High performance-prostě kompozity a vše technické

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: High performance-prostě kompozity a vše technické

#181 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:.....je připraven i Pike . Bude sranda :-) :-) (teda ještě čekám na vrtuli,púvodní 16/10 tam dát nemůžu).

co, že tam nende? zálet bude ten příští týden, nebo už je zalétnutý?
graup15

#182 Příspěvek od graup15 »

Teprve bude. Plánuji to právě na setkání v Klínci.
Místo koupené 16/10 (a až pak jsem nějak zjistil:-),že se tam prostě baterka co dá 120A nevejde),tam bude 14/10. Musím stlačit proud na max 80A. Pak ty chudinky 4S-2200mAh vydrží sezonu v pohodě. Navíc to jede na BEC reglu,tak je potřeba být rozumný s proudem.
PS..Na Elipsoidu vše jede jen na BEC a už má nalítáno lehce přez 300km :-) :-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Teprve bude. Plánuji to právě na setkání v Klínci.
Místo koupené 16/10 (a až pak jsem nějak zjistil:-),že se tam prostě baterka co dá 120A nevejde),tam bude 14/10. Musím stlačit proud na max 80A. Pak ty chudinky 4S-2200mAh vydrží sezonu v pohodě. Navíc to jede na BEC reglu,tak je potřeba být rozumný s proudem.
PS..Na Elipsoidu vše jede jen na BEC a už má nalítáno lehce přez 300km :-) :-)

není to zbytečně konzervativní?. Shodou okolností ty 4s 2200 létám v Optimě (A-Spec TGY). Tahám z nich ve špičkách 90A s 13x9 při cca 10000 reálných otáčkách na vrtuli) a zatím se statečně drží - přestal jsem někde na 50-60 cyklech vést evidenci, ale zatím to dávají - hádám že tak 70-80 má každá ze dvou co létám. Dával to dokonce i BEC v 70A reglu (JETI SPIN PRO 66). Je sice pravda, že mi tam neletí 40+k ale jen 15 nebo kolik, ale zase tady bude 100A reg. myslím, že s tou 14x10 vrtulí (mimochodem celkem lopatoidní) bude ten pohon brát i o něco méně než těch 80A. Ale možná začít takhle a pak přidat - co nějaká 15,5x10, nebo 14,5x10 ... no jo ono to moc plynule nejde .. už to vidím...nebudu do toho se svou nezkušeností raději kecat :)

P.S. nechce do toho ty Billowy Power 2200 4s :) ? těch 80A by daly s přehledem a mě se tam stále válí a do dalšího projektu (BF) to pár měsíců nedám i kdyby tam náhodou pasovaly - jedna s deseti nebo tak nějak cykly a druhá nerozpečetná ... a proti normálním 2200 jsou tenčí i nižší což by se v tom miitrupu možná šiklo ... to jen tak že za optání nic nedám
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od PiNa »

graup15 píše:re..Pepin

To jsem netušil,že měl Martin žluté Corado ..? Měl a má jedno s nápisem Pina na křídle a druhé lehouše bílo/modrého. No nic..hod to sem tak za měsíc.

Žluté jsem neměl, jenom ta dvě, co jsi o nich psal.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
pepin

#185 Příspěvek od pepin »

Tak asi tim od Piny myslel někdo z byvaleho elektroteamu okolo Piny.je na tom eru veliky napis elektroteam.
RomanSadilek

#186 Příspěvek od RomanSadilek »

Ahojte,
včera jsem zjistil že lítám Vikinga jen s jedním červíkem na kuželu.
Co tam patří? doufám že metrika - m4 x 6 ?
zajišťujete ten šroubek ? měl jsem oba jen dotažené.

Jinak jsem teď pořídil po roce novou pohonnou baterku a je to docela změna ve stoupání :)
ST
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od ST »

Mám pocit, že tam je červ M3 . Jinak jen natvrdo zašroubovat proti plošce na hřídeli. Žádné loctite !!!
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#188 Příspěvek od graup15 »

Normálně, ač jsem psychicky dost odolný,začínám mít z Pike depresivní stavy.
Prostě tam nacpat 4S -2200mAh ve formátu 2 a 2 nejde. Jedině,že by byterky byly bez kabelů. Děsivé harakiri, kdy se mění kabely za jiné šlo dokud se daly koupit baterky co měly články spojené plošňákem.
Už to,že tam není místo ani na kabely a navíc to jak vycházejí z přední baterky brání nasadit kabinku...radši no comment

Prostě jsem v koncích...to takto nedomyšlené elektro verze se slušný pohon nacpat nedá. Jedině 5 tunovým lisem. (slušným pohonem myslím poplatným F3B mašině..tzn min 1kW pohon ),
PS..mám ,řešení..,jak to dostat do luftu, ale výsledek až po záletu.
Přílohy
DSCN0170.JPG
DSCN0168.JPG
DSCN0167.JPG
ST
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od ST »

Prostě tam přidělej zespoda háček a basta fidli. Potom to nahoru dostaneš. :lol:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Tomikk

#190 Příspěvek od Tomikk »

graup15 píše:Prostě tam nacpat 4S -2200mAh ve formátu 2 a 2 nejde

Co tam dát ty 1800mAh 2+2, které doporučuje výrobce?
Kapacita bude menší, ale aspoň tě Pike nedovede do blázince a majitel bude šťastnej...;)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:...

hele nemáš tam na tom servokonektoru prohozené piny drátu ?!?! nebo to je nějaké provizorium

viz obrázek 0167 - nevím od čeho to je, ale tohle asi do signálu pustí + ...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Jindro,to je zkrácený balanční vývod od jedné baterky. Už jsem nevěděl kudy kam,tak i balanční vývody jsou zkrácené na minimum...Je to 2S baterka, proto ti stačí na balanční konektor 3pol:-) Pak je minus-střed článků-plus :-)

tak to jo ... mě to trochu zaskočilo a žes takhle vyštafýroval balančák mě nenapadlo i když mi ty dráty přišly nějaké tučné. Je to alespoň nasaditelné do balančního konektoru? Rozteč pinů servokonektoru a JST/HX je snad stejná (1/10") ale nevím, zda není jiný průměr pinu aby mohl nabíjet na normálních HX konektorech, nebo bude muset redukovat .... teda tohle je fakt peklo ... to už snad to do toho namačkat a nevyndávat a nabíjet v tom. Jen pak nevím jak to jednou vykutat, když to časem ještě navíc trochu napuchne :/
graup15

#193 Příspěvek od graup15 »

Jo je to peklo...aspoň si každý rozmyslí co koupit..:-) Barvičky nejsou všechno!!!
Ale abych byl fer...výrobce to má rozhodně koncipované jako motorizovaný trup k normální F3B verzi. Tzn pohon co tě vyveze nahoru, nebo zachrání na kopci když to zdechne. Pak nerozhoduje výkon pohonu..i 200W tě vytáhne :-) :-)
No podívej...já svého Vikinga mám udělaného tak,že můžu použít od 3 až do 5S..lecčeho. Tzn od cca 600W až do 3kW. Ale primárně si poletuji na ty 3S..prostě mi to stačí a pohon je věčný.
Pike se zalétá na 3S-1600mAh,kdy to baští 52A..což je 572W. Taky to poletí. Pokud by se sehnali 2S-2200mAh co mají články spojené plošňákem (stačí baterka 40/50C), tak už by do trupu šli dostat. Ale samo, musel bych je předělat, což jsem ostatně u F5B hraček dělal běžně.
Tomikk

#194 Příspěvek od Tomikk »

[quote="graup15. Pokud by se sehnali 2S-2200mAh co mají články spojené plošňákem (stačí baterka 40/50C).[/quote]
Dalibore, jake maji baterky rozmery? A jaky rozmer je kriticky? Zkousel jsi baterky TP G8? Navic mi prijde, ze i silovy kabely jsou zbytecne predimenzovany(tlusty)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od JirkaA »

OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“