Easy Fly

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Ondra Easy Fly

Easy Fly

#1 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

8) Zdravím , mate nekdo zkusenost s timto el.vetronem ?
chci si ho koupit , je za slusnou cenu 4500, jen doplnit RC , budu řesit asi koupi Optika 6 sport ,.
tester1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od tester1 »

Hmmm. Taky po něm koukám. Připojuji se k dotazu. Vypadá jako kopie Easyglidera od Multiplexu.
Ondra Easy Fly

#3 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

jo jo , je to tak nejak senove snesytelný , a pro me , jako začátečníka , který lítal jednu sezonu se Sky Lady , by to mmohlo stačit ,.
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Eragon »

Mám easy flye. Lítá perfektně. Jen bych si dal pozor na serva, moc nevydrží.
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mad_Box »

Je to skvělé éro, jen si to chce s ním doma trochu pohrát aby chodilo ještě lépe:

1. Na regulátoru zapnout brzdu - Dát plný plyn, zapnout vysílač a pak teprve připojit baterky. Ozve se dvojté pípnutí což znamená že je brzda aktivní. Pro vypnutí je stený postup ale ozve s ejen jedno pípnutí.

2. Všechny kormidla odříznout a předělat na klasické panty.

3. Náhony křidélek: Serva z centroplánu jsem vyndal a dal je přímo ke křidélku. Ten úhlový pant lsoužící k náhnu jsem tam nechal ale do křídla jsem vlepil klasickou páku a udělal náhon klasicky krátkým táhlem.

To jsou úpravy které jsou celkem nutné. Dále je vhodné nahradit dráty na ocas nějakými tenčími., originální celkem drhnou.

Veškeré úpravy zaberou cca 2 večery, ale stojí to za to, po nich létá model mnohem lépe. Protože původní náhny křidélek umožnily dost malé výchylky a navíc se nevracely do neutrálů.

Jinak éro je to opravdu blbuvzdorné, šíleně hodné a příjemné na létání. Klouzavost je taky slušná. Séga se na tom učí lítat a je to supr.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mad_Box »

Eragon píše:Mám easy flye. Lítá perfektně. Jen bych si dal pozor na serva, moc nevydrží.

Onot o může být způsobeno právě tím že ty serva jsou přetěžovány špatnými náhony, kdy serva musí zbytečně moc tahat.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Ondra Easy Fly

#7 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

:idea: noo ,. zatim sama chvála , a spokojenost , , jo jo , jasný chápu, že nejaký upravy budou možná potřeba , no jen tek dal a v pondelí jdu pro nej ,
Death
Kontaktovat uživatele:

Re: Easy Fly

#8 Příspěvek od Death »

Ondra Easy Fly píše:8) Zdravím , mate nekdo zkusenost s timto el.vetronem ?
chci si ho koupit , je za slusnou cenu 4500, jen doplnit RC , budu řesit asi koupi Optika 6 sport ,.

Zdravím, myslím že když chceš koupit Optica 6sport, tak už rovnou kup normálního Optica 6... mám ho a jsem spokojen... lítám elektry...
Adam 400 epp - sm CF2822
Yak-54 - halolet, sm microtex HCS 60/2-rozstřelen, čeká na stavbu nového Yaka nebo jiného éra...
F3K Vertex - od Leoše Svobody
PicooZ - ten se snad ani počítat nedá ;-)
Ondra Easy Fly

#9 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

jo jo no ,. to bude už asi lepší , ,no uvidím ,, tak tam je ta cena o 1000 vic , tak to je jedno , , no tet hlavne to éro
Ondra Easy Fly

#10 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

A jak dlouho tak orientacne vydrží baterky , ? samozdrejme asi podle použití motoru , , A ve vzduch se stim da prej vydržet taky peknou dobu , jeto tak ?
Raketak

#11 Příspěvek od Raketak »

I bez termiky si běžně poletuji mezi 30 až 40 minutami s baterkami 1800mAh a 2200mAh.

Jinak lítá opravdu pěkně až na to na letišti i koukalo místní osazenstvo provozující „čmouďáky“.
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
Ondra Easy Fly

#12 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

noo,. tak to jsou dost pekný casy , . ,
jeste dotaz , nevite nekdo o nejaká strance , kde by bylo popsaný co která páčka má dělat ,bude to asi neco jineho než u Lady ,
Ondra Easy Fly

#13 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

Tak Easy je už doma , no , zajímavé , a tet jak to tam rozložit hlavne bareku a přijímač , ? příjmač mam HFD-08RO , a radio Optic 6. tak prosím o radu nebo foto dik moc ,. :(
Ondra Easy Fly

#14 Příspěvek od Ondra Easy Fly »

tak ,. no nejak jsem to dal dohromady , na to zakladní zalítání by to mohlo stačit , Optika 6 jsem taky nejak nastavil, no to vite , s Sky lady je to docela velkej přechod ,. no pokud nebude zitra moc foukat , tak to pujdu prubmout , zatim jen tak asi bez motoru ,.
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Eragon »

Ondra Easy Fly píše:tak ,. no nejak jsem to dal dohromady , na to zakladní zalítání by to mohlo stačit , Optika 6 jsem taky nejak nastavil, no to vite , s Sky lady je to docela velkej přechod ,. no pokud nebude zitra moc foukat , tak to pujdu prubmout , zatim jen tak asi bez motoru ,.
Já bych se motoru nebál. Easy je totiž mnohem hodnější a stabilnější než sky lady.
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“