Beta 1400 - další souhrn a další diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marwei

Re: Beta 1400 - další souhrn a další diskuze

#211 Příspěvek od Marwei »

jirakus píše:Nemáš přijímač a regl vepředu? Dej sem foto jak to tam máš udělaný.
Já to tam mám takto.

Ano, mám to jako ty. Závaží tam nemám, to jsem kontroloval jako první. Uvažoval jsem chvilku i o nových, lehčích baterkách, např. 2100 mAh, ale i tady na začátku vlákna se uvádí, že letovka je s 2200 baterkou cca 800 gr. Já mám 710 gr., takže váha je v pohodě. Těžiště posune do správné polohy podložka o váze 10 gr vzadu, takže tam vyříznu pro ni otvor a vlepím a bude to. Zřejmě mám jen těžší baterky. Díky za info, chlapi.
HK450v2HUDGESMD500; TRT450PROMB; TREX 550E ; Blade130X; Goblin 500
AURORA 9;SPECTRUM 8
brka

#212 Příspěvek od brka »

Neviete mi poradiť, nabíjačka (balancer) dodávaná k bete 1400 mi asi blbne, nakoľko počas nebíjania, mi zelená kontrolka vôbec nezhasína. Zelená kontrolka má zhasnúť ak je už batéria nabitá. Keď som zmeral voltmetrom výstupné napätie nezaťaženej nabíjačky (nebola zaťažená batériou), výstupné napätie som nameral okolo 18 V. Je táto hodnota v norme? Inak ak ten balancer pripojím na autobatériu bez LiPol batérie, svieti mi červená aj zelená kontrolka. Pri tom zelené sa má rozsvietiť až keď tam pripojím nabíjanú LiPol batériu. Pýtam sa preto, či ju môžem používať, aby som neodpálil batériu.
danidani
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od danidani »

Poradil bych toto: http://inzerce.modelbazar.cz/rc-model/e ... a/nabijec/

Jako bonus ušetříš peníze za novou baterii.
nahravac

Nestandartní chování setového regulátoru u Bety

#214 Příspěvek od nahravac »

Zdravím,
vrátil jsem se na "starý kolena" k modelaření a koupil jsem ke svým vrtulníkovým hračkám Betu bez Tx a Rx, a narazil jsem na problém, který neznají ani u Pelikána a na fórech jsem taky nic podobného zatím taky nenašel : po složení a zapojení všech komponent se vše včetně regulátoru chovalo tak jak má, v sobotu dopoledne jsem ještě udělal poslední kontrolu a odpoledne před prvním letem se najednou se regulátor zbláznil, stačí trochu ťuknout na plyn a motor se rozběhne na cca. 15% a nejde regulovat otáčky ani nejde vypnout, vypne se buď po 5 vt. od vypnutí vysílače, nebo po odpojení od napětí. Zkoušel jsem xx krát nastavit standartně rozsah plynu, zkoušel trimy ... nic, chová se to pořád stejně. Usuzuju na závadu regulátoru, ale i tak váhám, třeba je to opravdu rukama ... Mimo jiné po připojení serva na kanál regulátoru servo jede normálně +-100%, takže signál je ok ...
Jinak rengl je setový bez možnosti programování(poze nastavení brzda-volnoběh), Tx mám FlySky TH9X (Turnigy 9X)
Díky za každý nápad.
Martin
Naposledy upravil(a) nahravac dne stř 30.07.2014 11:43, celkem upraveno 1 x.
... lehko na cvičišti, tězko ve vzduchu ... :-)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Ancistrus01 »

Reklamuj, to je jasně réglem ;)
nahravac

#216 Příspěvek od nahravac »

Takže regulátor jsem vyměnil za 25A od Emaxu a běželo to na první našlápnutí. Původní "shit" posílám zpět k reklamaci. Betu jsem byl včera večer zalétat na letišti na Užíně u Ustí n.L., poslal jsem jí 3x do vzduchu po cca.5 min, šlapala jak hodiny,byl jsem překvapený jak je opravdu " na pohodu". Jen budu muset snížit pro začátek výchylky, ať není hned na hadry :-) Moc se mi nelíbí v mé verzi to upevnění křídel na šrouby, asi přejdu pro začátek na magnety nebo suchý zip.
Pokud je tady na fóru někdo z UL, kdo se se mnou podělí o zkušenosti i venku na vzduchu, budu moc rád když se mi ozve.
Martin
... lehko na cvičišti, tězko ve vzduchu ... :-)
folpec

#217 Příspěvek od folpec »

Na betě vozím gopro 3 aku mám 2200 potřeboval bych trochu vylepšit stoupavost bude stačit výměna vrtule za 6x4 ? Regulator mám 30amper. Nebo by to rovnou chtělo i jiní motor nechci z toho mít rychlou bestií jen mi jde aby to trochu lezlo nahoru když to takhle naložím.
Sport Cup, Trojan t 28 7.5cmm, Radian Pro, dx6
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od Ancistrus01 »

folpec píše:Na betě vozím gopro 3 aku mám 2200 potřeboval bych trochu vylepšit stoupavost bude stačit výměna vrtule za 6x4 ? Regulator mám 30amper. Nebo by to rovnou chtělo i jiní motor nechci z toho mít rychlou bestií jen mi jde aby to trochu lezlo nahoru když to takhle naložím.

Stačí 6x4 vrtul ;)
sobi

#219 Příspěvek od sobi »

folpec píše:Na betě vozím gopro 3 aku mám 2200 potřeboval bych trochu vylepšit stoupavost bude stačit výměna vrtule za 6x4 ? Regulator mám 30amper. Nebo by to rovnou chtělo i jiní motor nechci z toho mít rychlou bestií jen mi jde aby to trochu lezlo nahoru když to takhle naložím.

Používam tento motor, odporučujem aj tebe:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

Max. odber pre 3S so 6x4 vrtuľou je 30A, takže regulátor to zvládne.
xpertvis

#220 Příspěvek od xpertvis »

Ja by som to trosku poopravil: Regulator by to mohol zvladut...
sobi

#221 Příspěvek od sobi »

Ok, tak presnejšie - zvládne to určite Turnigy Plush 30A regulátor. Tesne nad 30A sa dostáva len pri pomalom obtekaní vzduchu, napr pri štarte.
Na plný plyn lietam pri presunoch aj niekoľko minút v kuse - bez problémov. Regulátor je však kvôli lepšiemu chladeniu na vrchu Bixlera, pred pilónom.
folpec

#222 Příspěvek od folpec »

Používám tenhle regl Hobbyking BlueSeries 30A špičkově by měl ustát i 40A nejdříve vyzkoušim jak to poleze nahoru s tou vrtulí 6x4 když tak potom dám i jiní motor
Sport Cup, Trojan t 28 7.5cmm, Radian Pro, dx6
JFV

#223 Příspěvek od JFV »

Letu zdar!
Také jsem si pořídil Betku a chtěl bych se zeptat, zda-li zde není někdo, kdo si ji upravil tak aby měla demontovatelnou VOP (případně i s SOP). Pro snadnější transport. Díky za případné info :wink:
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Pekacek77 »

JFV píše:Letu zdar!
Také jsem si pořídil Betku a chtěl bych se zeptat, zda-li zde není někdo, kdo si ji upravil tak aby měla demontovatelnou VOP (případně i s SOP). Pro snadnější transport. Díky za případné info :wink:

No já to zkoušel s balzou, ale zadní část jsem tím trochu oslabil, bylo potřeba tam dát dvě uhlíkové špejle. Celkově jsem ale musel dost dovažovat na čumáku.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e-BnTYP4g5Y[/youtube]
JFV

#225 Příspěvek od JFV »

Díky za inspiraci :wink: Betka ti lítá moc pěkně.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“