FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
holmer83

Re: FrSky Taranis - pokračování

#406 Příspěvek od holmer83 »

Vážení Taranisté, včera jsem si poprvé k X8R připojil vario (normal precizion) a ve speciálních funkcích přiřadil spínač na jeho aktivaci. Můj dotaz zní, jak to máte nastavené v Taranisu, aby vysílačka vydávala zvuk pouze při stoupání a klesání a nepípala když model stojí. Předpokládám, že se tam musí nastavit jiný rozsah těch čtyř hodnot, nastaveno je zdroj: Vario, Limit: -10 -0,5 0,5 10. Ve vzduchu jsem s tím ještě nebyl, výšku to ukazuje -2m, jde nastavit i přepínač aby vysílačka řekla výšku, případně si výškoměr vyresetovat když stojím na dráze? Další věc co mě poměrně dost zarazila oproti přímačům D8R-II plus, kterých používám snad 10 ks, že u přímače X8R (PCB antény instalovány vodorovně a mezi nimi 90 stupňů) stačí stát s vysílačkou u modelu (EPP) ve špatném úhlu a hned hlásí špatný signál, ztráta telemetrie atd. S D8R-II plus toto chování vůbec není, ale jak píšu, ve vzduchu jsem s tím přímačem ještě nebyl.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#407 Příspěvek od RCStudio »

holmer83 píše:Vážení Taranisté, včera jsem si poprvé k X8R připojil vario (normal precizion) a ve speciálních funkcích přiřadil spínač na jeho aktivaci. Můj dotaz zní, jak to máte nastavené v Taranisu, aby vysílačka vydávala zvuk pouze při stoupání a klesání a nepípala když model stojí. Předpokládám, že se tam musí nastavit jiný rozsah těch čtyř hodnot, nastaveno je zdroj: Vario, Limit: -10 -0,5 0,5 10. Ve vzduchu jsem s tím ještě nebyl, výšku to ukazuje -2m, jde nastavit i přepínač aby vysílačka řekla výšku, případně si výškoměr vyresetovat když stojím na dráze? Další věc co mě poměrně dost zarazila oproti přímačům D8R-II plus, kterých používám snad 10 ks, že u přímače X8R (PCB antény instalovány vodorovně a mezi nimi 90 stupňů) stačí stát s vysílačkou u modelu (EPP) ve špatném úhlu a hned hlásí špatný signál, ztráta telemetrie atd. S D8R-II plus toto chování vůbec není, ale jak píšu, ve vzduchu jsem s tím přímačem ještě nebyl.

Protoze mas normal precision je tam rozlisovaci schopnost 1m tzn musis vnitrni hodnoty jeste od sebe zvetsit treba na -1 a 1 aby nedochazelo k pipani.
Vnejsi hodnoty jsou maximalni hodnoty zvukoveho projevu a vnitrni jsu minimalni s tim ze rozsah mezi vnitrnima je ticho.

Ve sepecialnich funkcich si nastavis zvuk ALT treba po 40 s a priradis to k prepinaci.

Reset se dela podrzenim ent na vybranem modelu a reset letu nebo inicializovat telemetrii to je podle verze FW.

Otazkou jak blizko stojis, kolem toho 0.5-1m dochazi k ruseni a muze dochazet k vypadkum spojeni to je normalni.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
holmer83

#408 Příspěvek od holmer83 »

Děkuji janekx za rychlé odpovědi, to jsem přesně potřeboval slyšet.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Marena
Kontaktovat uživatele:

#409 Příspěvek od Marena »

čau,

jak lze nejlépe nakombinovat přijímač X4R s variem podporující smart port a klasickým volt senzorem (děličem napětí)? Lze připojit dělič do varia a nebo je nutné si pohrát s konektory?

Děkuji
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#410 Příspěvek od RCStudio »

Cau,
X4R ma jak smart port tak analogovy vstup takze vario do smartportu a delic do analogoveho vstupu. X4R to ma sice tim 1.25mm molexem ale ten je dodavan a dalsi mam skladem zde http://rcstudio.cz/prislusenstvi/88-kab ... 15cm-.html takze jen popropojovat
Jan Janekx Urbanek
mclei
Kontaktovat uživatele:

Re: T+

#411 Příspěvek od mclei »

janekx píše:Předobjednávky FrSky Taranis Plus.
Zahájil jsem možnost předobjednání Taranise Plus. Předbězný odhad data naskladnění je první polovina října a budu jej upřesňovat.

Ahoj, mám to chápat tak, že už se budou prodávat jen tyhle dražší Taranis Plus a ty původní už objednat nepůjdou? Stojí ten novější model za tu tisícovku navíc?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od RCStudio »

Ano vyroba Taranisu je ukoncena, nabiha vyroba T+.

T+ je drazssi z nekolika duvodu....

Sam T+ je drazsi kvuli lepsimu display, vibracni odezve, podsviceni a dalsim drobnostem
Kufrik byl kdysi soucasti ceny T ale nyni tomu tak neni takze set s kufrikem je zase drazsi, krom toho je tezsi takze ma i vliv na cenu dopravy
Kurz dolaru za ktery nakupuji
Jan Janekx Urbanek
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#413 Příspěvek od lubo1 »

holmer83 píše:.....

Tu máš inšpiráciu s hlasovým hlásením výšky...
viewtopic.php?f=38&t=58026&start=1755
http://lubo111.rajce.idnes.cz
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#414 Příspěvek od thsoft »

Já bych spíš řekl, že když je něco dobrý a jde to nadračku, tak tehdy je čas zdražit. :!:

K tomu zda je to tady shop... Taky se divím, že to moderátor pouští, resp. že si to nenechá zaplatit.
Konkurence inzeruje Taranis na cca 1/3 stránky, za asi ne malý peníze v RC-revui, přitom by stačilo to napsat
na rcmanii zdarma ... 8O

janekx píše:T+ je drazssi z nekolika duvodu....
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od Symplex »

Nic proti Janekx, mnohokrát pomohl, poradil. Myslím si však, že inzerovat a propagovat svůj E shop ve vláknu není správné. Vlákno by mělo sloužit k řešení problémů. Zbytečně se pak vlákno natahuje.
Jediné co považuji obchodně za správné je např. Jak řešit....? Odpověď: Řeší se to koupí tohoto a je to i zde tj. v mém shopu. Ovšem, to že moderátor trpí inzerci ve vláknu znamená, že je toto OK a můžou si to dovolit i ostatní shopy, kterým zatím pomáhají na ně odkazovat jejich placení pomocníci neb oni skrytí pod nickem .
mirekp
Kontaktovat uživatele:

#416 Příspěvek od mirekp »

Ano, a pak se tu budeme bavit o nejmenovaném vysílači vyráběném nejmenovanou firmou, který mají právě skladem v nejmenovaném obchodě. Komponenty do nejmenovaného modelu nejmenovaného výrobce koupíme v tajném obchodě v číně, ale nikdo neporadí jaký motor do něho, protože by to byla reklama pro výrobce motoru.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#417 Příspěvek od JirkaA »

thsoft píše:K tomu zda je to tady shop... Taky se divím, že to moderátor pouští, resp. že si to nenechá zaplatit.
Konkurence inzeruje Taranis na cca 1/3 stránky, za asi ne malý peníze v RC-revui, přitom by stačilo to napsat
na rcmanii zdarma ... 8O

Patrně neumíš číst nebo jsi přehlédl tu poznámku u uživatele Janekx - platící zákazník RCmanie.

Pokračujte prosím o tématu, spekulace o reklamě nejsou vaše starost a v technickém vlákně jsou opravdu off-topic.
OK2WY
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#418 Příspěvek od Symplex »

Já osobně sleduji toto vlákno, protože jsem vlastník Taranise. Bohužel také pozoruji jak se za poslední dva měsíce množí zcela otevřená propagace Janekxova Eshopu. Osobně souhlasím s Thsoftem. Nijak mě to nepohoršuje. Dnešní provoz obchodu je dravý způsob podnikání a obchodníci typu koloniál většinou nepřežijí - jsou neprůbojní, hodní, zachovávají pravidla hry a.t.d.
Teď jsem se rozepsal všeobecně. Dobrák zvítězí jen v pohádkách, parchánti vládnou světu.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#419 Příspěvek od JirkaA »

Symplex píše:Já osobně sleduji toto vlákno, protože jsem vlastník Taranise. Bohužel také pozoruji jak se za poslední dva měsíce množí zcela otevřená propagace Janekxova Eshopu. Osobně souhlasím s Thsoftem. Nijak mě to nepohoršuje. Dnešní provoz obchodu je dravý způsob podnikání a obchodníci typu koloniál většinou nepřežijí - jsou neprůbojní, hodní, zachovávají pravidla hry a.t.d.
Teď jsem se rozepsal všeobecně. Dobrák zvítězí jen v pohádkách, parchánti vládnou světu.

Poslouchej, ty silné výrazy laskavě vynech. Jestli ti vadí, že ti radí člověk, který o tom docela dost ví a navíc (narozdíl od tebe) sponzoruje provoz RCmanie, tak sem prostě a jednoduše nelez. Nebo si domluv distribuci nějakého modelářsky zajímavého zboží, napumpuj do toho prachy, zasponzoruj RCmanii a zkus si to prodávat taky.
Takže ještě jednou, tentokrát to opravdu berte jako pokyn moderátora: řešte tady Taranis, k tomu toto vlákno je. Neřešte tady kecy typu "bohužel reklama" a hned v další větě "nijak mě to nepohoršuje", protože to je off-topic a plýtvání systémovými prostředky serveru, na které narozdíl od vás Janekx přispívá.
OK2WY
mkdaw

#420 Příspěvek od mkdaw »

Já bych to viděl asi tak..Já reklamy nesleduju a nenechávám se nima nijak ovlivňovat.Co potřebuji si sám vyhledám..janekx mi mnokráte pomohl a choval se velice vstřícně.Takže ať si sem dá co potřebuje nemluvě i co vám i pomáhá.A takovýhle malichernosti o reklamě bych vubec neřešil.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“