FPV groundstation

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
yupee
Kontaktovat uživatele:

Re: FPV groundstation

#46 Příspěvek od yupee »

To jsem taky resil.
Mam tam dalsi vysilac na jinem kanalu a na brylich prijimac.
Neni tak problem letadlo hodit klidne 100m daleko s brylemi na hlave.
Yup
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jasné, jde mi spíš o to, zda li anténa tracker otáčí celou groundstation v YAW ose, nebo jenom anténou, pokud jenom anténou, tak tam musí být někde přívodní koax...
robinj
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od robinj »

V určitým bodě se antény přetočí nic víc je tam koncák :D
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
yupee
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od yupee »

Ja mam vsechno na krokovem motoru viz nektery z mych predchozich prispevku.
Yup
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Ancistrus01 »

robinj píše:V určitým bodě se antény přetočí nic víc je tam koncák :D

Promiň tomu nerozumím... Popiš mi to... do budoucna plánuji stavbu vlastního antenna trackeru... Tak zjišťuji informace a toto mi vrtá hlavou...
robinj
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od robinj »

prostě se točí až dojede na koncák a ten přetočí antény o 360 stupnů to je snad jasný ne
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Ancistrus01 »

robinj píše:prostě se točí až dojede na koncák a ten přetočí antény o 360 stupnů to je snad jasný ne

Takže anténa se nemůže otáčet o 360° dokola? to je tedy docela blbý když se pak letadlo dostane do oblasti, kdy se bude anténa pořád přetáčet o 360°, tím pádem tam musí být docela dlouhé ztráty signálu, dokud anténa zas nenamíří na letadlo...
robinj
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od robinj »

ty si ze mě děláš prdel? prostě se otočí o 0- 359 stupnů a na ten poslední se v rycxhlosti přetočí ne žádnej výpadek není to je snad jasný, ne
Robbe FutabaFX 20
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Ancistrus01 »

Nevím co tu na mě útočíš?
No, spíš mi přijde že ty jsi tak trochu vedle.

Představ si situaci kdy lítáš a lítáš, antenna tracker máš při startu v takové pozici, že se na každou stranu může otočit o 180° Tak vystartuješ a letíš si za záda, anténa tě sleduje až do bodu kdy dorazí do té tvé zarážky (řekněme na 359°) poté poletím trochu doprava, tak se anténa rychle přetočí na druhou stranu (jak rychle?) v tu chvíli musí být aspoň půl sekundový výpadek sigálu protože helicalca v tu chvíli nebude směřovat na letadlo.
A co když zase za chvíli poletím z nějakého důvodu doleva a pak zase doprava a zase doleva. To mi chceš říct že bude anténa pořád kmitat o 360° z 359° na nulu? 8O Přes to se dá perfektně řídit letadlo! :roll:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Ancistrus01 »

yupee píše:Ja mam vsechno na krokovem motoru viz nektery z mych predchozich prispevku.
Yup

A to tím krokovým motorkem otáčíš celou groundstation, včetně veškerého vybavení? :)
Nebo jenom anténu?
Robinsson

#56 Příspěvek od Robinsson »

Mně to přijde tak trochu zbytečný řešit utržení kabelů pokud si chceš lítat kolem hlavy stačí ti všesměrový clover a nepotřebuješ antenna tracker. Předpokladam že budeš lítat víc jak 1km od sebe jinak by směrova anténa s trackerem neměla vůbec smysl a kolikrát myslíš že si 3km daleko od sebe zakroužís kolem hlavy?
robinj
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od robinj »

Robinsson píše:Mně to přijde tak trochu zbytečný řešit utržení kabelů pokud si chceš lítat kolem hlavy stačí ti všesměrový clover a nepotřebuješ antenna tracker. Předpokladam že budeš lítat víc jak 1km od sebe jinak by směrova anténa s trackerem neměla vůbec smysl a kolikrát myslíš že si 3km daleko od sebe zakroužís kolem hlavy?

není to zbytečný prostě někde někam letíš a pak to potřebujěš třeba 2km od sebe otočit o třeba 30st a panelový antény to nepoberoua serva tahaj jen antény
Robbe FutabaFX 20
yupee
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od yupee »

A to tím krokovým motorkem otáčíš celou groundstation, včetně veškerého vybavení? :)
Nebo jenom anténu?

Jasne ze vsechno! Je tam
3x prijimac
1x vysilac
recorder, anteny, baterka (3S 5000mAh)

Beha to celkem svizne co si prat vic.

Yup
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Ancistrus01 »

yupee píše:Jasne ze vsechno! Je tam
3x prijimac
1x vysilac
recorder, anteny, baterka (3S 5000mAh)

Beha to celkem svizne co si prat vic.

Tak teď je mi to už jasný! Dík moc :)
Marek_Km

#60 Příspěvek od Marek_Km »

Reinkarnuju toto pár let odpočinuté téma, protože jsem měl v SZ dotaz ohledně mé jednoduché FPV groundstation.
GS (groundst.) vzniklo, protože jsem měl problémy s div. přijímačem přímo určeným pro FS Attitude 3 - deformace obrazu způsobené pravděpodobně nedostatečně dimenzovaným BECem v brýlích. Užil jsem si s tím neskutečně, dokonce ani externí napájení přijímače nepomohlo, ani odstranění pinů na něm (kromě těch nezbytných). Řešil jsem to tady viewtopic.php?f=96&t=30886&start=1065. Moc nechybělo a skončil v koši. Pak jsem náhodou našel na BG GS přímo pro tento přijímač. Není levný a s ostatním příslušenstvím je to cenový nesmysl. Moc se mi do dalších pokusů nechtělo, tak kamarád, kterého takové bastlení baví, to nakonec postavil.
Ještě k tomu dotazu na součástky. Nevím, který konektor byl nakonec použitý, jestli tento, nebo tento. Krabička s vypínačem byla zakoupena v nějakém obchodě s elektrosoučástkama. Z BG pak BEC a měřič napětí. Samozřejmě přijímač už jsem měl.
IMG_20190509_100422.jpg
IMG_20190509_100544.jpg
IMG_20190509_100717.jpg
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“