Brushless gimbal pre letecké záběry
- JosefSvejk
Re: Brushless gimbal pre letecké záběry
V podstatě to nemá ani řídící desku
. (V pravém smyslu slova).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- pivandrift
JosefSvejk píše:Funguje to v podstatě jako ta tlačítka přímo na gimbalu. A v GUI asi nic nenastavíš, bo žádné nemá.
Jo kdyby to fungovalo přes potenciometr alespoň trochu podobně jako těma tlačítkama přímo na desce gimbalu, to by bylo dobré, bohužel takhle klopení zastavit je fakt problem (myslim bez FPV).
a kruciš, jestli jsem to dobře pochopil, tak to jsou celkem drahý presejpací hodiny ..... 
pivandrift píše:Jo kdyby to fungovalo přes potenciometr alespoň trochu podobně jako těma tlačítkama přímo na desce gimbalu, to by bylo dobré, bohužel takhle klopení zastavit je fakt problem (myslim bez FPV).
Tak ja to do te faze rozchodim aby to slo nahoru a dolu jen to dole na zemi musim odhadovat
Me by stacilo kdyby se to vratilo do roviny automaticky a ne ze se to budu snazit udelat podle oka
- JosefSvejk
Pokud nemáš FPV, je asi nerozumné to používat. Já to ovládání taky nepoužívám. Tlačítky si na zemi nastavím náklon a letím. Stejně bych bez FPV asi "nechytil" ten správný záběr.
- pivandrift
(Gluck) Tak ja to do te faze rozchodim aby to slo nahoru a dolu jen to dole na zemi musim odhadovat
Me by stacilo kdyby se to vratilo do roviny automaticky a ne ze se to budu snazit udelat podle oka[/quote]
O tom celou dobu mluvim, mě to taky jde nahoru a dolu,
, ale zastavit to tam kde chci se nevede, takže to asi odpojím.
Me by stacilo kdyby se to vratilo do roviny automaticky a ne ze se to budu snazit udelat podle oka[/quote]
O tom celou dobu mluvim, mě to taky jde nahoru a dolu,
Naposledy upravil(a) pivandrift dne čtv 21.08.2014 18:41, celkem upraveno 1 x.
Ano mas pravdu,uz jsem sve snazeni vzdal a dal jsem kablik zpet do krabicky.
A co nastavit na tripolohovym přepínači středovou polohu ne 0 ale treba 1 a výchylku omezit hodnotama prinace ve vysílačce?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
- JosefSvejk
Funguje to jinak, než si myslíš.
aha a to jsem jsem o feutechu uvažoval že ho koupím, tohle je velke minus
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
S tím nakláněním to má většina malých gimbalů - G3, Zenmuse H3-2D.
JosefSvejk píše:Připojíš to tam, co bys jinak připojil ten kanál z přijímače, kterým ovládáš pohyb gimbalu. Musíš ale ještě přivést napájení k tomu testeru (5V).
A z karty se da dostat do toho testeru pres nejaky ty vystupy 5V? nebo to musim napajet nejakou extra baterii? Mam martineze (rctimer). Gimbal napajim 3S baterii.. Dnes mi dosel, tak bych to rad odzkousel.. diky
Pokud bych se pustil do homemade výroby gimbalu (dejme tomu, že co se mechanických věcí týče tak jsou k dispozici stroje a nástroje), jaké komponenty použít? Ovládací desku ideálně pro 3 osy. Motory bych pro začátek zkusil od freeairu, jen netuším na jaké parametry se zaměřit? Kamera bude něco jako gopro.
kombat na kopci i s motory :-)
Toto je točené zde zmiňovanou FY-G3.
- pivandrift
Jo, jo, je pravda, že se v té debatě zapomělo řict, že svůj hlavní učel ( 2-osou stabilizaci) plní FY-G3 výborně.