Znáte Safari H41 RTF od SCORPIO?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Pilot01

Safari H41

#31 Příspěvek od Pilot01 »

Tak motor na Safari vyměněn pasuje tam i s Blada cp a heli už chodí jak máááá.Prostě ty stejnosměrné motory nejsou navždy. :D

PILOT
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Gattor »

taky se pridam, protoze to tu jiz ctu po nekolikate. myslim, ze jsem se svym easycopterem naletal minimalne 20 hodin a motory jsou stale ok. nevim proc tu lidi strasite (zdzd), proste to tak neni. nevim kolik jeste vydrzej, ale tvrdit, ze zivotnost motoru je 5, 10 nebo 15 hodin je snad prehnany, ne? picozz odesel asi po 5ti mesicich. to se snad ani na hodiny neda spocitat (+- denne 30 minut).
takze klidek, zas tak malou zivotnost nemaji, ikdyz verim, ze by si to nekteri z vas prali, aby bylo dokazano, ze nic jineho nez vrtulnik za 20 tisic nema smysl.
zdzd

#33 Příspěvek od zdzd »

Gattor píše:taky se pridam, protoze to tu jiz ctu po nekolikate. myslim, ze jsem se svym easycopterem naletal minimalne 20 hodin a motory jsou stale ok. nevim proc tu lidi strasite (zdzd), proste to tak neni. nevim kolik jeste vydrzej, ale tvrdit, ze zivotnost motoru je 5, 10 nebo 15 hodin je snad prehnany, ne? picozz odesel asi po 5ti mesicich. to se snad ani na hodiny neda spocitat (+- denne 30 minut).
takze klidek, zas tak malou zivotnost nemaji, ikdyz verim, ze by si to nekteri z vas prali, aby bylo dokazano, ze nic jineho nez vrtulnik za 20 tisic nema smysl.

Když začneš plechovku zatěžovat na její maximum, vydrží maximálně těch pět hodin. To bylo jasně řečeno a platí to. Pokud ji tak honit nebudeš, vydrží déle. Pro S300 je ta hranice kolem 5A, pro jiné motory jinde.

Není to žádné strašení, je to strohá informace. Navíc ani není z vrtulníků, ale letadla. Když mi umřela třetí plechovka a ještě s sebou vzala při zkratu na komutátoru regl, měl jsem jasno a do první heli už šel rovnou stříďák. Ten má naběhány stovky letů a jede. Víc od něj nepotřebuji...
l2k

#34 Příspěvek od l2k »

Ale samozrejme ze vim, ze motor stoji max. 200 Kc. V zaruce ho mam, no problem. Jen si rikam, ze je to dobra informace pro ostatni, treba ja jsem se nedocetl, ze mi muze odejit takhle brzo. Mimochodem to je druhej zadrenej motor behem mesice (predtim mosquito asi po 30 min letu), coz uz je dost. A to jsem svatecni, prevazne bytovej letec. Skoro by tam mohli vyrobci davat rovnou jeden nahradni :-). Vsude explicitne pisu, ze se jedna o e-sky lama. Je nejlevnejsi, kvalita zkratka nebude zrovna extra. Otazkou je, zda je lepsi obcas koupit motor do levne lamy nebo pritlacit a koupit esycopter. Rozhodne od lamy nechci odrazovat, nakonec je pekny se priucit neco od mechaniky i elektriky. A treba se zvedne vlna reakci, ktera me presvedci, ze mam problematicky kus, ze jinac jsou lamy v poho. Toz tak ;-).
scarabeus

#35 Příspěvek od scarabeus »

Moje Lama je ok, i kdyz uz jsem motory menil. Ale jen diky vlastni blbosti, to verejne priznavam. Mas-li v Lame 180ky motory, neni nic jednodussiho nez koupit tuningovy od Xtreme Productions, ktery maj menitelny uhliky. Cena je jen 1x tak vyssi nez klasicke, to se podle me vyplati.
l2k

#36 Příspěvek od l2k »

Jo, souhlas, chce to koupit lepsi motor. Nebo setrit ty origos, treba v pulce baterie mu dat chvili oraz. Ale to se tak nejak v manualu nepise, takze jsem to nedelal a motor odesel prekvapive brzo. A to tak, ze se s nim neda ani otocit. U nej by ani vymena uhliku nepomohla ;-).
Pilot01

Safari H41

#37 Příspěvek od Pilot01 »

Tak jsem natočil video jak lítá můj 6letý syn se Safari H41.
Letu zdar.
Čaute příznivci těchto strojů.
PILOT
http://www.youtube.com/watch?v=wdjAmx_2uCE
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Vigo »

Ahoj,

Koukal jsem že Walkeru už u nás prodává i jedna poměrně známá firma. Začalo mě lákat koupit si tedy Safari 41 ne bo právě Walkeru 4:1 pokud se nepletu jde o stejný model.

Pročetl jsem všechny podobné příspěvky tady na foru a přesto se musím zeptat:

Jde stím létat i venku a nebo je to extrémě háklivé na vítr?
Jsou nato k sehnání ND?
Jo a ještě je nějaký rozdíl mezi Safari a Walkerou? Walkera je totiž trochu levnější

Díky
Vigo
midar

#39 Příspěvek od midar »

Vigo píše:Jde stím létat i venku a nebo je to extrémě háklivé na vítr?

Podle mě (začátečníka) je velmi citlivý na vítr (někde jsem i četl do 1m/s).
Safari H41, T-Rex 450S, el. CESSNA 480 Pelikan, Futaba 7C 2.4
Karas
Kontaktovat uživatele:

Safari H41

#40 Příspěvek od Karas »

Zdravím,vím že je zde mnoho dotazů od začátečníků ktéré mnoha z vás už nudí ale přesto vás prosím o nějakou odpověď a radu.Otázky se týkají vrtulníku safari H41.
Jaký je dosah vysílačky?Do jaké výšky lze vystoupat?A jakou přibližnou max. rychlosti tento vrtulník létá?Pokud máte zkušenosti s tímto nebo podobným vrtulníkem prosím napište.
Předem děkuji za odpovědi.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Pucmeloud »

To KARAS: Tvoje otázky jsou dost "mimo mísu"....:-)))) Jako začátečník budeš mít dost dlouho problém udržet helinu metr nad zemí ve visu. Až toto zvládneš, můžeš uvažovat o nějakém pohybu vpřed a do zatáčky. O dosah vysílače se nezajímej: je víc než dostatečný. Stejně s helinou nemůžeš daleko odletět, protože už ji nevidíš a nepoznáš v jaké je poloze a co dělá. Takže dosah neřeš. A rychlost? No chvílema setsakramentsky vysoká...než zareaguješ a uvědomíš si, který knipl, tak z ní máš na zemi hromádku šrotu.
Takže spíše vybírej podle dostupnosti náhradních dílů a finančních možností. Hodně stěstí a ať tě první havárie neodradí :D
Karas
Kontaktovat uživatele:

Re:Safari

#42 Příspěvek od Karas »

Ja vím ze nazacatku budu mit dost prace ji udrzet ve vzduchu ale vzhledem k tomu ze jsem student a moje finance jsou omezene tak bych chtel neco s cim (az se to naucim) budu moct letat trochu agresivneji.
zdzd

Re:Safari

#43 Příspěvek od zdzd »

Karas píše:Ja vím ze nazacatku budu mit dost prace ji udrzet ve vzduchu ale vzhledem k tomu ze jsem student a moje finance jsou omezene tak bych chtel neco s cim (az se to naucim) budu moct letat trochu agresivneji.

V takovém případě doporučuji se zatím na heliny vyprdnout...
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Gattor »

nebo "neagresivni 2rotor". za 2650,-

po nauceni max. 5000,-
Karas
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Karas »

Mohu vedet proc bych se mel na ten vrtulnik vyprdnout?
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“