problémy s prodejem letadla
- fiser.modely
- Kontaktovat uživatele:
Re: problémy s prodejem letadla
Já měl podobný problém,jen sem prodával auto 1/5. Kupující se ozval po cca 3 týdnech že tam je špatné to i to atd tak sem ho poslal do pr.. A divím se že neměl čas abys mu model předvedl v letu když na to-jak píšeš hleděl 4hodiny. 
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Odkdy je zaruka neprenosna? Zaruka se tyka vyrobku a na dokladu je uvedena identifikace vyrobku, nikoliv kupujiciho, takze je jedno zda reklamuje franta nebo karel, podstatne je aby reklamoval vyrobek ktery je uveden na zarucaku.
Osobne mi toto tema prijde podivne - vyjadreni protistrany je pomerne sofistikovane a obsahuje dost argumentu a vzhledem k tomu ze nikdo z nas u koupe nebyl takze nevi co si ti dva rekli tak tezko soudit.
Osobne mi toto tema prijde podivne - vyjadreni protistrany je pomerne sofistikovane a obsahuje dost argumentu a vzhledem k tomu ze nikdo z nas u koupe nebyl takze nevi co si ti dva rekli tak tezko soudit.
Quis custodiet ipsos custodes?
Mrkni na tohle http://www.e-advokacie.cz/cs/clanky/prodej-pouzitych-veci-a-odpovednost-za-vady
Ale sám musíš vědět cos prodal a v jakém stavu to bylo
Ale sám musíš vědět cos prodal a v jakém stavu to bylo
Neprenosne jsou treba licence atd. A zbozi u ktereho je nutne mit vyplneny zarucni list. Dela to Stihl, Viking (coz je stihl), dewalt, atd. Ale pokud jsi mu prodal bazarovku a on souhlasil s cenou. Dal bych nu maximalne 500kc na predelani domku a nazdar bazar. Mate mezi sebou vubec nejakou smlouvu ci dohodu?
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
- LittleFalco
Kuba78 píše:Osobne mi toto tema prijde podivne - vyjadreni protistrany je pomerne sofistikovane a obsahuje dost argumentu a vzhledem k tomu ze nikdo z nas u koupe nebyl takze nevi co si ti dva rekli tak tezko soudit.
Ano, to je pravda. Z toho mi vyplyva, ze jestli do toho ctyri hodiny cumel, tak musel vedet, co kupuje. Dalsi argument-nadmerne niceni elektroniky vibracemi. Videl ten clovek uz nekdy takovy motor v modelu?
Mozna by bylo dobre, kdyby zakladatel vlakna uvedl jmeno sve i kupujiciho. Prece jenom je za kazdym z nas nejaka historie.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Je možné, že mu letadlo prohlédl někdo zkušenější a poradil mu.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Kuba78 píše:Odkdy je zaruka neprenosna? Zaruka se tyka vyrobku a na dokladu je uvedena identifikace vyrobku, nikoliv kupujiciho, takze je jedno zda reklamuje franta nebo karel, podstatne je aby reklamoval vyrobek ktery je uveden na zarucaku.
někde jsem to slyšel, ale tady to třeba zmiňují taky http://www.dtest.cz/clanek-1253/postoup ... -ze-zaruky
Jiná věc je dokazování kdo to koupil. To možná prodejci neřeší.
Mně vyjádření kupujícího moc sofistikované nepřijde. Spíš naopak modelář zkušený asi není a někdo ze znamých něco plácnul.
Kdyby byl zkušenej, řešil by problém při koupi.
Prostě někomu to ukázal a ten mu to pomluvil.
- JosefSvejk
Prodávající poskytuje záruku kupujícímu. To je známá věc. Nákup věci při reklamaci kupující většinou dokazuje vlastnictvím dokladu o koupi nebo záručním listem. Pokud na těchto dokladech není jméno kupujícího, tak může nový majitel lehce "zalhat", že je původním kupujícím, protože ten doklad vlastní. Ale rozhodně to není úplně "košér" jednání.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
To byla sepsaná nějaká kupní smlouva s údaji a podpisy? Když si za mnou přijede kupec pro olítaný éro domluvený třeba přes modelbazar, tak na to spolu kouknem, pohovoříme, dá mi peníze do ruky, pomůžu mu to naložit do auta, podáme si ruce a rozloučíme se. Nikdy jsem s nikým nic nesepisoval, nepodepisoval a kdyby tohle někdo po mě chtěl tak zrovna tomu nic neprodám. A stejně tak z druhý strany, u ér z druhý ruky co jsem koupil jsem si předělával některý věci podle sebe, přestože to bylo funkční a dalo se s tím lítat a taky mě ani nenapadlo model vracet, nebylo to žádný fungl nepoužitý zboží z krámu. Doufám, že na žádnýho takovýho vyčůranýho kupce nenarazím a že i tenhle diskutovanej případ je jen výjimka. Žádný peníze nevracej, žádnou dodatečnou slevu nedávej!
- JosefSvejk
Podle toho, co bylo psáno výše, byla smlouva sepsaná.
Ale pozor, proč by měl být "vyčůránek" vždycky jen kupující?
Ale pozor, proč by měl být "vyčůránek" vždycky jen kupující?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- MarthiR
Prostě někomu to ukázal a ten mu to pomluvil.
Přesně takhle to vidím i já
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Ak spominate zaruku, tak,
Clapci, zaruka sa vztahuje na vyrobok a nie na majitela
Clapci, zaruka sa vztahuje na vyrobok a nie na majitela
Přátelé zdravim,
v této souvislosti .... často vidím u inzerátu větu, "bez záruky" ..... je možné se takto vyzout z jakékoliv záruky, pokud samozřejmě je věc prodána osobně a po prohlídce kupujícím??
Dík za odpověd - rakos
v této souvislosti .... často vidím u inzerátu větu, "bez záruky" ..... je možné se takto vyzout z jakékoliv záruky, pokud samozřejmě je věc prodána osobně a po prohlídce kupujícím??
Dík za odpověd - rakos
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
hmm, použitá věc a takovej elaborát, navíc plnej blábolů. Ach jo 
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
JosefSvejk píše:Nezapomeňte, že kupující reklamuje skryté vady. Tudíž má minimálně právo na odstranění těchto vad. Pokud s modelem nelétal, radši bych ho od něj vzal zpět. Do budoucna bych si asi ušetřil dost starostí.
Kupující nereklamuje žádné skryté vady, máš v tom trochu hokej. Skrytá vada je taková, která se projeví až po užívání věci někdy hned a někdy až později na toto se poskytuje záruční doba. "Vady" které dotyčný kupec uvádí, museli mu být zřejmé když se na model po ty 4 hod díval. A nebo tomu vůbec nerozuměl a model koupil a nějaký "odborník" asi jeho kamoš, mu asi poradil aby, aby udělal reklamaci těchto "vad" s největší pravděpodobností za účelem dalšího snížení ceny za model. Já osobně bych tedy chtěl model zpět, v tom stejném stavu, v jakém byl zakoupen, a pokud už by bylo patrné, že s modelem už bylo něco prováděno, tak bych teď zase chtěl kompenzaci za poškození modelu já.