Extra levná nabíječka s balancerem

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jirak »

to tks: na tvem weblogu mas u Imax B6 bod "Výkon slabých 50W, ale mi stačí" :lol:

Neber to jako prudu, já taky prostě něco objednám a do půl roku je to slabý :D
tks
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od tks »

No jo, máš pravdu :)
Na Lipol to stačí, na A123 fakt jenom jako nouzovka.
Opět se projevilo klasické - že se nevyplatí šetřit a radši hned vybrat s dostatečnou rezervou.
:wink:
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jirak »

naštěstí moje nabíječka nemá o A123 ani ponětí. Můžu se zeptat, co plánuješ konkrétně za nabíječku pro A123 ?

Mám teď objednanýho větroně a do něj mi vychází A123 jako dobrá volba.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

No ja zatim nemusel zadnou nabijecku prodavat... teda uz me to napadlo, pote co jsem v prosinci koupil treti (kvuli A123), ale kdyz se nahle rozhodnu, ze chci jit litat, tak jsme rad ze muzu nabijet troje baterky najednou (protoze tem lipolkam to strasne dlouho trva)... Takze moje momentalni sestava je Jeti Char 30, Ultramat 12 a Hyperion 1210i. Jeste si dovedu predstavit, ze bych se zbavil toho Jetiho, ale za nej bych dostal par stovek, to si ho radej necham.

A123 jsou podle me vhodny do letadel kde a) nevadi trochu vetsi vaha nez lipol, b) potrebujes vysoky proudy. Tzn. do malyho lehkyho elektrovetrone s odberem 15A je to blbost, do neceho rychlejsiho nebo vetsiho je to vhodny. Ja budu davat 4 clanek do OptimyII a 6ti clanek do 3m celokompozita.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marek71 »

Ja mám Ultramat 10 a práve že som chcel urobiť upgrade na nabíjačku s balancerom. Vychádzalo mi to, že by som len niečo málo dopatil a vyšlo by na tú Imax B6. Lenže potom som si niečo prečítal o balancovaní a prednedávnom aj nejaké recenzie a diskusie o B6, kde som sa dočítal, že na LiPo je vyslovene nebezpečná a že 3-čl. "balancuje" napr. na výsledné napetie 4,15 - 4,25 V/čl.
No a výsledkom je, že mi Ultramat stačí :-) Vyrobil som si k nemu nab. kabel, ktorým možem nabiť cez sev. konektor každý článok zvlášť a zatiaľ nemám A123...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jirak »

Marek71 píše:Vyrobil som si k nemu nab. kabel, ktorým možem nabiť cez serv. konektor každý článok zvlášť

to je prima tak do jedné až dvou lipolek ... já tohle vyřešil nakonec omezovačem od Zajíce.
tks
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od tks »

Jirak píše:Můžu se zeptat, co plánuješ konkrétně za nabíječku pro A123 ?
Mám teď objednanýho větroně a do něj mi vychází A123 jako dobrá volba.

Hodně lidí mi tvrdilo, že si taky koupili levnou nevýkonnou a pak ji prodávali a koupili něco pořádného (třeba Temu). Já jim nevěřil a mám to. Jojo, zkušenost je nepřenositelná...
Koupím asi Mega Power Infinity-960SR nebo nějakého Hyperiona. Ještě to promyslím, ať zese neprodávám :)
Taky mám stále JetiChar 30, takže na LiPolky zatím v pohodě.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Marek71 »

Jirak píše:
Marek71 píše:Vyrobil som si k nemu nab. kabel, ktorým možem nabiť cez serv. konektor každý článok zvlášť

to je prima tak do jedné až dvou lipolek ... já tohle vyřešil nakonec omezovačem od Zajíce.

Ja tak nenabíjam každý cyklus, len občas a keď som doma. Vonku na letisku by som sa nedočkal :-) Ale ten omedzovač je každopádne lepšie riešenie, mne šlo o jednoduchosťy...
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jirak »

no, omezovač je tedy z pohledu elektoriny přímo ďábelsky jednoduchý :D
tks
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra levná nabíječka s balancerem

#25 Příspěvek od tks »

JJ píše:Mimochodem, neumí někdo vyrobit USB kabel do počítače? Od pelikána jsou to pálky:(

Domníval jsem se, že Imax B6 by měl jít připojit pomocí hexTronik USB Key for HXT BESC (na programování regulátorů). Dokonce jsem to i zběžně zkoušel, ale lezly mi z toho dost podivná data. Je ale fakt, že moc času jsem tomu nedal, chtěl jsem se k tomu vrátit později. A následně jsem Imax prodal, takže už to nezkusím. Ale v komentářích k tomu USB programátoru se objevila tato hláška:

I used to connect IMAX B6 charger with standard hexTronik USB Key for HXT BESC
PIN look at the IMAX :
+V Signal GND
Software e-Station

Takže pokud máš ten programátor, můžeš zkusit. Jinak stojí 10dolarů, což je pořád méně než ten kabel od Pelikána.
JJ
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od JJ »

tks píše:
JJ píše:Mimochodem, neumí někdo vyrobit USB kabel do počítače? Od pelikána jsou to pálky:(

Domníval jsem se, že Imax B6 by měl jít připojit pomocí hexTronik USB Key for HXT BESC (na programování regulátorů). Dokonce jsem to i zběžně zkoušel, ale lezly mi z toho dost podivná data. Je ale fakt, že moc času jsem tomu nedal, chtěl jsem se k tomu vrátit později. A následně jsem Imax prodal, takže už to nezkusím. Ale v komentářích k tomu USB programátoru se objevila tato hláška:

I used to connect IMAX B6 charger with standard hexTronik USB Key for HXT BESC
PIN look at the IMAX :
+V Signal GND
Software e-Station

Takže pokud máš ten programátor, můžeš zkusit. Jinak stojí 10dolarů, což je pořád méně než ten kabel od Pelikána.

Zajimavé, to zkusím.. Ten programátor dokonce mám.. Jen musím zbastlit nějaký kablík se samičkama na obou stranách
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Pucmeloud »

Nedbaje různých varovných signálů a diskusí jsem si koupil IMAX B6. Měla by to být již "upgrade" verze a originál od SKY-RC. A dokonce v pěkném Al kufříčku...
No anglicky celkem vládnu, ale ten manuál je hrozný...jednak tam chybí některé informace (přepínání MAN-AUT při nabíjení Nixx....což jsem tu vyčetl na jiném fóru, díky bohu:-))) ) a jednak mi to na displayi ukazuje nějaké hodnoty, které tak trochu nevím co jsou:-))))
Ale jinak jsem spokojený. Důvodem nákupu bylo lepší dobíjení doubel-packu v helikoptéře. Nějak se mi moc nechce věřit tomu nabíječi a balancéru, co byl u té heliny přibalený. No a druhým důvodem byla možnost dobíjet NiMH aku ve vysílači (a některých dalších domácích strojcích). Zdroj dokonce používám jen 12V/1,5A. Sice jsem koupil spínaný zdroj 2,5A, ale asi zbytečně: pro mé účely to stačí a BUDE stačit! :lol: A co ten slušný návod, nenašel by se někde? Neřku-li český kvalitní?
Mistar

#28 Příspěvek od Mistar »

mp33 píše:Máte někdo zkušenost s tímto čínským výrovbkem? :D

http://www.sola-distribution.com/catalo ... lbvob3v6u4

Je to až moc podezřele levné.

A čo nakoniec hovoríte na toto? bo sa tu hlavne riešil IMAX B6...do ktoreho by som teda už nešiel vzhladom na to, že potrebujem aj balancer.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Pucmeloud »

MISTAR: ale Imax B6 MÁ balancer!!!
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Marek71 »

Mistar píše:
mp33 píše:Máte někdo zkušenost s tímto čínským výrovbkem? :D

http://www.sola-distribution.com/catalo ... lbvob3v6u4

Je to až moc podezřele levné.

A čo nakoniec hovoríte na toto? bo sa tu hlavne riešil IMAX B6...do ktoreho by som teda už nešiel vzhladom na to, že potrebujem aj balancer.

To vypadá ako Imax B5:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=5549

A oba majú, samozrejme, balancer. Lenže podľa meraní a recenzii tušim na rcgroups, je táto nabíjačka pre LiPo vyslovene nevhodná. Sú použité nepresné odpory, čo následne zapríčiňuje nepresnosť nastaveného nabíjcieho napetia.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“