FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: FrSky Taranis - pokračování

#301 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Diky harmonizaci frekvenci to zpravidla co je homologovano pro clensky stat EU plati i pro ostatni... Nevidim v tom tedy problem a jedna se ciste o ujisteni.

Ano EU certifikáty ohledně splnění příslušných EU norem pro Frsky přijímače i pro Taranis jsou volně ke stažení na webu Frsky viz tento odkaz.

Nechápu však jak to mohl někdo takto zprasit tj. proč v tom ujištění pro EU prostě nejsou uvedeny všechny země EU ? To byl pro pisatele toho ujištění opravdu tak nepřekonatelný problém je tam všechny napsat ? Já v tom právě určitý problém vidím v tom smyslu, že běžný člověk z jiné země EU nemusí vědět, že se to automaticky vztahuje i na další země EU i když nejsou uvedeny v tom výčtu a tak může být takovým prohlášením od Frsky poněkud zmaten.

Podle mého názoru je to, že tam nenapsali všechny země EU dost nešťastná volba. Pokud dospěli k názoru, že je potřeba psát takové ujištění pro uživatele některých zemí EU pak nechápu jak dospěli k názoru, že uživatelé ostatních zemí EU takové ujištění vůbec nepotřebují ? Myslím si, že se v tomto ohledu bohužel zase jednou projevilo určité šlendriánství Frsky ohledně poskytovaných informací vůči obyčejným uživatelům.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od ddano007 »

Symplex píše:Také bych rád věděl jaké je nebezpečí ohně u Li-Fe - napište své zkušenosti s Li-Fe ? ...

LiFe nepouzivam, ale v dvoch TG9X som pouzival LiPol par rokov bez problemov. V Taranisovi mam tiez LiPol, samozrejme nabijam mimo TX...
S nebezpecenstvom ohna som sa nestretol :D
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od mirek100 »

mirek100 píše:Mám jeden dotaz: jde nastavit vario ve vysílači tak, aby pískalo jen při stoupání a při klesání bylo potichu? Vyzkoušel jsem už kdeco, ale píská pořád...

Vyřešeno - viz příloha.
přepínač SF zapíná vario (SF^ vypnuté, SF˅ zapnuté)
SE je přepínač letových režimů (SE^ je režim Start, kdy běží motor)
L11 říká, že vario je zapnuté, když je SF˅ a SE není v poloze SE^ (při zapnutém motoru je vario vypnuté)
L13 vypíná vario, když je VSpd (rychlost stoupání) menší než nula a SE není v poloze SE^ (režim Start)

Na tuhle myšlenku mě přivedl poslední německý návod k Taranisu, kde je spousta příkladů a ukázek možností nastavení.
Přílohy
Nastavení varia.jpg
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od Ancistrus01 »

Citace ze starého vlákna:
Ancistrus01 píše:Edit: teď mě ještě tak napadlo, že by bylo nejlepší kdyby šli na X8R přijímači nastavit PWM kanály jako 9-16 a S.Bus kanály jako 1-8... Toho bych chtěl asi moc co?

Edit2: Tak podle manuálu k X8R by to jít mělo a to při bindování nastavení módu 4. Chápu li to správně, PWM kanály na příjmači by byly 9-16 a zároveň S.Bus bych mohl tedy používat s kanály 1-8. Tedy kanály 1-8 by lezly ze S.Busu a zároveň kanály 9-16 z klasických PWM výstupů?

Takže jsem to vyzkoušel a funguje to PERFEKTNĚ, na nové koptéře ovládám řídící desku (Pixhawk) pomocí S.Busu (kanály 1-8) -> 4 ovládání létání, jeden na přepínání módů, další na vypínání a zapínání OSD (funguje v cooperaci s Pixhawkem), další na Autotuning a poslední na nějaké další "blbůstky".
Na kanálu 9 (leze z PWM kanál 1) mám ovládání náklonu gimbalu, na kanálu 10 (PWM kanál 2) mám přepínač mezi FPV kamerou a GoPro live výstupem... a zbylých 6 kanálů třeba na něco využiju!
Parááda!
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od thsoft »

Nejde mi spárovat přijímač s Taranisem v módu s telemetrií. Nemůžu přijít na to co dělám špatně.
Postupuju následovně:
1) stiskněte tlačítko [bind] v nabídce Taranise
2) stiskněte a podržte tlačítko F/S na X8R
3) připojte napájení na X8R
4) počkejte až Taranis pípne (asi 1 sekundu)
5) vypněte RX

Taranis nepípne, a telemetrie mi nejde. Přitom v jiném modelu mi ten stejný přijímač chodí i s telemetrií.

Poradíte ?
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od RCStudio »

Me take nepipne, jen drzim tlacitko na Rx jak pripojim napeti na nej a drzim dal asi 3-5 vterin pak vypnu napajeni Rx a vypnu bind pote zapnu RX a uz jede... Sem tam to chce vickrat a dodrzet vzdalenost min 1m at pri parovani neinteferuje
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od thsoft »

Zkusím to znovu zítra. Ale mám za to že jsem 3x takto udělal a zůstal mi přijímač připárovaný stále jen bez telemetrie...

janekx píše:Me take nepipne, jen drzim tlacitko na Rx jak pripojim napeti na nej a drzim dal asi 3-5 vterin pak vypnu napajeni Rx a vypnu bind pote zapnu RX a uz jede... Sem tam to chce vickrat a dodrzet vzdalenost min 1m at pri parovani neinteferuje
( ͡° ͜ʖ ͡°)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#308 Příspěvek od RCStudio »

Bez telemetrie jako ze fungoval ale neprenasel data z A1 treba?
Jan Janekx Urbanek
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od thsoft »

Přesně tak nevracel A1 ani výšky z varia.

janekx píše:Bez telemetrie jako ze fungoval ale neprenasel data z A1 treba?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#310 Příspěvek od RCStudio »

To je zvlastni, asi bych doporucil reflash RX aktualnim FW i kdyz novejsi neni... To by mohlo napravit pripadne problemy
Jan Janekx Urbanek
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od Symplex »

LiFe nepouzivam, ale v dvoch TG9X som pouzival LiPol par rokov bez problemov. V Taranisovi mam tiez LiPol, samozrejme nabijam mimo TX...
S nebezpecenstvom ohna som sa nestretol :D[/quote]
... napsal ddano 007

Do Turnigy TX9 jsem koupil LiPo baterii. Druhé nabíjení - naštěstí zásadně nabíjím mimo vysílač a baterie mám vložené do porcelánového hrnku, mě při nabíjení začala baterie hořet. Díky porcelánu mám jen na stole vypálený kroužek od horkého dna hrnku a všude byl kouř a saze - takže vyvětrat a úklid. Bylo to poprvé a doufám naposled (možná vada baterie), ale od té doby mám z nabíjení respekt a zachovávám jistá pravidla, většinou u nabíjení jsem - nechci vyhořet.
To však byla LiPo bat.. Jak se chová LiFe bat? Máte někdo zkušenosti?
Naposledy upravil(a) Symplex dne pát 15.08.2014 22:32, celkem upraveno 1 x.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od lubo1 »

thsoft píše:Přesně tak nevracel A1 ani výšky z varia.

Ak máš zapnutý príjmač ukazuje ti Taranis RSSI - silu signálu a napetie príjmača?
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od lubo1 »

Symplex píše:Do Turnigy TX9 jsem koupil LiPo baterii. Druhé nabíjení - naštěstí zásadně nabíjím mimo vysílač a baterie mám vložené do porcelánového hrnku, mě při nabíjení začala baterie hořet. Díky porcelánu mám jen na stole vypálený kroužek od horkého dna hrnku a všude byl kouř a saze - takže vyvětrat a úklid. Bylo to poprvé a doufám naposled (možná vada baterie), ale od té doby mám z nabíjení respekt a zachovávám jistá pravidla, většinou u nabíjení jsem - nechci vyhořet.
To však byla LiPo bat.. Jak se chová LiFe bat? Máte někdo zkušenosti?

Vo vysielači mám 2000 mAh NiMh aku. Tie držia perfektne, Samovybíjanie minimálne. Nabíjanie vo vysielači bez problémov ..... nevidím dôvod meniť za 1500 mAh akékoľvek...
Posledných 10 rokov mám vo vysielači Eneloopky a nemal som ani najmenší problém.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od RCStudio »

Ja take nabijim zasadne v pritomnosti jak pohonne tam ostatni bat. Nestoji za par chvilek nepozornosti atrakce jako otevreny ohen.. Nesnasim malovani ;)
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od RCStudio »

Jeste me napadlo nemas k danemu ID uz sparovamy nejaky prijimac?
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“