hravec píše:- jinak dnes mi stodvacítka zadržela batoh na P2 (kur*y) tak jsem jim vše přes webové rozhraní naposílal a jsem zvědav, je to těsně pod 45 euro, tak by neměli moc rypákovat
Dnes asi přišlá zásilka batohů ... mě dnes také přišel, jen jsem si tam raději zajel a vyřídil si to. Ještě vím o jednom batohu, který byl dnes vyzvednutý Už jsem to přeházel z kufru a je to o dost lehčí, než to tahat v kufru.
Dle DJI, by měly být standardně v Evropě, pokud to tak není, je to údajně problém místního distributora a jeho dealerů Nicméně běžně k objednání (snad s výjimkou NZ) nejsou. Mají dle testů o něco kratší letový čas (pro P2 žádný problém, ale je to asi minuta ), ale potvrzený výrazně větší výkon ve vertikálním tahu. Na RCG již bylo zveřejněno několik testů, obecně jsou o dost stabilnější i na P1, což je dobrá zpráva pro ty s P1, pro jejichž konfiguraci byly omezeně použitelné.
Zdravím všechny, prolezl jsem příspěvky ohledně problémů P2 při přistávání, resp. vertikálním sestupu. Stalo se mi to bohužel dvakrát, vždy v Klimkovicích u Ostravy. Poprvé přistávání na dětském hřišti, když předtím oblítnul sídliště, podruhé poblíž náměstí při přistávání na zahradě. V druhém případě jsem startoval dvakrát, vzhledem ke špatnému signálu GPS jsem to zvednul v ATTI, stejně tak přistál, bez problémů. Při druhém vzletu se mi satelity objevily, takže jsem zapnul GPS, ale při přistání se rozkýval a šel na zem. Jinde létání bez problémů, přistání docela hladká, i když jsem chodil třeba i rychleji k zemi. Tak si myslím, jestli GPS nemá trochu zásluhu na pádech, zda se při horším signálu nesnaží pták dorovnat GPS pozici (a podle toho, jak občas lítá navigace při geocachingu, to je i kolem 5 a víc metrů) bych to asi nevyloučil. Ale nové vrtule bych určitě rád objednal, stejně jsem dvě (naštěstí pár) poškodil k nepotřebě. U Pelikána zatím nejsou. Zvažoval jsem i karbonové, takže uvidím, kdy se nové 9450 objeví. A budu rád za každé poznatky. Jo, bylo to ještě před upgradem SW.
Petr Tišnov Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
Asi máš Švejku pravdu, mimochodem, hřiště bylo prázdný, u náměstí to neletělo nad lidi, ale nad kamošův barák, kde chtěl natočit anténní systémy, pro SDH záběry dětské soutěže v požárním útoku. Vše v pohodě a s nadšením všech kolem. Ale nejsou lidi jako lidi, některým to opravdu může ležet v ř..ti. Ale měl jsem hlavně na mysli tu stabilitu, tj. i bezpečnost jak svou, tak případných lidí poblíž, i když se snažím to realizovat ve volném prostoru).
Petr Tišnov Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
Našel jsem je na Amazonu. http://www.amazon.com/Thrust-Boosted-Ti ... words=9450 Zkusím objednat. A maj zde i ochranné karbonové rámy. Věřím, že budou pevnější a lehčí než originální. Takže vrtule mi Amazon povolil, karbonový rám nikoliv, zkusím objednat samostatně.
OK2BSY píše:Tak karbonové oblouky Amazon nepošle, má s tím asi problém. Zkusím pohledat jinde.
Už jsem tady na ne pred casem upozornoval vc. linku na nakup. Je to vlakno o Phantomech, P1 nebo P2, toto je vlakno o novych DJI 9450 vrtulích. Pokud se Ti to nechce hledat, tak tady jsou. Sklolaminátové či plastové jsou levnější, ale podstatně těžší...