Známé problémy různých rádií

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
coro

Re: Známé problémy různých rádií

#46 Příspěvek od coro »

Jindra_S píše:...coro:
Tohto výrobcu nepovažujem za použiteľného práve pre počet hlásených výpadkov NIEKTORÝCH TYPOV príjmačov.

Tak třeba výčet těch přijímačů by tady do tohoto vlákna patřil, ať případní zájemci vědí, čeho se vyvarovat.

http://www.rcuniverse.com/forum/rc-jets ... print.html
... issue that could cause a "hold" with the following superseded DSM2 receivers: AR500, AR6100, AR6100E, AR6110, AR6110E, AR6200 and AR6300.

Bolo to vymenované v dokumente o stiahnutí niektorých typov VYSIELAČOV DSMX ktoré tým čo vysielali vedeli dostať uvedené príjmače do takzvaného "HOLD" režimu čo v preklade do normálnej reči znamená že ich to zblblo a prestali reagovať až do rozmáznutia modelu po zemi.
JA OSOBNE súkromne som pevne presvedčený, že to čo nechtiac vedel poslať taký vysielač, matka príroda spolu s Murphyho zákonmi namieša občas jednoducho prirodzenou cestou, a preto je toľko rozmáznutých modelov aj pri úplne iných vysielačoch. A že rozšlapať treba také príjmače, a nie prehrávať nejaký firmware vysielačom.
pepin

#47 Příspěvek od pepin »

HonzaS píše:
Ale je rozdíl jestli se rozjedou jen středy, nebo celý rozsah (jak psal pepin - max 14% výchylka). Středy byly tím, že potenciometry byly lepený takovou divnou gumou... a pootočily se. Stačilo je podle servomonitoru srovnat a pojistit (třeba kapičkou epoxidu nebo CA) - bylo to rychlejší než to zabalit a jít s tím na poštu.

to já neumím posoudit, tak dalece jsem neměl možnost se v ní štourat a koumat, já jen vím, že když jsem zvolil novou pozici pro model, byli teploměry poruznu mimo středové polohy a hodnota 14%, docela se mi tenkrát zatemnilo a pak už to jen jelo ,ale určitě nebyla ta odchylka zpusobená nepřesností v mechanizmu.

Tenkrát mě docela popadnul i díky tomu vnitřnímu uspořádání a dráteničině podobné zesilovačum ze 70 tých let vcelku slušný rapl a do hodiny maximálně bylo po ní, jako třešničku na dortu jsem si zvládnul zamknout display mě neznámým náhodně zvoleným kodem, když jsem nalistoval příslušnou stránku návodu, kde jsem jako zatím nepotřebné předtím přeskočil kapitolu o uzamykání programování a došel k větě--pokud neznáte kod, musíte nám to poslat na odkodování, ještě proběhla pomoc přítele na telefonu, ale všechno marný, já už byl rozhodnutý to trápení ukončit :oops:

prostě blbej den, na nákup vysílače.

Pak jsem se po čase začal pídit po tom typu S kde ta druhá deska prý není, ale když jsem se dopídil, tak to vnitřní uspořádání bylo stejný, dvě desky propojené změtí drátu a zastrkávání dodatečných přepínaču, potenciometru zespodu do té jedné desky, kterou je nutné pro to zapojení konektoru demontovat.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Dejfak »

Hitec Optima7
Některé kousky měly špatně uloženou anténu v krabičce.
Anténa se pak propíchla o zaletované součástky.
Nastávali pak výpadky....

Jinak s tím kousnutým plynem se mi to u A9 taky stávalo.
Poslal jsem to Pelikánovi, rádio mi bylo vyměněno.
To bylo ze začátku, třeba toteď řeší jinak.
Vůbec jsem měl trable s A9
Teď s A9x jsem spokojen, zapíná se jak má a vše šlape.
Uvidíme co nový SW, klasická A9 byla taky hbitá, než se do ní nahrál kbelík aktualizací.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od H1N1 »

Jeste u A9 pridam problemy s baterii, po roce vydrzela max 3-5hod jev se projevil u mne a 3 kamaradu co ji litalo, ale to se da resit lipolkou, krasne se vejde 1800mAh 2S Gensace.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
VTjr

#50 Příspěvek od VTjr »

Lark píše:Takový flek se mi objevil na displeji multimetru, když jsem ho zapoměl v autě při velkém mrazu. Po ohřátí na topení se nepatrně zmenšil, a tak to zůstalo několik let. Asi po šesti letech se najednou sám od sebe zmenšil, že už není skoro znát.

Tak si Larku představ 8O , včera jsem si náhodou všiml, že ten flek zmizel. :D Prostě jen tak z ničeho nic. :roll: Pře dvěma lety se bez identifikovatelné příčiny objevil, pak průběžně měnil tvar a rozměry, jednu dobu se zdálo, že bude narůstat a že to opravdu skončí i výměnou displeje, pak se to stabilizovalo, takže jsem nic neřešil a pak najednou koukám a už tam není. :lol:
Docela by mě zajímala fyzikální podstata takového jevu. :o
Trvalo to dva roky, nicméně jsem spokojen, že vysílačka je zase jako nová. :D
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Lark

#51 Příspěvek od Lark »

Jo, přesně tak to probíhalo na mém multimetru. Dnes na něm je asi 1mm tečka u vršku čísel, takže to vůbec nevadí. Taky by mě zajímalo co se uvnitř děje. Možná tím polarizováním krystalů za provozu, dochází k jejich promíchávání, ale to mě jen tak napadlo. Nic o tom nevím. Jinak ten multimetr šlape pořád jak hodinky, včetně přesnosti (asi 30 let). A že už toho zažil.
Makey

Re: Flasch/Optima 7

#52 Příspěvek od Makey »

Nazdar lidi,
zaujala mne FLASCH/OPTIMA 7, máte někdo zkušenosti?
fiala

#53 Příspěvek od fiala »

Kolegové,
kdo poradí se sehnáním plastové dvojpáčky na ovládání mikrospínačů pro trim na DX6i Spektrum? Prý se dělají i z duralu /to by bylo fajn.../ nevíte kde bych je mohl sehnat? Ten kdo poradí, má u mě 1 pivo!! Díky.
PS.: ...jo malé...
JosefSvejk

#54 Příspěvek od JosefSvejk »

Nechal jsem si páčku vytisknout podle výkresu z internetu. Funguje normálně.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
fiala

#55 Příspěvek od fiala »

Díky za námět... je to naděje!
...to pivo máš u mě!
DXS

#56 Příspěvek od DXS »

fiala píše:Kolegové,
kdo poradí se sehnáním plastové dvojpáčky na ovládání mikrospínačů pro trim na DX6i Spektrum? Prý se dělají i z duralu /to by bylo fajn.../ nevíte kde bych je mohl sehnat? Ten kdo poradí, má u mě 1 pivo!! Díky.
PS.: ...jo malé...

Nebo zkus napsat do Astry, celá páčka trimu je samostatně prodejná s cenou kolem 60 korun.
fiala

#57 Příspěvek od fiala »

Díky, zkusím se zeptat.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“