ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1591 Příspěvek od Amper »

ohledne vibraci a chovani se yaw - nechapu proc se nepodivas do logu. Od toho na tom APM jsou a bez nich si nedovedu predstavit existovat (pridal jsem si pamet na HK klon Criusa protoze bez te pameti je to fakt peklo)

ohledne nahrani bootloaderu - Pokud nekde najdes PCcko s paralelnim portem tak se da pouzit http://arduino.cc/en/Hacking/ParallelProgrammer . Obcas je tam problem softwarove, ja to resil tak ze jsem mel virtualni PCcko a v nem to delal. Pokud mas nejakou jinou Arduino desticku tak muzes pouzit todle http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP pripadne se da pouzit BusPirate

Akorat u APM je problemek urcit ktery procak je vlastne spatny. Protoze je tam hlavni 2560 mega a pak jeste mega32u2 ktera zajistuje usb pripojeni a ppm dekodovani
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1592 Příspěvek od jamesgsf »

dík za info k tomu bootloaderu, 32u2 už mohu vyloučit to sem ne podařilo přehrát pomocí usbasp programatoru, takže zbývá ten 2560 na ten mám programátor na cestě ale přes ten seriový port je to zajímavé mám tady jeden počítač se starým paralelním portem asi to dneska zkusím zbastlit.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1593 Příspěvek od jamesgsf »

Dík Amper, ten programátor na paralel port pomohl bootloader nahranej a deska už komunikuje a běží, dobrej tip, škoda že nepřišel o chvilku dříve ušetřil bych 400 za programátor :-) ale on se bude třeba ještě hodit.
Amper

#1594 Příspěvek od Amper »

S tim PP programatorem je problem ze je malo PCckem s PP :-D

Jinak ja dost casto pouzivam todle http://dangerousprototypes.com/docs/Bus_Pirate

Funguje to na 1000x ruznych zpusobu - od programatoru, pres sledovani komunikace po seriovce/i2c/spi atd.. az po logicky analyzator a pomaly osciloscop (ale pro kontrolu PPM signalu a jeho smeru tj. invert/normal u FatShark brejli uplne stacil)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1595 Příspěvek od jamesgsf »

Nahodil jsem 3.2 r4 fw ten drift mod s althod je super perfektně se s tím létá FPVčko. Jen mám teď trochu problém s klesáním jaká parametr ovlivňuje klesání v loiter? Land_speed? Buď to jde málo nebo hodně, je tam velká skok ze středové polohy možná je to novým fw.
skiner

#1596 Příspěvek od skiner »

PosHold mode si neskusal ? Vraj to robi problemy v RC4.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1597 Příspěvek od jamesgsf »

poshold jsem zkoušel docela to funguje dobře, jen to klesání a stoupání asi musí vyladit v althold to jde v dobře v driftu taky ale loitry (poshold) to prostě nejde jak má. když dáš dolů tak nic, nic, nic a pak to začne hodně rychle klesat, nedá se to moc dávkovat, jak kdyby byly nastavený expa na plynu. V r3 to chodilo dobře, neva já teď ujíždím na driftu ten je fakt super i v mode 1. :-)
logout
Kontaktovat uživatele:

#1598 Příspěvek od logout »

aressan píše:Mě se to vytunilo i při stabilize módu. Dělalo to výchylky do boku a pak dopředu a dozadu. Pak byl klid tak jsem to vypnul. Ale je to logické že to funguje při Althold. Tak uvidíme při ostrém vzletu venku. Díky za pomoc. Když bych měl dotaz, zkusím to tu. Díky měj se fajn ;)

Ako dlho trva autotune? A staci na to fotbalove ihrisko? Jedno video som videl a tam to teda lietalo kadetade asi 8minut. To by som teda psychicky asi nezvladol. :mrgreen:
Corado68

#1599 Příspěvek od Corado68 »

logout píše:
Ako dlho trva autotune? A staci na to fotbalove ihrisko? Jedno video som videl a tam to teda lietalo kadetade asi 8minut. To by som teda psychicky asi nezvladol. :mrgreen:

Ale zvládol ;)
Čas by tak asi súhlasil, a pokiaľ sa Ti to veľmi vzďaluje, tak si ho jednoducho ukočíruješ bližšie k sebe. Akonáhle pustíš kniple "autotune" pokračuje ďalej.
quadcopter "homemade" (650 FY-91Q)
Quad 480 APM2,6
Asek
Kontaktovat uživatele:

#1600 Příspěvek od Asek »

ještě k MOT_SPIN_ARMED
Pár stránek zpět jsem se dotazoval na nastavení MOT_SPIN_ARMED. Tak je vyřešeno. Dělal jsem asi chybu v tom, že po nastavení a zapsání parametru do APM jsem neodpojil napájení, ale hned to zkoušel. Od té doby jsem nelítal a dneska jsem quadru zapnul a MOT_SPIN_ARMED maká jak má.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
tomik33

#1601 Příspěvek od tomik33 »

Jak se vlastně zjistí hodnota Compassmot, nějak to v manuálu nemohu najít? Mám HK Pilota asi taky blízko silové rozvodné desky a po upgrade FW na 3.1.5 koptéra při RTL najednou začne letět jako neřízená libovolným směrem.
RC Taranis,HK-450,Flash,Swing,Y-UFO,Quad s HK pilotem,Miniquad s KK2.0 ,několik samokřídel...atd..
Asek
Kontaktovat uživatele:

#1602 Příspěvek od Asek »

tady:
http://copter.ardupilot.com/wiki/ac_compasssetupupadvanced/
Velmi zkratkovitě:
v Mission Planneru - Terminal - Connect - setup
zapnout RC, dobře držet quadru přitisknutou k zemi (radí přehodit vrtule, aby tlačily stroj dolu, ale při velké opatrnosti to jde i normálně).
Compassmot, enter
plyn pomalu na 50 - 75 % - držet 10 sec
plyn rychle na 0
Enter
vypíše se výsledek, do 30% OK, nad 60% špatně
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
tomik33

#1603 Příspěvek od tomik33 »

Asek píše:tady:
http://copter.ardupilot.com/wiki/ac_compasssetupupadvanced/
Velmi zkratkovitě:
v Mission Planneru - Terminal - Connect - setup
zapnout RC, dobře držet quadru přitisknutou k zemi (radí přehodit vrtule, aby tlačily stroj dolu, ale při velké opatrnosti to jde i normálně).
Compassmot, enter
plyn pomalu na 50 - 75 % - držet 10 sec
plyn rychle na 0
Enter
vypíše se výsledek, do 30% OK, nad 60% špatně

díky za info, dle očekávání Compassmot 126%, tak jsem zvedl řídící jednotku o 3cm nad rozvodnou desku a hned to bylo výrazně lepší 56%, tak jsem zvedl ještě o další 1cm, ale zlepšilo se to jen na 46% a dál už nevím co dělat, abych se dostal pod těch 30%, zvednout desku už nemůžu, protože by byly krátké kabely od reglů.
RC Taranis,HK-450,Flash,Swing,Y-UFO,Quad s HK pilotem,Miniquad s KK2.0 ,několik samokřídel...atd..
janko.hrasko

#1604 Příspěvek od janko.hrasko »

externy i2c kompas spolu s gps na stojanku ;)
aressan

#1605 Příspěvek od aressan »

janko.hrasko píše:externy i2c kompas spolu s gps na stojanku ;)

Ahoj, ja mam ext. kompas na cca 12 cm dlouhé tyčce ze skleněných vláken a hodnoty mám přes 60. Mám rám F450 a řídící desku jsem dal mezi spodní a vrchní desku. Regle mám umístěné na ramenech. Můžu s tím ještě něco udělat?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“