Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT
Na MC-20 nic takového není, i když by se mi to líbilo, protože jsem zjistil, že voltmetr na Tx mi ukazuje zhruba o 0,1V míň, než je skutečnost
Není ale nic snazšího, než si někam poznamenat hodnotu, která tam je a zkusit to změnit. Samozřejmě při měření skutečného napětí baterky spolehlivým (přesným) multimetrem.
Tak jsem navyšoval pod zátěží zapnuté vysílačky hodnotu, až odpovídala té na paralelně připojeném multimetru. Rozdíl dělal 0,21V, což je podle mě dost podstatný rozdíl a doufám, že se změna kalibrace kladně projeví při vydrži vysílačky - tedy výdrž bude pochopitelně stejná, ale alarm na spodní hranici napětí přijde později. No pro mě tedy uspokojivé vysvětlení celého "problému" s baterií - nabíjím rychleji silnější nabíječkou s detekcí nabití a zobrazování napětí vysílačky odpovídá skutečnosti 
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
www.letadelka.com
Ještě bych pro jistotu zkontroloval tu spodní mez toho alarmu, jestli to nekecá.
Spodní mez pro alarm je 3,4 V a nižší nelze ve vysílači nastavit. Ale i tahle úroveň je pro Li-Pol s rezervou tak bezpečná, že o zmaření baterie strach nemám.
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
www.letadelka.com
Já nemyslel jí měnit, jen zkontrolovat indikovanou hodnotu se skutečným napětím baterky.
...par fotek pro pochybovace ...
Original baterie - uvnitr jsou klasicky dva Li-po clanky paralelne a na nich obvod pro nabijeni a vybijeni. Nebudu tu popisovat, co tento obvod dela, aby zas nejakej chytrak na Googlu nenasel popis o tri pismenka jinak a patricne mi to omlatil o hlavu ...
Pro znale slaboproudu myslim dostatecny duvod nebat se pouzit jiny nabijec - ostatni si hold tedy musi pockat pres noc ...
...vsechny fotky v ZIPu
Original baterie - uvnitr jsou klasicky dva Li-po clanky paralelne a na nich obvod pro nabijeni a vybijeni. Nebudu tu popisovat, co tento obvod dela, aby zas nejakej chytrak na Googlu nenasel popis o tri pismenka jinak a patricne mi to omlatil o hlavu ...
Pro znale slaboproudu myslim dostatecny duvod nebat se pouzit jiny nabijec - ostatni si hold tedy musi pockat pres noc ...
...vsechny fotky v ZIPu
- Přílohy
-
- Baterie.zip
- (1.58 MiB) Staženo 60 x
mit takovehle kurvitko na barerce ve vysilaci, tak to z ni vyfici razdva...
najdi si jak si obdobne zarizenicko chvali Fáčkaři :-)
znalec slaboproudu a problematiky k takove veci hned pojme podezreni :-D
najdi si jak si obdobne zarizenicko chvali Fáčkaři :-)
znalec slaboproudu a problematiky k takove veci hned pojme podezreni :-D
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:mit takovehle kurvitko na barerce ve vysilaci, tak to z ni vyfici razdva...
...tak to jiste ve Tvem pripade vyficelo ze vsech podobnych akupacku z telefonu, tabletu, notebooku ... a v podstate ze vseho, co mas doma na Li-ion a Li-po clanky, ze ???
Uz jsi to napsal vsem tem vyrobcum, ze tam ty kurvitka davaj zbytecne ???
Me by dost zajimala odpoved ...
na blby dotazy neodpovidam :-)
jen se zkus zamyslet nad tim, co se stane kdyz ti kurvitko nahle odpoji telefon, tablet, notebook a Rc vysilac ;-)
jen se zkus zamyslet nad tim, co se stane kdyz ti kurvitko nahle odpoji telefon, tablet, notebook a Rc vysilac ;-)
jyrry.webnode.cz
...ostatne, proc jsi sem tedy nedal fotky Ty z toho, jak Ti to z baterky vyficelo ? 
jyrry píše:mit takovehle kurvitko na baterce ve vysilaci, tak ...
je to uz čitelné? :-)
jyrry.webnode.cz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:mit takovehle kurvitko na barerce ve vysilaci, tak to z ni vyfici razdva...
najdi si jak si obdobne zarizenicko chvali Fáčkaři![]()
znalec slaboproudu a problematiky k takove veci hned pojme podezreni
A to je důvod, proč jsem, ač neznalec slaboproudu
http://trivox.cz/?section=item&id=61307
do MX-20. Protože i v ní je podle vyjádření trivoxu tento obvod. To raději budu mít dva NiMh packy a budu je střídat.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
arachna píše:...ostatne, proc jsi sem tedy nedal fotky Ty z toho, jak Ti to z baterky vyficelo ? :wink:
vis co to je "podminka" ve větě? :-)
ale budiz, tentokrat odpovim - protoze v origo NiMh jsem ho nemel a LiIo jsem si daval sam, 1s3p 18650
jyrry.webnode.cz
Ta bateka vydrzi spolehlive pres 4h provozu ... jestli Ty litas vic jak 4h v kuse, tak jses fakt MACHR s velkym M a jiste je to v poradku, zes to z ty baterky "vyficel"
Jinak si myslim, ze hloupej je pouze ten napad, to z ni "vyficet" pro ty co nelitaj dele jak 4h v kuse ...
Jinak si myslim, ze hloupej je pouze ten napad, to z ni "vyficet" pro ty co nelitaj dele jak 4h v kuse ...
tady mas fotku jak jsem nemel co vyficet
download/file.php?id=33792&mode=view
pred dalsim rozjimanim si projdi tohle
viewtopic.php?f=38&t=42471
je tam cosi o tom kurvitku
tesilo mne
download/file.php?id=33792&mode=view
pred dalsim rozjimanim si projdi tohle
viewtopic.php?f=38&t=42471
je tam cosi o tom kurvitku
tesilo mne