Bubákov - nejen o Vikingovi

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
M1
Kontaktovat uživatele:

Re: Bubákov - nejen o Vikingovi

#421 Příspěvek od M1 »

...no covece v sobotu byl jen brácha s tatikem neb já jsem trávil celý den na letišti, ale bohužel v práci :'(. No a dneska v tom šíleným vedru jsme dali přednost koupališti, tenhle týden jsem byl lítat 2x tak jsem to už nechtěl moc hrotit :-)
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#422 Příspěvek od jindraj »

Lidi já vám závidím. Celou sobotu jsem byl na cestách a s rodinou a koukal co se děje ve vzduchu jak mlsnej kocour. Nakonec jsem se dostal k letadlu a vyjel hledat nějakou louku kde by šlo letět až po 17 a i když jsem doufal hodně tak už byl vzduch mrtvý a mazlavý jak olej. Tak jsem dal také kameru na křídlo a trup a udělal alespoň pár záběrů Orlíka s ní.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#423 Příspěvek od jindraj »

Tak poté co jsem se před časem s Mobiusem osmělil na Vikingovi a ověřil si, že takhle velké letadlo si ho prakticky ani nevšimne, jsem si položil otázku, co by udělal Mobius na něčem celkem malinkém - a protože byl po ruce chudák dotlučený Crack Yak, tak se mu dostalo té cti vozit fullHD kameru - no částečně nás do toho hecly děti, protože jsme tam na pláži byli s bráchou a rodinami. Jo ...letělo to ... trochu mi do toho foukal vítr, ale i tak si s touhle minikamerkou poradil relativně bez zádrhelu a byl v pohodě ovladatelný a přitom to celé bylo tak lehké, že to člověk odfoukne, když ho to otravuje :) no většinou to trochu odfoukával i vánek.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_3wFBugYV9c[/youtube]

ale s Vikoušem to šlo nad přehradou trochu lépe ... ale to už se nedalo blbnout na pláži a bohužel jsem tam nebyl včas na nějakou termiku a nezbývalo, než si jen tak zablbnout a rozhlédnout se v cca 300m.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G3XPEuQEXUM[/youtube]
graup15

#424 Příspěvek od graup15 »

re..M1

Co takhle tuto sobotu? Má být velmi pěkně. Tentokrát by jsme vás jeli navštívit. (Na to vaše oraniště) :-) :-)
michalv

#425 Příspěvek od michalv »

To se rozumí, že půjdem :wink: . Jinak, fakt to oraniště není :lol: , je to druhá budárna , ale velká 8)
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
M1
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od M1 »

...bohužel Dalibore v sobotu už budu na dovce mimo republiku, ale až se vrátím není problém a mužem klidně zajet i k nám do Pisnice na luxusní posekanou travicku jak v bubarne ;-)
JETI DC-16
sramy
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od sramy »

Když už se tu bavíte, kam pojedete létat, tak 16.8. máme u nás na aeroklubovém letišti v Chotěboři - Počátkách ModelShow létá se od 14h pro veřejnost, vím, že to je pro vás trochu z ruky, ale za zeptání nic nedám.
GPS souřadnice:49°41'10.416"N, 15°40'37.776"E
Vítán je každý se vším co létá, nemusí to být Viking (i když jednoho vlastním) :wink:

Občerstvení zajištěno.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
graup15

#428 Příspěvek od graup15 »

re..JindraJ
Tak jsem zkušebně taky střihnul let po okruhu a přistání Vikinga. Občas si dám prostě klasiku přistání..tzn okruh,sestup,výdrž,přistání :-)
Jen mi řekni ,proč to pošlu na trubku v 1080p a pak je to jen 720p.?
Jinak na to kolik to stojí,ten Mobius fakt funguje výborně!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HPFXkC256_M[/youtube]
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:re..JindraJ
Tak jsem zkušebně taky střihnul let po okruhu a přistání Vikinga. Občas si dám prostě klasiku přistání..tzn okruh,sestup,výdrž,přistání :-)
Jen mi řekni ,proč to pošlu na trubku v 1080p a pak je to jen 720p.?
Jinak na to kolik to stojí,ten Mobius fakt funguje výborně!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HPFXkC256_M[/youtube]

krásný .... s tímhle manévrem mám s Vikoušem zatím problém - nemám zatím pořádně odhad z jaké dálky a s jakou energií musím letět, abych jí stačil vytratit ... kdykoliv tohle cvičně zkusím, letím furt pryč - 70 cm nad zemí přes celé 100m letiště :) ... částečně za to mohou ruce, částečně to bude tím, že tam nemám tolik místa, aby mohl nalétávat dost zplocha - musel bych vytratit energii v nějaké spirále těsně nad zem a na to se zatím s tímhle letadlem necítím ... to musím dostat víc do ruky :)

zato s brzdami už si celkem rozumím :)

jo mobius je boží :) myslím, že se s ním ještě vyblbnu.

jinak s tou trubkou ... máš to tam i ve fHD (1080p) ... je potřeba si na to ručně přepnout. když to necháš na automatice, tak i v celoobrazovkovém režimu ti to přehraje jen v 720p. Rozklikni si v celoobrazovkovém režimu tu nabídku kvality v liště přehrávání ? (volba "nastavení" - ozubené kolečko). Tam si to z "automaticky 720p přepni na 1080p .... po pár sekundách je pozorovatelný rozdíl v rozlišení i v obraze. Bohužel ani pak to není zdaleka tak kvalitní jako ten zdroj, ale lepší než drátem do oka.

Zatím mám ale problém s logistikou v sobotu. postupně mi vybuchují všechny možnosti přibližovadel. Jestli se něco nestane, tak budu v sobotu jen sedět doma a koukat z okna :(( a to jsem po čase zbavil Vikouše naporcovaných much na náběžce, vyleštil, vlepil ta závaží a vůbec všeobecně pohýčkal. no nic. jdu pokračovat ve shánění dopravy.
graup15

#430 Příspěvek od graup15 »

No já to nemám taky vůbec jisté:-( Mamina už plánuje práce na chalupě...už to vidím (standardní situace). Jak vezmu do ruky křoviňák...přifrčí 3 skutečné větroně a budou mi točit stoupák přímo nad hlavou....aby mi nasrali ještě víc ...:-) :-) A pak mi hejno kánat co si vykrouží bublinu hned vedle.
graup15

#431 Příspěvek od graup15 »

Takový malinký průlet s Vikingem (z prd výšky..cca 350m). Jen ten zvuk se mi líbí :-) :-)
Jak jsem Mobiuse přilepil izolepou na konec křídla,tak to vydává zvuk jak turbína..:-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=91MXmpaPvCM[/youtube]
M1
Kontaktovat uživatele:

#432 Příspěvek od M1 »

...joooo tak to je dobrý, turbína za pár kaček, to se vyplatí-super efekt :lol:. to si tam tu izolepu omotal kolem křídla s tou kamerkou ?
JETI DC-16
graup15

#433 Příspěvek od graup15 »

Jo..na hulváta:-)
M1
Kontaktovat uživatele:

#434 Příspěvek od M1 »

...přemejšleli jsme s bráchou pořídit Go-Pro, ale když vidim, jaký pěkný záběry jsou z toho Mobiuse a cenovej rozdíl skoro 8.000,- tak myslim, že do toho půjdeme taky :wink:
JETI DC-16
graup15

#435 Příspěvek od graup15 »

No právě...ten rozdíl je fatální (cenový) a kvalita více než dostatečná. A navíc je Mobius lehčí a aerodynamicky...friendly :-)
Já se o výkend pokusím na bráchovo (jestli dovolí) Discovery přidělat Mobiuse.. A zároveň natáčet GioPro/Mobius. Jsem zvědav jak velký tam bude rozdíl...i když,trubka je plná srovnávacích videí..Tak se na to možná vykašlu.
Odpovědět

Zpět na „Kluby“