Ztráta modelu - Backfire

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Ztráta modelu - Backfire

#31 Příspěvek od JMalik »

velkomgeorge píše:Pánové,pro mne bylo primární věc zde anoncovat inzerát o ztrátě modelu a nejsem vůbec zvědaví na to ,jestli někdo o mě plká ,že jsem neseriozní pilot atd.
A že éro nasála velice nízká oblačnost a bohužel v ten moment odešlo spojení i s modelem (odešly buď přijímačovky,nebo špatný dosah rc soupravy) tak to snad není věc umění pilota z toho vybruslit.
Děkuji ( Woita) za nápad s tracerem a tím zde končím ...

O té serioznosti jsem psal já a není to o pilotáži, ale ochotě si připustit, že tě nenasála velice nízká oblačnost ( protože pod touhle dekou je stoupák minimální), ale podělal jsi to, když jsi do toho vletěl.
Ještě bych uvítal, kdyby jsi vysvětlil, jak jsi identifikoval, že odešly přijímačovky, nebo to nemělo dosah, když jsi v tu dobu to éro neviděl.
Létám s hotlinerem a kompozitovým metrovým 1kW Mustangem asi tři roky ( s hotlinerem asi víc). Nemám problém si přiznat, že jsem to mohl mít tak dvakrát, třikrát na sr.ačky, když jsem se podíval na okamžik na letadlo vedle, nebo jinam. Že jsem s tím na tohle neříznul byla jenom náhoda ( hlavně s tím mrňavým Mustangem).
Já jsem se z toho poučil = nečumět nikam jinam, dobře se dívat jak to do kterého obratu nalétává, když to následně na chvíli zmizí v té žiletkové siluetě, tak to naklonit někam lehce a počkat.....
Ty jsi si udělal závěr, že do toho dáš GPS. Některé zkušenosti jsou nesdělitelné :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
graup15

#32 Příspěvek od graup15 »

velkomgeorge píše:Pánové,pro mne bylo primární věc zde anoncovat inzerát o ztrátě modelu a nejsem vůbec zvědaví na to ,jestli někdo o mě plká ,že jsem neseriozní pilot atd.
A že éro nasála velice nízká oblačnost a bohužel v ten moment odešlo spojení i s modelem (odešly buď přijímačovky,nebo špatný dosah rc soupravy) tak to snad není věc umění pilota z toho vybruslit.
Děkuji ( Woita) za nápad s tracerem a tím zde končím ...

Neurážej se zbytečně. Nikdo nenapsal,že jsi neseriozní pilot! :-)
I tobě přeci musí být jasné,že je tu šance,že se model najde, ale je nulová šance,že se na vybavení budeš moci dál spolehnout. Teď pršelo a i kdyby čirou náhodou přistál,tak voda a vlhkost vše zničila.
Takže ta diskuze okolo ,jen zdůrazňuje jak se tomu příště vyhnout. Jirka Malik občas napíše nepopulární věc..a tou je prostá pravda. Mám hodně rozdílný pohled na věci než on, ale rozhodně se vždy nat tím co proklamuje zamyslím. !!!

Takže přeji příště více štěstí a ať už o model nikdy nepřijdeš.
Dalibor
eTeBe

#33 Příspěvek od eTeBe »

Ztráta stroje je nepříjemná, snad se najde. Znáš někoho s FPV z okolí? Drony s kamerou mají z výšky dobrý výhled.

Osobně jako GPS tracker používám mobil Sony Xperia mini z bazaru za 1500,- Patří mezi ty nejmenší, má operační systém a z mého hlavního telefonu se kdykoliv podívám na jeho polohu díky aplikaci moje zařízení od Google. vydrží i tvrdší nárazy, baterie je integrovaná a po ráně nevyletí z mobilu jako u většiny ostatních. Navíc to dokáže ukládat a archivovat trasy a potom vše zobrazit např. Google Earth. Váha je kolem 80g, ve větších modelech se díky rozměrům 88x52x16mm ztratí. Výdrž baterky stačí, ale není těžké napájet přes BEC 5V. Další výhodou je možnost "prozvonění" v blízkosti lokality předpokládané polohy, např. v kukuřici báječná věc. Místo mrtvé zátěže v čumáku vozím radši tuto funkční zátěž, jedinou nevýhodou je 100,- měsíčně za další tel. číslo s datovým tarifem 1GB. Pokud se vám to do éra vejde, neváhejte - investice se po prvním ulétnutí vrátí a ještě máte záložní mobil ;-)

PS: Mrak může pilota paraglidu opravdu nasát, pokud přežije tak s omrzlinami, zlomeninami a poruchami termoregulace. Další kapitolou jsou psychické problémy, protože tento zážitek nepatří mezi ty příjemné. Kdesi na netu je článek jednoho čecha, který tím prošel a vše sepsal. Do aktivních mraků nelétat!
Grugh

#34 Příspěvek od Grugh »

Já mám na přijímači ve větroni nastavený fail-safe na crow brzdu. Když už to má někam spadnout, tak ne plnou rychlostí po čumáku.
Hodně štěstí při hledání.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“