Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
scarabeus

Re: Phoenix RC

#1261 Příspěvek od scarabeus »

Na jakem profilu ve vysilacce to delas? Je to cisty nenastaveny? Je to heli nebo ero?
kesi
Kontaktovat uživatele:

#1262 Příspěvek od kesi »

Tahle otázka mě přivedla na patrně správnou cestu, zřejmě jsem hledal problém tam, kde žádný nebyl. Uvědomil jsem si, že směrovku jsem používal jen u jednoho letadla a to jsem měl ještě DX6i, u MX-12 jsem ji v praxi nevyužil, což chci v budoucnu změnit.
Hodím sem pár na rychlo udělaných (netrvanlivých) a bohužel přesvětlených fotek, které mluví za vše:
http://kesi1n.sweb.cz/MX-12/IMG_7861.JPG
http://kesi1n.sweb.cz/MX-12/IMG_7862.JPG
http://kesi1n.sweb.cz/MX-12/IMG_7863.JPG

Tak co s tím, pánové? Kde je chyba? Teď už je mi jasné, že nejsem zcela očividně ve správném vláknu. :o

Je to profil Aero. Čistý nenastavený ani nevím, že existuje. :)
http://kesi1n.sweb.cz/MX-12/IMG_7866.JPG
petsild
Kontaktovat uživatele:

#1263 Příspěvek od petsild »

Chyba je hned u zdroje, jestli jsi neudělal update firmware, tak bych neváhal a přehrál. Po zapojení směrovky v přijímači je servo stejně neaktivní?
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
kesi
Kontaktovat uživatele:

#1264 Příspěvek od kesi »

Děkuji za výdrž a ochotu pomoci, toho si stejně jako u ostatních velmi cením. Určitě zkusím soft přehrát, snad to vše vyřeší.
Phoenix support radí:
"Create a new, blank model memory in your radio for Phoenix
Set to HELI mode 
Set the swashplate mixing (CCPM) to single-servo/90-degrees
Start Phoenix and recalibrate your radio using the system > your transmitter > calibrate wizard"

Moc nechápu, proč přepínat na heli ...atd. , stejně jako nerozumím tomu, že si koupím rádio, zkalibruji a nefunguje směrovka. :o

Budu po updatu muset opět kalibrovat? (Na tuto otázku prosím odpověď do SZ).

Letadlo, na kterém bych směrovku v praxi vyzkoušel je i s dalšími věcmi na cestě. Ne vždy je zboží skladem, opravdu skladem.

Ještě jednou díky a případné další nejasnosti, které do tohoto tématu příliš nepatří, zařadím do správného šuplete. :wink:
petsild
Kontaktovat uživatele:

#1265 Příspěvek od petsild »

Nastavení vysílače jako heli na jedno servo má za účel, že sim mixuje kanály cykliky sám virtuálně a pomocí přepínání letových režimů lze křivkou plynu normál snadno ovládat i letadla.

To odzkoušení směrovky pomocí serva myšleno doma provizorně strčené správně v přijímači nějakého modelu, aby se vyloučila chyba třeba vysílače.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
JosefSvejk

#1266 Příspěvek od JosefSvejk »

Ve phoenixu přece musíš vidět v pokročilém nastavení, jestli se pohybuje "teploměr" směrovky.
A nastavení módu "heli" ve vysílači je logické, protože potom si v ní nastavíš křivky, letové režimy atd.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#1267 Příspěvek od juraj.jurej »

[quote="FreeZeee"]No to bych byl moc rád kdyby jsi poskytl návod apod.
Táta volal do RC Kingu a tam mu řekli, že je nejdřív potřeba připojit jakýkoliv mono jack

Ja mám stereo jack (z HK) a všetko ide ako má s Turnigy 9XR. Skús, ako sa tu už radilo nahrať nový soft. (aj tak to nieje na škodu) Ale aj tak v Phonixu musíš pri kalibrácii vidieť či ti idú všetky kanáli. (4+2 vipínače) Podla mňa to len zle nastavuješ.
FrSky Tandem X20
rade

#1268 Příspěvek od rade »

Ahoj.Provozujete někdo Phoenixe s Futabou FC-28?Jaký bych měl použít adaptér?Popřípadě dal by se adaptér udělat?
Protos 500 se Spiritem
Michi

Nefunkční phoenix když je zapojené podvícení

#1269 Příspěvek od Michi »

Čaute,
po dlouhé době jsem si chtěl zalítat na phoenixu, tak jsem připojil vysílač ale nemohl ho identifikovat.. poté jsem zjitil, že s tím má co dočinění podvícení displeje. Když ho odpojím tak phoenix jde ale při zapojeném podsvícení ne.. Můžete mi poradit co bych s tím mohl dělat?
honzaop

Re: Nefunkční phoenix když je zapojené podvícení

#1270 Příspěvek od honzaop »

Vypnout podsvícení? 8)
Nebo si udělat podsvícení na vypínač?
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
beka

Re: Nefunkční phoenix když je zapojené podvícení

#1271 Příspěvek od beka »

Mě u DX 7 vypínalo reverzování serv, dodělany modul, automaticky timer pro DX7, musel jsem rozebrat servo a přehodit vyvody, ale pohrál jsem si s tím než jsem na to přišel.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
radawc

Simulátor R7

#1272 Příspěvek od radawc »

Ahoj přecházím z letadel na Heli koupil jsem simulátor Realflight 7 byl mě doporučen jedním opravdu zkušeným pilotem kvůly lepší fyzice používám verzi interface rádio mám Aurora 9 vůbec nemůžu v sim objevit kde nastavit flight mody atd... lítá někdo tenhle sim díky moc za radu
scarabeus

#1273 Příspěvek od scarabeus »

V tom pripade nechapu, proc se ptas tady, u Phoenixu. Zaloz si nove tema a treba se nekdo ozve.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#1274 Příspěvek od robinj »

Zdravím mám taky phoneixe a neumím si na programu phoneix builder postavit nové éro? nevíte jak se to Dělá? neumím anglicky. potřebuji letadlo něco jako GTX ale ne s turbínou ale s benzínovým motorem za křídlem kde se chci naučit přistávat abych nezničil vrtuli. Dík :?
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
jirakus

#1275 Příspěvek od jirakus »

Mám dotaz, pokud koupím na bazaru Phoenix verzi 2.5 ,lze po instalaci upgradovat z domovské stránky na vyšší verzi alespoň 4? Jde to normálně,nebo by s tím mohl být problém?
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“