Alebo žeby skomplikovalo...?
ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Pojem ťažná/tlačná vrtuľa ostal z doby, keď sa lietalo výlučne so spaľovacími motormi. U modelárskych spaľovacích motorov je, až na výnimky, obvyklé, že sa točia pri pohľade spredu do ľava, teda podľa toho, aj ľavotočivá vrtuľa sa nazývala ťažná. Ak ste však potrebovali namontovať motor na model v tlačnom usporiadaní, zmeniť smer otáčania spaľovacieho motora je bez konštrukčného zásahu nemožné, preto sa v takom prípade musí použiť vrtuľa pravotočivá, teda z tlačná. Smer otáčania vrtule sa určuje pri pohľade na vrtuľu spredu. S nástupom elektromotorov sa to zjednodušilo.
Ano, toto vysvětlení beru, taky mne to napadlo s těmi spalovacími motory (i když jsem měl mopeda, který šel roztlačit dopředu i dozadu
)
MOT_SPIN_ARMED
Jak vám tohle funguje? Mám nastaveno 150 a po zaarmování se motory samy neroztočí. Když je roztočím plynem a zase ho stáhnu, tak se točí. Zkoušel jsem je po zaarmování roztočit rukou, ale nemají ani snahu. Mám regly HobbyKing SS 18A a motory Turnigy2217 20turn 860 kV.
verze Arducopter 3.1.3
Jak vám tohle funguje? Mám nastaveno 150 a po zaarmování se motory samy neroztočí. Když je roztočím plynem a zase ho stáhnu, tak se točí. Zkoušel jsem je po zaarmování roztočit rukou, ale nemají ani snahu. Mám regly HobbyKing SS 18A a motory Turnigy2217 20turn 860 kV.
verze Arducopter 3.1.3
Naposledy upravil(a) Asek dne pát 25.07.2014 15:11, celkem upraveno 1 x.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Asek píše:MOT_SPIN_ARMED
Zvedni hodnotu, tohle je způsobeno buď špatnou kalibrací reglů nebo tím že je to prostě malá hodnota
Byl jsem až na 250, THR_MIN jsem kvůli tomu zvednul na 270 a nic...
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Asek píše:Byl jsem až na 250, THR_MIN jsem kvůli tomu zvednul na 270 a nic...
A tak zkus snížit THR_MIN na menší hodnotu MOT_SPIN_ARMED... Přecejen pokud minimální otáčky jsou na hodnotě 271 tak při 250 to nic nebude dělat
MOT_SPIN_ARMED musí (podle návodu) být menší, než THR_MIN. Jestli jsem to dobře pochopil, tak THR_MIN je spodní hranice, od které se "posílá plyn" do reglů. Prostě pomalu přidávám kniplem a po překročení té hranice se teprv posílají pulsy do reglů (asi hodně zjednodušeně řečeno
). Ale po zaarmování by se do reglů měla poslat ta nastavená hodnota MOT_SPIN_ARMED. Takže mám stažený plyn, nic se neděje, zaarmuju, regly dostanou pulsy odpovídající hodnotě MOT_SPIN_ARMED, motory se pomalu točí, pomalu přidávám plyn, motory se točí pořád stejně, teprve až když velikost výchylky plyn. páky odpovádá hodnotě THR_MIN, regly dostávají šířku pulsu podle polohy plyn. páky a motory se roztočí víc..
Jestli si to vysvětluju blbě, tak mě opravte.
Naposledy upravil(a) Asek dne sob 26.07.2014 4:24, celkem upraveno 1 x.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Asek píše:MOT_SPIN_ARMED musí (podle návodu) být menší, než THR_MIN. Jestli jsem to dobře pochopil, tak THR_MIN je spodní hranice, od které se "posílá plyn" do reglů. Prostě pomalu přidávám kniplem a po překročení té hranice se teprv posílají pulsy do reglů (asi hodně zjednodušeně řečeno). Ale po zaarmování by se do reglů měla poslat ta nastavená hodnota MOT_SPIN_ARMED. Takže mám stažený plyn, nic se neděje, zaarmuju, regly dostanou pulsy odpovídající hodnotě MOT_SPIN_ARMED, motory se pomalu točí, pomalu přidávám plyn, motory se točí pořád stejně, teprve až když velikost výchylky plyn. páky odpovádá hodnotě MOT_SPIN_ARMED, regly dostávají šířku pulsu podle polohy plyn. páky a motory se roztočí víc..
No nevím, jestli to není tak že když je MOT_SPIN_ARMED menší než THR_MIN motory se po zarmování neroztočí... zkus to co říkám
Jakou defaultní hodnotu má Loiter IMAX někde je 30 a jinde 4 jsem z toho jelen, co tam teda má být. Ladil jste někdo Loiter rate a Pid jak postupovat. Když nefouká tak je to v pohodě, ale jak malinko foukne tak mne copter sklouzává tak cca 15-20 m než se zastaví a zůstane stát. To same když letí nějakým směrem, prostě než se usadí na pozicí tak mu to trvá na můj vkus moc dlouho. Vím, že to dříve létalo lépe. Z popisů na webu taky moc nejsem moudrej co tam defaultne má být jesli Pid 1 nebo 0,5 někde je 2. Předpokládám, že Loiter pid je agresivita jak ma držet pozici, Rate loiter P je jak rychle se na pozici dostane a Rate loiter I jakou silou překoná okolní podmínky k přechodu na pozici, jeto tak? Lítáte default nebo jste to někdo ladil. Mám fw 3,1,5
Dík za pomoc
Dík za pomoc
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
I je rychlost integrace odchylky od zadane udana casem.da se rict, ze je to cas za ktery dojde odchylka od sveho vzniku zase na nulu.
Cela regulace se mota kolem PID konstant.Proporcialne integracni derivacni regulator.Zisk / za jak dlouho dojde k vyrovnani/jak velky bude zasah.
Jo cyco teorie je mi známá spíš mne jde o postřehy, je to trochu jiný než naladit zisky na gyrech. Nikdo nic neříkejte, že vám ten default tak dobře funguje?
Caute, nemate niekto k primacu napajanemu z apmka pripojene serva na sklapaci podvozok? Ide o to ci pri zapnuti serv nedojde k prilis velkemu poklesu napatia a resetu apm.
Mam to pripojene cez 5A(max 7,5A) ubec.
Mam to pripojene cez 5A(max 7,5A) ubec.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R
Záleží kolik ty serva berou. ja bych ale vyndal jumper a napajel ty serva zvlášť
Asi to bude istejsie. Signal privediem na primac a stavu dam z dalsieho ubecu ciste na serva.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R