Doska napájania + senzor napätia pre APM

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
stefon

Doska napájania + senzor napätia pre APM

#1 Příspěvek od stefon »

Zdravím,

mám otázku ohľadom distribučnej dosky napájania pre regulátory. Našiel som niečo takéto:

http://www.aliexpress.com/item/3-in1-AP ... 28154.html

Máte s tým niekto nejaké skúsenosti? Malo by to fungovať ako distribučná doska napájania a zároveň aj ako senzor napätia pre Ardupilot mega. Ďakujem za odpovede! :)
OK2BUH

Re: Doska napájania + senzor napätia pre APM

#2 Příspěvek od OK2BUH »

Ta deska musí při přidání plynu otočit kompas dokola. Plusy na jedné straně a minusy na druhé, tak se to nedělá. Musel bys dát kompas na hodně dlouhou tyčku pryč od toho.
stefon

#3 Příspěvek od stefon »

Ďakujem za odpoveď. Máme tento frame:

http://www.aliexpress.com/item/HJ-H4-Re ... 94293.html

Na obrázku nižšie je rozmiestnenie distribučnej dosky napätia a GPS antény. Tá by mala byť približne vo vzdialenosti 23 cm nad doskou napätia. Myslíš, že je to dosť?
JosefSvejk

#4 Příspěvek od JosefSvejk »

Stefone, jen malou technickou: Nemohl bys vkládat odkazy tak, aby se daly rovnou rozkliknout? Dělá se to tlačítkem URL.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
OK2BUH

#5 Příspěvek od OK2BUH »

23 cm bude asi stačit i s touto deskou. Já mám kompas jen 1 cm nad silovými rozvody a při plném plynu (50 A) se ani nehne. Nepoužívám žádnou desku, ale dodržuji přísnou symetrii zapojení a vodiče plus a minus od sebe nevzdaluji, potom to nemůže vyzařovat magnetické pole. Ale pokud máš tolik místa tak to bude v pohodě.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Ancistrus01 »

OK2BUH píše:23 cm bude asi stačit i s touto deskou. Já mám kompas jen 1 cm nad silovými rozvody a při plném plynu (50 A) se ani nehne. Nepoužívám žádnou desku, ale dodržuji přísnou symetrii zapojení a vodiče plus a minus od sebe nevzdaluji, potom to nemůže vyzařovat magnetické pole. Ale pokud máš tolik místa tak to bude v pohodě.

Nebyla by pro lepší představu fotka? :)
OK2BUH

#7 Příspěvek od OK2BUH »

Já to nedokážu vyfotit, je to narvané v útrobách. :) Prostě chumel drátů, žádný plošňák. Jen je potřeba dodržet aby přívody plus a minus k reglům byly stejně dlouhé a nikde se ani kousek od sebe nevzdálily. Uprostřed stroje jsou naletovány na přívod od baterky, je to ve smršťovacích bužírkách a zase se to nesmí nikde od sebe vzdálit. Podle Ampérova pravidla pravé ruky vytvoří proud magnetické pole kolem vodiče. Ve vedlejším vodiči teče opačný proud a pole se dokonale vyruší. Ten plošňák to vzdálí 5 cm od sebe a už to vyzařuje, potom se musí s kompasem hodně daleko.
stefon

#8 Příspěvek od stefon »

Ja chcem ten plošák hlavne kvôli integrovanému senzoru napätia pre APM. OK2BUH má pravdu, síce sa na tej doske +a - od seba vzdialia cca 5cm, ale následne už k regulátorom pôjdu spolu. Navyše chcem v koptére použiť túto GPS anténu (ďakujem JosefSvejk za upozornenie :) http://www.aliexpress.com/item/Ublox-NEO-6M-High-Precision-RC-Quadcopter-GPS-Module-With-Compass-GPS-Antenna-Mount-Holder-for/2023987519.html, a tá by mala byť v dostatočnej vzdialenosti od tejto dosky.
tomas.polak
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od tomas.polak »

Ahoj,
sestavuji Hexu na 6S, regulátory mám 20A, chci se zeptat, zda mi tato distribuční deska bude stačit pro napájení regulátorů (je tam sice limit 20A, ale nevím jestli nevadí, že mi to jede na vysokou voltáž 6S)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _PCB_.html

Díky
Tomáš
JosefSvejk

#10 Příspěvek od JosefSvejk »

Je to jedno, jaká je "voltáž". :wink:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“