odarmování nejde. Zkusil jsem to tedy zase připojit k MWConfig a pořád ani ťuk. To jsem z toho blázen... A v config.h mám to arm/disarm nastaveno správně.

Zkusil jsem tam nahrát MW 2.2 uplně stejným způsobem jako MW2.3. viz info nahoře. A vše funguje tak, jak má. Ovšem furt to neřeší problém s odarmování motorů v MP protože jsem si koupil GPS a hodlám ji připojit a pouštět kopteru přes Missionplanner tak jsem furt v koncích. Máte někdo další návrhy co můžu zkusit, popřípadě kde se můžu přiučit? Skouknul jsem spoustu videí na youtube o nahrávání software do desky (konkrétně MP) a i když jsem jel přesně podle návodu tak mi to furt zlobí. Jdu zase prohledávat forum jesli jsem na něco nezapoměl. Díky všem za pomoc!
janko.hrasko

#353 Příspěvek od janko.hrasko »

pri megapirate ti bude ukazovat mission planner, ze preco nechce dovolit armovat motory -musis mat nakalibrovane: rc, acc a kompas
pripadne sa da prearm check zrusit v parametroch
Mirda.K

#354 Příspěvek od Mirda.K »

janko.hrasko píše:pri megapirate ti bude ukazovat mission planner, ze preco nechce dovolit armovat motory -musis mat nakalibrovane: rc, acc a kompas
pripadne sa da prearm check zrusit v parametroch

potom co jsem všechno zkalibroval tam mi to píše compass offsets too, kouknul jsem se tedy na full parameter list a zjistil že mi zlobí kompas koukněte na to co jsem zjistil:

Doufám že to jde aspoň trochu přečíst
Doufám že to jde aspoň trochu přečíst

Moc tomu nerozumím ale tak vysoký hodnoty na kompasu jsou fakt divný.
Navíc když zkouším kopterou otáčet a mám to připojený tak vidím že to fakt nefunguje tak jak má, na sever se mi ukazatel neotočí i když ve skutečnosti tam koptera je. Snažil jsem se regulátory a rozvod napájení dát co nejdál od řídící jednotky aby to neblblo ale koukněte na toto:

Nahoře je řídící jednotka pod ní je příjimač s pípákem na baterku a až dole je deska pro rozvod napětí. Navíc jsem ji otočil aby kabely od baterky směřovaly dolu.
Nahoře je řídící jednotka pod ní je příjimač s pípákem na baterku a až dole je deska pro rozvod napětí. Navíc jsem ji otočil aby kabely od baterky směřovaly dolu.

Ale co je nejdivnější že ten kompas blbne i když je koptera vyplá a mám jenom připojenou řídící jednotku k pc.
(p.s. prearm jsem zkusil v parameterch vypnout ale i tak se motory neodarmovaly)

Tak povedlo se mi kompas nastavit tak že už ukazuje na sever a otáčí se tak jak má. Ale furt mi to píše to samý: compass offsets too
Naposledy upravil(a) Mirda.K dne úte 22.07.2014 11:23, celkem upraveno 1 x.
janko.hrasko

#355 Příspěvek od janko.hrasko »

skus dat pipak dalej od riadiacej dosky a skalibrovat kompas nanovo
nastavil si mu spravnu orientaciu?
jeho offsety by mali byt maximalne do 400, lepsie vsak do 100
Mirda.K

#356 Příspěvek od Mirda.K »

janko.hrasko píše:skus dat pipak dalej od riadiacej dosky a skalibrovat kompas nanovo
nastavil si mu spravnu orientaciu?
jeho offsety by mali byt maximalne do 400, lepsie vsak do 100

Zkusil jsem a znova zkalibroval koukni na to:

parameter list2.jpg

Kompas už ukazuje normálně ale ty hodnoty jsou pořád šílený...
janko.hrasko

#357 Příspěvek od janko.hrasko »

este mi napadlo vypnutie auto declination a rucne tam zadat udaj, je to pri kalibracii kompasu
Mirda.K

#358 Příspěvek od Mirda.K »

Jo to jsem už taky zkoušel a pořád nic.
janko.hrasko

#359 Příspěvek od janko.hrasko »

tak posledny pokus.. daj prec ocelove srubky a nahrad ich plastovymi/hlinikovymi :)
Mirda.K

#360 Příspěvek od Mirda.K »

janko.hrasko píše:tak posledny pokus.. daj prec ocelove srubky a nahrad ich plastovymi/hlinikovymi :)

zase nic už jsem tam zase nahrál MWii s tim mi to aspoň lítá. Nevim asi ji tam nechám a pořídím APM to už by snad s MP mohlo fungovat :lol:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“