Koptera Brno Kraví hora 18:20

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Koptera Brno Kraví hora 18:20

#31 Příspěvek od JMalik »

zacatecnik píše:to "JMalik": Prosim citujte muj prispevek, kde jsem se k tomu prihlasil a kde zaujimam jakekoli stanovisko ke spravnosti daneho pocinani.

Příspěvek 28.8 ve 22:01

Ale opravím si radši ten svůj výrok :wink: Píšeš tam totiž: "Natáčelo se ......."
To znamená, že samo se to natáčelo, samo to letělo tam kde to bylo....., Ty s tím nebudeš mít nic společného.

Ale dost bych se divil, kdyby jsi s tím neměl nic společného. Viz příspěvek 29.8 v 5:17. Protože pokud jsi si jistý, že ta firma měla platná oprávnění, tak buď jsi z té firmy, nebo jsi objednatelem.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Bedan

#32 Příspěvek od Bedan »

Pokud se létalo a natáčelo pro hvězdárnu a byla to firma, měla by na to existovat veřejná zakázka a hvězdárna jako "veřejný zadavatel" by měla ctít zákony a plnit informační povinnost :)
Nikoho nenavádím, ale zákon o VZ nebo zákon 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím by takovému UCL neměl být neznám :)

Bohužel, faktem je, že naivita některých "profi pilotů" copter je až zarážející.
Tolik klikařů snad podle aplikovaní gausovy křivky ani nemůže být, jako je těch, co si myslí, že "jim se to nemůže stát" - tedy výpadek něčeho a pád mezi lidi, auta atd.

No a pak aby se člověk za chvíli bál vyjít s houboletem na louku za barák :(
zacatecnik

#33 Příspěvek od zacatecnik »

to JMalik: Hledal jsem v pravidlech a zvycich pouzivani tohoto fora zduvodneni, proc mi tykate, dle ocekavani neuspesne. Zato jsem nasel pravidlo #5, prectete si ho prosim.

Pro vsechny ostatni krome JMalik:
Ja s tim nelital, jen jsem zahledl "dotaz", ktery jsem chtel navest na spravnou cestu, ptz ciste nahodou vim, o co jde, takze jsem se zapojil do diskuze.
Dle mych neoverenych informaci jde o jednu ze 4 uvedenych firem, ale nevim o kterou.
Bedan

#34 Příspěvek od Bedan »

zcela od věci - naposledy jsem říkal " co mi tykáte" příslušníkovi VB v hospodě, naštěstí mne kamarádi udrželi,
ale to už je nějakej čas :) :) :)
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

zacatecnik píše:to JMalik: Hledal jsem v pravidlech a zvycich pouzivani tohoto fora zduvodneni, proc mi tykate, dle ocekavani neuspesne. Zato jsem nasel pravidlo #5, prectete si ho prosim.

Pro vsechny ostatni krome JMalik:
Ja s tim nelital, jen jsem zahledl "dotaz", ktery jsem chtel navest na spravnou cestu, ptz ciste nahodou vim, o co jde, takze jsem se zapojil do diskuze.
Dle mych neoverenych informaci jde o jednu ze 4 uvedenych firem, ale nevim o kterou.

Na tomto diskusním fóru to chodí tak, že až na výjimky se používá oslovení ve druhé osobě jednotného čísla. Pokud si dobře pamatuji historii tohoto fóra tak někteří ( včetně mě) používali vykání např. vůči ing. Lněničkovi. Pokud je to ale Tvoje výslovné přání, nemám s tím problém a budu Vám vykat.
Teď k věci:
Na dotaz jestli ta firma měla oprávnění k leteckým pracem jste uvedl:
" Ano, presne takova firma s opravnenim to byla."
Teď ale píšete: "Dle mych neoverenych informaci jde o jednu ze 4 uvedenych firem, ale nevim o kterou".
Takže pro mě je to asi takhle:
Čistě náhodou víte o co jde, ale víte o tom kulový :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
milode

#36 Příspěvek od milode »

................................
Naposledy upravil(a) milode dne sob 30.08.2014 10:52, celkem upraveno 1 x.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
JMalik

#37 Příspěvek od JMalik »

milode píše:........... Z vašich slov mi přijde, že co start, to pád mezi lidi, na budovu, na auto a já nevím kam ještě. Přesně toto riziko obnáší každý start letadla, protože ani jeden z nás neví, jestli mu neselže technika. Argument, že létáte na odlehlé ploše, na letišti u mne neobstojí. Už tu bylo dost vláken, kdy se letadlo ztratilo neznámo kam a pokud ho majitel nenalezne někde v poli nebo na stromě, tak nemá absolutně jistotu, že to nespadlo mezi lidi atd.....

Mě je jedno, jestli je to coptera, vrtulník, nebo letadlo. Podstatné je to, že pokud s tím létáš někde na louce a upadne to ( a to jednou za čas upadne stoprocentně, neznám nikoho, kdo by modelařil řádově deset let a nic nerozsekal), tak je vysoká šance, že to bude na té louce, v poli....
Když odstartuješ ve městě mezi lidma, tak při té ráně je skoro tutovka, že něco trefíš. Když budeš mít kliku, tak to bude někam na střechu, pokud jsi smolín, tak tefíš aspoň někomu auto, pokud jsi supersmolín, tak to bude někam mezi lidi.
Je jasné, že tohle tě může potkat i při tom létání na louce. Ale ta šance je menší, MENŠÍ :wink:
jio

#38 Příspěvek od jio »

JMalik píše:Mě je jedno, jestli je to coptera, vrtulník, nebo letadlo. Podstatné je to, že pokud s tím létáš někde na louce a upadne to ( a to jednou za čas upadne stoprocentně, neznám nikoho, kdo by modelařil řádově deset let a nic nerozsekal), tak je vysoká šance, že to bude na té louce, v poli....
Když odstartuješ ve městě mezi lidma, tak při té ráně je skoro tutovka, že něco trefíš. Když budeš mít kliku, tak to bude někam na střechu, pokud jsi smolín, tak tefíš aspoň někomu auto, pokud jsi supersmolín, tak to bude někam mezi lidi.
Je jasné, že tohle tě může potkat i při tom létání na louce. Ale ta šance je menší, MENŠÍ :wink:

S tímto se dá souhlasit, ale s tvými výlevy naznačujícími udávání už ne. Nevím, co tím sleduješ a proč tu zlou krev tady opakovaně předvádíš. Za Protektorátu i bolševika taky nebyli tak nebezpeční policajti jak místní udavači a policajti se tím pak museli i nechtěně zabývat. Zkus se nad tím zamyslet.
milode

#39 Příspěvek od milode »

.....................................
Naposledy upravil(a) milode dne sob 30.08.2014 10:52, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#40 Příspěvek od JMalik »

jio píše:............... ale s tvými výlevy naznačujícími udávání už ne. Nevím, co tím sleduješ a proč tu zlou krev tady opakovaně předvádíš. Za Protektorátu i bolševika taky nebyli tak nebezpeční policajti jak místní udavači a policajti se tím pak museli i nechtěně zabývat. Zkus se nad tím zamyslet.

Ocituj ty pasáže o udávání.
JMalik

#41 Příspěvek od JMalik »

milode píše:
Jsou to pouze tvé domněnky a žádný podklad pro to nemáš. Nakonec to máš i v podpisu........ :roll:

To jsi na omylu. Ten podklad se jmenuje statistika. Je to celkem seriozní obor matematiky a budeš blbě vyvracet, že pravděpodobnost že to řízneš někam do aut, do lidí... je stejná když startuješ na louce jako když to odstaruješ na Václaváku.
milode

#42 Příspěvek od milode »

.....................
Naposledy upravil(a) milode dne sob 30.08.2014 10:53, celkem upraveno 1 x.
psena
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od psena »

Před naším domem se taky objevuje copterář, který lítá vesele nad autama a nad lidma... opravdu je jen otázka času, kdy se něco stane.
Takže argumentovat tím, že se zatím nic nestalo je klasika... ono se u nás vše začíná řešit až už je pozdě.
corona

#44 Příspěvek od corona »

milode píše:Jsou to pouze tvé domněnky a žádný podklad pro to nemáš. Nakonec to máš i v podpisu........ :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:

A jakej podklad jako myslíš?
Ono je snad stejně pravděpodobný, že v případě pádu RC modelu nastane škoda na majetku či zdraví osob jak v zástavbě tak ve volným terénu?
Tos myslel úplně vážně...?

:roll:
milode

#45 Příspěvek od milode »

................................
Naposledy upravil(a) milode dne sob 30.08.2014 10:53, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“