Ta samolepicí hliníková páska je výborná na dovažování motorů, na vrtule by mě asi vadila právě ta její přílišná hmotnost pro jemné dovažování, ale jistě to s ní jde taky...texmur píše:...já dávám místo izolepy hliníkovou pásku...
DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
- gardenroute
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Jo jak pises petre. Ted je kazdej chytrej kde vzit vybazovaci tycku. Ja jsem daval navod jak vyvazit p2 vrtule s Dubro britovou vyvazovackou a take se stale nekdo pta... ale myslim ze by pomohlo mit forum rozsekane na vlakna tematicky a mnoho lidi by si navod naslo. Ja sam mam obcas problem v tech stovkach stranek najit neco co jsem tam kdysi cetl.napriklad jsem nemohl najit zisky co jsi mi radil nastavit. Kdyby to bylo napr v sekci nastaveni nebo naza byl by zde prispevek zisky a kazdy by mohl na jednom miste najit ruzna doporuceni. Takto jsem musel prohledat desitky stranek....
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Az se vrátím domu, tak zkusim některé nejdulezitejsi a nejužitečnější věci dat opět do svého zdejšího blogu, ted se me to jen na tabletu nebo notasu dělat nechce, na některé věci prostě potřebuji svuj velký monitor, klávesnici a pořádnou mys 
gardenroute píše:Zajímavé, po bitvě je vždy každý generál [emoji45].
Než jsem sem ten link na vyvazovaci tycky dal (a rada lidi z něj jiz objednavala), tak to pro mnoho lidi se samoutahovacimi vrtulemi byl celkem oříšek vyvazit, a v te době jsem si tedy nevšiml takovéto tvé rady s běžnou (a dokonale rovnou ?) kulatinou, proč jsi to neporadil již předtím?
Jéééžiš ..
A jinak s těmi "dokonale rovnými" tyčkami z "profi" vyvažovaček mám tolik (negativních) zkušeností... Jak už jsme tu psal dááááááávno, ještě jsem nenarazil v krámě na vyvažovačku, co by byla sama (resp. její osa, kužely apod.) doopravdy vyvážená. Tím nechci vůbec říct, že to tak bude i touhle kupovanou "trubičkou", ale když mám tu možnost, tak si to prostě pohlídám, než kupovat zajíce z USA (čti Chiny) v pytli.
- gardenroute
Tak jsem dále testoval svou DIY superlehkou sluneční clonu pro GP na Zenmuse gimbalu. Musím konstatovat, že je to skvěle funkční, gimbal to nijak (doufám) neovlivňuje, jeho funkčnost i teplota je standardní, a pruhy od stínů vrtulí i proti přímému zapadajícímu dalmatskému slunci jsou úplně pryč, a v režimu 1080p/medium to vůbec nevinětuje.
Takže úspěch, a je divné, že to ještě nikoho nenapadlo, tak jednoduché, jen kousek starého exponovaného 6x6 negativu z archívu, gumička z čínské LED lampičky (ještě jednou díky Standovi @SAT-HOFMANN za inspiraci) a trocha superglue.
Na objektivu GP to drží perfektně, i v prudkém větru a vyšší rychlosti to neodlétlo...
Takže úspěch, a je divné, že to ještě nikoho nenapadlo, tak jednoduché, jen kousek starého exponovaného 6x6 negativu z archívu, gumička z čínské LED lampičky (ještě jednou díky Standovi @SAT-HOFMANN za inspiraci) a trocha superglue.
Na objektivu GP to drží perfektně, i v prudkém větru a vyšší rychlosti to neodlétlo...
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:... je divné, že to ještě nikoho nenapadlo ...
Ono to zase není až taková novinka, podobných řešení je pár i na jůtůbu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AHNIZrpra9w[/youtube]
- gardenroute
No pokud jsi seznámen s problematikou toho, ze na přesně vyvážený Zenmuse v podstatě nic nepatří, tak zrovna toto video je ukázkou toho, jak NE.
Ano viděl jsem řadu jiných řešení, např. ze Shapeways a jiných 3D tisků, všechno věci funkční, ale kolem 10 gramů a více. Jedno mám dokonce vyhlédnuté, pokud by to s tou DIY clonkou nevyšlo, ale je to vše strašně těžké...
Vždyť je krásně vidět, jak se po nasazení té krytky objektivu s nalepenou plastovou clonou objektiv vahou prudce sklopí dolů, na to mám svůj gimbal moc rád.
Ano viděl jsem řadu jiných řešení, např. ze Shapeways a jiných 3D tisků, všechno věci funkční, ale kolem 10 gramů a více. Jedno mám dokonce vyhlédnuté, pokud by to s tou DIY clonkou nevyšlo, ale je to vše strašně těžké...
Vždyť je krásně vidět, jak se po nasazení té krytky objektivu s nalepenou plastovou clonou objektiv vahou prudce sklopí dolů, na to mám svůj gimbal moc rád.
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, je mi to jasné, těch variant je více, tahle asi nebyla nejsprávnější ... ale asi nemá smysl hledat jinou, která bude vhodnější, protože důležité je, když už se ví jak na to a že to funguje jak má 
DJI Phantom 1 F300 jak na FPV
Dobrý den,
už neví jak dal. Na P1 jsem vyměnil PCB za P330CB-H3-2D, kde na FPV jsou tři kabely (hnědý, žlutý, červený). Zkoušel jsem zapojit vysílač od Boscamu ale ten zničeho nic vyhořel. Takže jsem zkusil ještě jeden stejný případ a vzal sebou i GoPro.
Chtěl bych se zeptat zda je tu někdo kdo ví jak správně zapojit FPV sadu buďto Boscam nebo AVL58. Případně nějaké schéma zapojení.
Děkuji.
už neví jak dal. Na P1 jsem vyměnil PCB za P330CB-H3-2D, kde na FPV jsou tři kabely (hnědý, žlutý, červený). Zkoušel jsem zapojit vysílač od Boscamu ale ten zničeho nic vyhořel. Takže jsem zkusil ještě jeden stejný případ a vzal sebou i GoPro.
Chtěl bych se zeptat zda je tu někdo kdo ví jak správně zapojit FPV sadu buďto Boscam nebo AVL58. Případně nějaké schéma zapojení.
Děkuji.
žlutý - signál
červený - napájení +
hnědý - zem
podle mě by jsi měl do vysílačky zapojit pouze žlutý a hnědý. Předpokládám, že TX má své vlastní napájení.
červený - napájení +
hnědý - zem
podle mě by jsi měl do vysílačky zapojit pouze žlutý a hnědý. Předpokládám, že TX má své vlastní napájení.
Vlasta2 píše:žlutý - signál
červený - napájení +
hnědý - zem
Jedna se o tento TX http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... itter.html Měl by se napájet z Phantoma.
a ty jsi u něj neměl návod tak jak je tady na té stránce dole? http://www.banggood.com/FPV-5_8G-400mW-AV-Transmitter-Module-TS353-p-73439.html
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Vždyť to píšu. Máš tam (na TX) jeden dvoupinový konektor pro napájení a jeden čtyř, někdy pěti, pinový konektor. A tam žádný napájení není. Občas zde bývá výstup 5V , např. pro napájení kamery,ale to není tvůj případ. Jestli jsi tam plácnul napájení, tak to pochopitelně muselo odejít. Aby jsi to mohl napájet z gimbalu, musel by jsi červený a hnědý kabel dát na ten dvoupinový konektor a žlutý + (nejlépe) opět ten hnědý (zdvojený) do čtyřpinového - podle schématu. Žlutý na č.5, hnědý na č.7
Vlasta2 píše:Vždyť to píšu. Máš tam (na TX) jeden dvoupinový konektor pro napájení a jeden čtyř, někdy pěti, pinový konektor. A tam žádný napájení není. Občas zde bývá výstup 5V , např. pro napájení kamery,ale to není tvůj případ. Jestli jsi tam plácnul napájení, tak to pochopitelně muselo odejít. Aby jsi to mohl napájet z gimbalu, musel by jsi červený a hnědý kabel dát na ten dvoupinový konektor a žlutý + (nejlépe) opět ten hnědý (zdvojený) do čtyřpinového - podle schématu. Žlutý na č.5, hnědý na č.7
Zapojil jsem jak jsi psal červený a hnědý jsem zapojil na ten dvoupinový konektor, a gopro přes kabel co jsem k tomu dokoupil.
prosím nemotej do toho nyní GP. Psal jsi, že jsi to zapojil do TX a to ti odešlo. Jestli jsi to zapojil správně, není důvod proč by TX mělo vyhořet. Asi by bylo dobré změřit, kolik leze z toho gimbalu - desky, tedy jaké je napětí na tom červeným a hnědým kabelu. TX běhá 7 - 15 V - obvykle se to živí 12V. To ovšem GP zcela jistě nesnese.
p.s.
asi by bylo nejlepší, kdyby jsi namaloval a ofotil, jak jsi to měl zapojený, takhle je to nerozluštitelný
teď jsem si teprve všiml, že ten Boscam má také výstup napětí pro kameru, mělo by to mít 5V (asi) , není to tam uvedeno, takže by bylo dobré i změřit, kolik je napětí na pinech 7 a 6 - když to odešlo, tak to asi nepůjde........
p.s.
asi by bylo nejlepší, kdyby jsi namaloval a ofotil, jak jsi to měl zapojený, takhle je to nerozluštitelný
teď jsem si teprve všiml, že ten Boscam má také výstup napětí pro kameru, mělo by to mít 5V (asi) , není to tam uvedeno, takže by bylo dobré i změřit, kolik je napětí na pinech 7 a 6 - když to odešlo, tak to asi nepůjde........