FrSky Taranis - první pokračování
Re: FrSky Taranis - pokračování
FS je pouzity v Taranis je nastaveny pouzitie nastavenia prijimaca ( skusal som aj bez pulzov a vlastne nastavenie) kde je vsetko na stred, ked vypnem vysielac tak prejde vsetko na stred (drzal som kridelka naplno vypol som TX a kridelka isli na stred) myslim ze FS to asi nieje ale co sa moze diat to netusim, ale uvaha je spravna nemali by tie serva ist malo by to len cuknut nie ? Ked prijimac zapnem bez zapnuteho TX tak urobia taky isty pohyb a serva ostanu volne ( nenapajane da sa s nimi tocit) ked zapnem TX tak skocia na stredy
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Mám ten samý problém.Po zapnutí přijímače mi servo směrovky kopne na stranu a pak se vrátí do původní středové polohy.Přijímač X8R.Co jsem zjistil,tak to dělají pouze digitální serva.Na analogu to jen lehce škubne a zůstanou ve středové poloze.FS nemám aktivované.
demonak píše:Mám ten samý problém.Po zapnutí přijímače mi servo směrovky kopne na stranu a pak se vrátí do původní středové polohy.Přijímač X8R. Co jsem zjistil,tak to dělají pouze digitální serva.Na analogu to jen lehce škubne a zůstanou ve středové poloze. FS nemám aktivované.
Některá digitální serva mají vlastí FS nastavitelné obvykle přímo v nich přes nějaký externí programátor příslušných digitálních serv. Takže i když není FS nastaveno v přijímači, ale je nastaveno a zapamatováno v digitálním servu pak pokud hned po zapnutí není k dispozici signál tj. když servo při zapínání napájení naběhne o zlomek vteřiny dříve než přijímač tak mohou cuknout. Jsi si jist, že se takto nemůže projevovat nějaké specifické nastavení přímo v těch digitálních servech v kombinaci se zmíněným přijímačem X8R ? Analogová serva takové možnosti nemají což by vysvětlovalo, že s nimi ti to nedělá.
Poradíte kluci,co je správně?
V menu 7/13 Limity.
Výškovka dělená na dvě serva.Pokud rozdíl doladím subtrimem a obě jsou na nule,tak při pohybu nahoru,nebo dolů je mezi nimi rozdíl ve výchylce.Jedna jde třeba 4cm nahoru a druhá 3,5.Pokud to doladím v položce střed PPM,tak chodí stejně.Je to tak správně,nebo ještě jsem toho Taranise ani za mák nepochopil.Díky za radu.
V menu 7/13 Limity.
Výškovka dělená na dvě serva.Pokud rozdíl doladím subtrimem a obě jsou na nule,tak při pohybu nahoru,nebo dolů je mezi nimi rozdíl ve výchylce.Jedna jde třeba 4cm nahoru a druhá 3,5.Pokud to doladím v položce střed PPM,tak chodí stejně.Je to tak správně,nebo ještě jsem toho Taranise ani za mák nepochopil.Díky za radu.
No vyzera ze je to tymi servami mal som nejake stare servo a to sa tak nesprava ale co s tym ??
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Jen na doplnění. Zákmity serv obecně při zapínání se na tomto serveru probíraly i v minulosti a nejlépe to popsal Abu v odpovědi viz tento odkaz. Závěr je ten, že to mohou dělat některé přijímače nebo některá serva případně i kombinace obojího.
Drondys..
Ano,můžeš mít pravdu a docela souhlasím.To mne mohlo trknout.Servo směrovky bylo osazeno v modelu,který jsem koupil.To by vysvětlovalo ten problém....Zbytek serv jsem dosazoval sám a ten problém tam není...a nebo jen neznatelný.Ale...,pokud nasimuluji výpadek signálu,plyn se mi stáhne,tak jak jsem to nastavil a kormidla zůstanou ve středové poloze.
Ano,můžeš mít pravdu a docela souhlasím.To mne mohlo trknout.Servo směrovky bylo osazeno v modelu,který jsem koupil.To by vysvětlovalo ten problém....Zbytek serv jsem dosazoval sám a ten problém tam není...a nebo jen neznatelný.Ale...,pokud nasimuluji výpadek signálu,plyn se mi stáhne,tak jak jsem to nastavil a kormidla zůstanou ve středové poloze.
demonak píše:Drondys..
Možná je rozdíl ve výpadku z předchozího normálního stavu a ve stavu bez signálu nebo je problém s nějakým po krátkou dobu zmršeným signálem na výstupu přijímače při zapínání napájení. Jak už psal Abu v tom dřívějším odkazovaném tématu může to způsobovat i kombinace přijímače s některými servy.
Aby se potvrdilo nebo vyloučilo zda se na tom podílí či nepodílí i náběh přijímače tak by to chtělo nasnímat nějakým paměťovým osciloskopem průběh signálu na příslušném výstupu při zapínání napájení přijímače.
Zkus to řešení co zmiňuje Abu v tom odkazovaném příspěvku z jiného tématu tj. udělat si třeba jen pro účel testů zvlášť napájení přijímače a serv a po zapnutí vysílačky pak následně nejdřív zapnout napájení přijímače a až poté napájení serv.
Přečetl jsem a pochopil...Teoreticky by to šlo testnout s rozvodnou deskou od p.Růžičky.Na druhou stranu v ničem mne to neomezuje,jen mne zarazilo to kopnutí,jak už tady psal kolega přede mnou.Jinak servo je HD-9150MG.Měl jsem na výškovce a křidýlkách HD 5680BB a ty letěli ven jen jsem s nimi zahýbal.
Muzes nam prosim popsat nebo lepe natocit chovani tech serv i s pripnutim napajeni abychim meli presnou predstavu o cem se bavime? Jak dlouho trva to vystaveni v limitu po pripnuti napajeni atp... Myslenka FS u serv je zajimava zkus tam privest jen napajeni jak to D. zminil..
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
janekx
Tvůj dotaz směřoval na mě?
Tvůj dotaz směřoval na mě?
Ne na Cucpa ktery prisel s problemem zmatenych serv. K tvemu problemu jak ti chodi v prehledu ty kanaly?
Jan Janekx Urbanek
Tak to jo.Buď na mne milej,co myslíš přehledem....poďme na to trochu polopaticky.Ale zase až tak blbej určitě nebudu
Njn,není to Aurora 9.
Ja sem na kazdeho milej ne?
Kdyz das na modelu nekolikrat page tak ti ukazuje 1-16 a 17-32 kanalu v linearnich grafech po aplikaci mixu a dalaich vztupu, tzn je to prehled toho co jde na TX modul chodi ti ty dva kanaly stejne?
Kdyz das na modelu nekolikrat page tak ti ukazuje 1-16 a 17-32 kanalu v linearnich grafech po aplikaci mixu a dalaich vztupu, tzn je to prehled toho co jde na TX modul chodi ti ty dva kanaly stejne?
Jan Janekx Urbanek
Ten nejmilejší 
konečně čeština....chodí to v monitoru úplně stejně.Upravoval jsem takto jak křidýlka,tak i výškovku.Tak doufám,že to je takhle dobře.
Ať pohnu nahoru,nebo dolů,všude stejné hodnoty.
konečně čeština....chodí to v monitoru úplně stejně.Upravoval jsem takto jak křidýlka,tak i výškovku.Tak doufám,že to je takhle dobře.
Ať pohnu nahoru,nebo dolů,všude stejné hodnoty.