Vrtule pro coptery

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Odpovědět
Zpráva
Autor
churavym

Re: Vrtule pro coptery

#376 Příspěvek od churavym »

Kdyz se podivas na detail stredove diry vrtule dji:
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=536&polozka=30222&stranka=0&polozek=288
(na obrazek jde najet mysi pro zobrazeni detailu)
tak pri pohledu z odkazu, je nekulaty zamek zhora a konci nekde 2mm zespodu vrtule. U me vrtule je to presne obracene, tedy nekulaty zamej zacina zespodu vrtule a nahore je dira kulata.
No a na motoru je to tak ze nekulate zespodu a nahore kulate, takze vrtule dji nejde nasadit, jelikoz je jeji otvor je zespodu kulaty....respektive nasadit jde, ale obracene, nez ma byt (zadni stranou nahoru).
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/148/044/050/1050044148_381.jpg
Takze vypada to nasledovne:
http://misas.xf.cz/RCModely/Quadcopter/IMAG1092.jpg
Zleva dji+ puvodni vrtule > horni pohled
Zprava dji+ puvodni vrtule > dolni pohled
jde videt, ze je to presne obracene, nez to potrebuji a jak je zamek na motoru.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
OK2BUH

#377 Příspěvek od OK2BUH »

Pořád to nechápu :? Ten zámek je přece do minusu. Takže by to mělo jít nasadit i ze spodní strany. Kdyby to ze spodu do zámku nedosáhlo, tak na tom budeš jako my, žádný zámek nevyužíváme.

edit: Už jsem to asi pochopil. U těch tvých vrtulí má ta kulatá díra menší průměr než zámek a tam se vrtule opře. Ty DJI se mohou opřít jen o ten motor, otázka jestli to bude rovné.
churavym

#378 Příspěvek od churavym »

No ja hlavne tu dji vrtuli tim spodnim kulatym otvorem s jeho prumerem nenasadim na ten zamek na motoru. Dira je mensi...takze bych to musel nejak predvrtat nebo vypilovat....no a do toho nekruhoveho zamku nahore nenarvu nic na vystredeni...takze to bude drzet jen spodni hranou o rotor, za predpokladu, ze zvetsim prumer diry abych to vubec nasadil.
Vubec menenapadlo,ze to je na dji obracene, jak to mam ja.
Naposledy upravil(a) churavym dne sob 16.08.2014 9:39, celkem upraveno 1 x.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
OK2BUH

#379 Příspěvek od OK2BUH »

To mne právě udivuje, já mám tu kulatou díru stejného průměru jako ten zámek. Když ti jde nasadit shora do zámku, tak musí jít i zespodu.
churavym

#380 Příspěvek od churavym »

No vcera jsem to narychlo zkousel jen tak na kolene a neslo mi to. Hlavne to pak bude drzet jen na rotoru a na upinaci matce.
OK2BUH

#381 Příspěvek od OK2BUH »

Ano, bude to opřené o motor. To je blbé ale zkusil bych to. Kdyby to nešlo, tak je od tebe koupím, ale až zničím tady tyto :)
DJIvison

#382 Příspěvek od DJIvison »

churavym píše:No vcera jsem to narychlo zkousel jen tak na kolene a neslo mi to. Hlavne to pak bude drzet jen na rotoru a na upinaci matce.

úplně stejně budou upevněny moje třílisté vrtule, už to mám vyzkoušené s vrtulemi 9x4, ale ty moc namáhaly motory, tak budu zkoušet třílisté 8x4, díru budu ale muset protáhnout na průměr hřídele motoru, dělám to na frézce, napřed vystředíme vrtuli a pak protáhneme přesnou frézou
ještě jsem přemýšlel, zajistit je malým červíkem k plošce na hřídeli
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
churavym

#383 Příspěvek od churavym »

No jelikoz jsou tyhle vrtule dobre, tak nevim, jestli nekoupim motory dji, at to nemusim resit a pasuje mi to. Mozna zkusim vymyslet nejakou redukci nebo to nejak upravim, ale zase mi prijde zbytecne ty vrtule nejak prevrtavat a crcat se s tim. Spis jsem se chtel zeptat, jestli to nekdo resil a jak a jestli je jeho reseni ok. Jak jsem psal, vubec jsem netusil, ze je to obracene a vcera jsem na to koukal jak puk.
Ma nekdo zkusenost s timto setem?
http://www.ebay.com/itm/4PCS-Tarot-2214-920kv-CW-CCW-Brushless-Motor-For-RC-DJI-Phantom-2-Motor-/171395303128?pt=AU_Toys_Hobbies_Radio_Controlled_Vehicles&hash=item27e7f4c6d8
Vypada to, ze to ma ten zamek a pak jeste kulaty vodici kousek, takze by tam mohla vrtule dji padnout. Original asi kupovat nebudu, vyjde to skoro na 4 tisice plus vypalne na dph.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od jamesgsf »

Tohle vypadá docela zajímavě možná ještě menší želéé 10x3,3
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od Woita »

jamesgsf píše:Tohle vypadá docela zajímavě možná ještě menší želéé 10x3,3

Nechci ti brát iluze, a rád bych se mýlil, ale myslím že to bude bída. Dřevěné vrtule z HK....
Dvě dřevěné vrtule z HK jsem měl, a po vyzkoušení jsem je navěky odložil. Bylo to na letadlo, plastová vrtule APC stejného průměru a stoupání (11x7") byla 100 x lepší. Jelikož to bylo na historika, moc rád bych tam byl měl dřevěnou vrtuli, i za cenu že by trochu míň táhlo, jenže ono to s tou dřevěnou skoro nebylo schopné letět, žralo to proud a skoro se neodlepilo ze země. Na první pohled to bylo tvarově podobné tomu APCčku, ale holt číňan si to trochu zjednodušil a výsledek byl žalostný.

Ty vrtule byly dvě, jednu jsem koupil přímo na HK, druhou na inzerát (původem taky z HK).

Třeba tyhle budou jiné, ale moc jim nevěřím. Pokud je vyzkoušíš, tak jsem zvědav na výsledky.

Promiň že jsem se takto rozohnil, ale když si na ně vzpomenu, ještě vidím rudě :oops:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od jamesgsf »

Chápu tvoje rozhořčení woito, možná je někdy zkusím. Nahodil jsem 10x3,8 apc, je to o dost tichoučké ale jsem na hraně s regulátorama(20a) tohle by asi dobře nahradilo mé 9x4,7 carbon co tam mám a vibrace by mohli jít dolů. Ještě malinko bojuju s přiděláním gimbalu a vibracema(jello) i když to není tak strašný, chybí krůček k dokonalosti, stačí obravdu malinko. Vzor byl tvoje boženka jak víš, ale mam trochu za to, že jak je to celé dřevěné tak se to asi nese v dřevě, byť je tam i třetí plato, nebo jsou vibrace od motoru gimbalu. Asi zkusím ještě nějký test s filtrem před objektiv a pak přes zimu budu vařit hliník :-) .... došlo na tvá slova :-)
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#387 Příspěvek od Woita »

Na tom dřevě asi není niš špatného, sám jsem to sice nikdy nevykoušel, ale podle ostatních dřevo docela dobře tlumí vibrace...
Jestli se pustíš do toho hliníku, dej vědět. Třeba Ancistruss teď zrovna na tom maká, a podle toho co jsem viděl to dělá ultimátně, moc si nepřipouští kompromisy. ;-) Na jeho výtvor jsem fakt zvědavý. Určitě se tady s ním pochlubí.

Pardon, odbočili jsme od tématu...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od Ancistrus01 »

Woita píše:Na tom dřevě asi není niš špatného, sám jsem to sice nikdy nevykoušel, ale podle ostatních dřevo docela dobře tlumí vibrace...
Jestli se pustíš do toho hliníku, dej vědět. Třeba Ancistruss teď zrovna na tom maká, a podle toho co jsem viděl to dělá ultimátně, moc si nepřipouští kompromisy. ;-) Na jeho výtvor jsem fakt zvědavý. Určitě se tady s ním pochlubí.

Pardon, odbočili jsme od tématu...

Jooo, zrovna jsem se zasekl na trysce na autogen! Nemůžu sehnat nějakou hooodně tenoučkou... potřebuji teplo koncentrovat přesně do jednoho bodu... (Laser by byl ideál!)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od Woita »

Heleď Ancistrusi, když máš toho super_svářeče k dispozici, kup mu za 80,- jednu tyčku toho Castolinu, ať to aspoň zkusí. Uvidíš že ho to uchvátí a po svařování hliníkem ani nevzdechne. Pevnost toho spoje je vyšší něž hliníku a dělá se s tím (oproti přímému svařování hliníku hliníkem) fakt snadno! Zatéká to do mezer jako voda, prostě paráda. Castolinu stačí nepatrné množství, pohladí se to plamenem a krásně to zateče. Musí se opatrně, ptacovní teplota toho Castolinu není daleko od teploty tavení hliníku. Po pár pokusech dobrý svářeč s tím maluje jako malíř štětcem ;-)

... Ehm, téma jsou vrtule. Pardon...
churavym

#390 Příspěvek od churavym »

Tak pridam moji čerstvou zkušenost... doted jsem mel na quadcoptere motory emax 2213 (cca za 300,-/kus z ebay). Koupeno po jednom v baleni + dve vrtule. Motory perfetne vyvazene, téměř zadne vibrace za ty prachy parada. Jak jsem zde jiz psal, rad bych vrtule dji 10x3,8, které jsem objednal a bohužel zjistil, ze mají zamek opacne a dji vrtule na ne bez uprav nepasuji. Takze jsem zacal hledat na netu, ze si koupim motor v obdobne cenove relaci se spravnym zamkem. Z pohledu ceny to vyhral Tarot 2214, který se prodava po dvou kusech CW+CCW za cca 600kc. Rikal jsem si parada, stejna cena jak emax co mam, na obrazku vypada dobře, zamek dji, atd... Tesil jsem se do doby, nez mi prisel balicek, respektive kvůli celnikum dva balicky, v kazdem kusu CW+CCW motor (mají ruzne zavity a jinou barvu kloboucku > utahovaci matky). Takze jsem vybalil a na první pohled znejistel...místy kousky rzi a ne moc vabny design. Když jsem s jednim zatocil, zacal jsem koukat...totalne smajda, rotor dre o stator. Každý motor jiny odpor magnetu. Oba dva CCW (cerny kloboucek) totalni shit. Vodorovna vule na osce, jak jsem psal, na jednom dre rototor o stator a po zapnuti brutalni vibrace a zmineny motor k tomu ještě vydava dost nepekne zvuky. Druhé CW motory nemaji vodorovnou vuli, ale vibruji obdobne. Udelal jsem video a poslal to bambusakum jako reklamaci, tak doufam, ze to nejak vyresi ale rad bych všechny zajmece o tuto znacku varoval. Mate někdo s touto značkou dobrou zkušenost? Ja si rikam, ze nikdy vice, ale třeba ma někdo dobrou zkušenost.
Test prvního kousku zde (na jednom rameni osazen tarot, na ostatních emax):
http://misas.xf.cz/RCModely/Tarot/VIDEO0053.mp4
http://misas.xf.cz/RCModely/Tarot/VIDEO0054.mp4
http://misas.xf.cz/RCModely/Tarot/VIDEO0055.mp4
Prodejce na ebay > skymodel2010
Ještě nutno dodat, ze emax motory mají za sebou jiz několik letu a padu, ten tarot je uplne novy.
Poradi někdo nejaky funkcni motor kompatibilni se zamkem dji, nejlepe levnejsi nez t-motor...cca 1000kc / kus. Predem diky za tip.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“