Nabíječka z CZ obchodů

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
peta1

Nabíječka z CZ obchodů

#1 Příspěvek od peta1 »

Prošel jsem si forum, ale stejně nenalezl odpověď na svou otázku. Totiž pokaždé, když se někdo ptá na vhodné nabíjedlo, dostane rady na nákup z Hobbykingu , ebay či podobně. Myslím ale, že zde chybí konkrétní rady na nejvhodnější nabíječku v současné době pro běžného modeláře, kterou lze koupit se zárukou v běžném obchodě se zárukou a českým návodem. Poradíte mi tedy, prosím?
Po 8 letech spokojenosti s Shark 10 nyní vybírám jeho nástupce s cenou cca do 3000 Kč. Sháním něco na 3 Lipol (max 2500 mAh), napájení 230+12 V s integrovaným balancérem a nejlépe pamětí. Na trhu jsou zajímavé novinky s dotykovým displejem Evo Touch a SkyRC T6755. Láká mne snadná obsluha a možnost sledování jednotlivých článků, ale má to smysl? Prý je nový SW v oblíbených C14 a C16. Jenže pro domácí použití zase vadí napevno kabel na 12V, který při neopatrné manipulaci zkratuje. Poradíte mi, prosím, co mám koupit na jednoduché a spokojené použití pro dalších 8 let? Už více než týden procházím fóra a konkrétní radu jsem ještě nenalezl. Mým tipem byl Equillibrium 3,5, jenže nemá paměť a je na trhu již dost dlouho. Co Graupner UltraTrio Plus 14? Věřím, že konkrétní rada pomůže nejen mně. Děkuji všem.
kroxigor

Re: Nabíječka z CZ obchodů

#2 Příspěvek od kroxigor »

SkyRC T6755 používám už rok zatím bez problémů. Jediné co jsem upravil byla výměna oroginálního jednoho vysokootáčkového větráku za dva pomalejší a tišší.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IUXBH_ho1JM[/youtube]

Ještě mám jako druhou nabíječku Equilibrum Mini V2 - naprosto jednoduchá, malinkatá a spolehlivá nabíječka.

Maximum co používám je 3s a 3300mAh takže nic náročného.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
peta1

#3 Příspěvek od peta1 »

Děkuji za konkrétní radu. Moc se mi u T6755 líbí ovládání, videonávod je super a myslím, že dost pomůže v rozhodování. Ještě jeden dotaz: není proud pro balancer 200 mAh příliš málo? EvoTouch má 350 mAh. Je tato výhoda při napájení na 220 V využitelná, nebo ne?
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od H1N1 »

Ja pouzivam C60, s tim 12V to moc nechapu, jak si muze nekdo skrtnout:-D ale klukum jsem kupoval tu EQ3,5.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od H1N1 »

Cim mensi proud tim pomalejsi balancovani(nabijeni). Ale neni treba balancovat kazde nabijeni. Idealne bych ale koukal nekam kde budes mit okolo 0,8-1,2A.
peta1

#6 Příspěvek od peta1 »

Vím, že C60 tady dost lidí chválí. Jenže stojí skoro 4000 a zdroj k tomu další 1000. Kdybych tak vysoký výkon využil, tak by mi nebylo líto dát 5000 Kč. Ale pro mé použití je zbytečná. U té EQ 3,5 je potíž v absenci paměti. Když už kupuji nové nabíjedlo, tak bych ji chtěl. Budu mít přístroj poté ještě mnoho let. Pokud věci fungují, nejsem zvyklý měnit je po roce, dvou. Ještě donedávna jsem například létal na letité a spolehlivé Futabě EXA4 FM35...
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od H1N1 »

Pameti maji jeste robbe nabijece s bid cipama. Ale tam take bude cena asi vysoka.
Xenomorfus

#8 Příspěvek od Xenomorfus »

Ja taky pouzivam Equi 3.5 a spokojenost. A co se pameti tyce, vzhledem k tomu, ze nabijim aku vetsinou 3S o kapacitach od 1550 do 2200, tak to mam nastavene furt stejne (na nejake 3A) a po zapnuti si to nabijecka pamatuje, co mela naposled, takze pripojim a zmacknu start. A za cenu do 1500,-kc vcetne zdroje je to rozumna volba.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kasssy »

Ahoj. Taky se vmáčknu s dotazem. Co tenhle? GRAUPNER - ULTRA AC/DC EQ nabíječ...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
peta1

#10 Příspěvek od peta1 »

Děkuji všem za cenné rady. Zvážil jsem všechna pro a proti, prohlédl si svou sbírku akumulátorů a nakonec objednal EQ 3,5 u Pecky. Byť jde o přístroj relativně starý, tak je osvědčený a věřím, že s ním budu spokojen stejně jako každý tady...
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

peta1 píše:Prošel jsem si forum, ale stejně nenalezl odpověď na svou otázku. Totiž pokaždé, když se někdo ptá na vhodné nabíjedlo, dostane rady na nákup z Hobbykingu , ebay či podobně. Myslím ale, že zde chybí konkrétní rady na nejvhodnější nabíječku v současné době pro běžného modeláře, kterou lze koupit se zárukou v běžném obchodě se zárukou a českým návodem. Poradíte mi tedy, prosím?

I nabíječky z Hobbykingu se prodávají v českých modelářských obchodech s dvouletou zárukou a některé dokonce i s českými návody. Z těch slabších třeba proslulá Turnigy Accucel-6 50W nebo méně známá B6AC 50W s vestavěným síťovým zdrojem nebo HKC6 50W bez zdroje nebo Turnigy MAX 80W případně z těch výkonnějších třeba X200 200W s dotykovým barevným TFT displejem nebo známé iChargery jako třeba iCharger 206B 300W nebo iCharger 208B 350W. České návody jsou tam v záložkách Ke stažení. Stačí si jen vybrat.
rct

#12 Příspěvek od rct »

Ahoj, přidám moje osobní zkušenosti.

Jsem majitelem HobbyKing Quattro 4x6S Lithium Polymer Multi Charger (link: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... arger.html ) , která se dá pořídit i v CZ obchodech se zárukou za cca 2500kč. Mám ji již 3 roky a jsem velmi spokojen. Je spolehlivá, má paměť a vestavěné balancery (sice je nepotřebuji = používám Li-Ion). Tříčlánek se dá nabíjet 4A a můžeš nabíjet najednou 4 pakly. Samozřejmě i různé 4 typy baterijí, protože nabíječka má 4 nezávislé kanály. Jen má jednu chybičku, nemá vstup (napájení) pro 230VAC. Standartně s ní nabíjím články JeTi Li-Ion 3S2P (4200mAh) proudem 4A. Jinak je opravdu dobrá a můžu ji za sebe doporučit.

PS: Díval jsem se na HK a mají další čtyřkanálovou nabíječku 4x100W což se dá použít i na větší počet článků (4S=6A, 5S=4,7A). Ta moje 4x50W se dá max. použít na tříčlánek.
Život je PES a pes je nejlepší přítel člověka.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“