jindraj píše:Tak jsem zvědav na pozorování. Ta čísla vypadají skoro příliš optimisticky aby se jim mělo věřit. Když jsem na ně ale koukal tak mě překvapily hlavně ty neortodoxní tvary a rozměry. Do Vikouše jedině přivázat na hrb

Nezkoušel už nekdo ty bolty od tgy? Se mi tak hlavou prohnala myšlenka vzít je do tohoto semieko projektu - by do toho pokusničení tak nějak zapadly

No ono by to i šlo. Resp..šli by poskládat tak aby se tam např 3S-2P vešli (v jiném formátu než mám já), ale podle proudu by jsi musel nastavit pohon na max 60A (mají 40 konstantní a 80 špičkově). (ve 2P provedení).
Spíš bych , ale viděl jiný problém.
Baterka prošla prvním nabitím. Nejdřív jsem ji vybil na 3,3V na článek. Pak dal nabíjet na 3C auto. PowerLab8 je neskutečná nabíječka. Pozná,naprosto přesně co tam může,nebo nemůže pustit. Tak si nabíjela max 6A. (max povolený pro 2P je 8A)
Výchozí Ri při vybité baterce na 3,3V je skoro 13mOhm na článek...na konci nabíjení kdy se baterka nabíjecím proudem 6A ohřála na 30st/C spadnul na 6,2mOhmu na všech článcích. (naprosto přesně stejně).
Takže to,že jsou Powe Ion vyrovnané články je pravda. I napětí v průběhu nabíjení bylo super přesně stejné.
Jen ne Ri...v průběhu nabíjení (bude to obráceně platit i při vybíjení) A hlavně...vložená kapacita byla lehce přez 4Ah. Obráceně vzato..to je využitelná kapacita při létání ..při konečném napětí 9,9V už to nijak ohromujíce nepoletí!!!! Pokud pújde o proměný průběh vybíjecího proudu,tak využitelná kapacita bude stoupat. Ale myslím,že nad 4600mAh se stejně nedostane. Ale třeba se pletu

Opět se , ale potvrzuje jedno pravidlo...nechat baterky na storage a nabít až před létáním (i když o PowerIonech se tvrdí,že můžou ležet stále nabité naplno). Vysvětlím.
Mám nastavený odběr na 40A. Při baterce na pokojové teplotě,bude odpor baterky skoro dvounásobný, oproti teplé baterce. Ztrátový výkon na ní pak v případě baterky co mám bude 62W. Pokud , ale baterka bude nabíjením teplá bude ztrátový výkon při stejném odběru 29W. To je míň než polovina. Bude to hodně znát na napětí při vybíjení !! I baterka se bude (i když už bude teplá) méně ohřívat.
Výsledek...rozhodně zajímavé baterky na malé a střední odběry. Rozhodně pokud bude mít zákazník např pohon nastavený na 40A vyplatí koupit ještě jednu sadu paralelně. Zvýšená hmotnost bude procntuelně zanedbatelná, ale baterka na tom bude o hodně lépe. No a nezapomínat na to,že tyhle baterky klidně nechám (např v maketě větroně) zabudované. Měli by mít výrazně vyšší bezpečnost!!! Viz poslední fotka...proto jsem je kupoval.
Jen v jedné věci jsem skeptický, že se nemusí balancovat..možná ne, ale já chci mít kontrolu.!! A né jen doufat,že Jeti mají pravdu.