High performance-prostě kompozity a vše technické

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
klobouk

Re: High performance-prostě kompozity a vše technické

#226 Příspěvek od klobouk »

No to já se zase pustil do reinkarnace a předělávky poněkud otřískaného F3J Ghost
Pro našeho kamaráda Michala.

Jéé, hezky to začíná ale to jsem čekal..
tomashr

#227 Příspěvek od tomashr »

michalv píše:Ahooj Jindro ;-)
Tak jsem zvědavej jak dlouho vydrží serva KST 225 ;-) a jak budou chodit. Jinak moc bych nepokoušel napájet KST bez beků. Jak mejí serva stejnosměrný motůrek, tak se jim to větší napětí nelíbí a odhoří kartàčky. Napájení z 5V je bezpečnější.

Tohle doporučení mi připadá trochu zobecněné a v extrému až nebezpečné. U HV serv se stejnosměrným motorem totiž záleží na konkrétním řešení. V podstatě buď výrobce dá nějakou stabilizaci dovnitř a jedou s konstantním napětím, pak je externí BEC zbytečný. Druhá možnost (častější) je, že výrobce zkrátka u "HV" použije motor s více závity, pak je zkrátka plný výkon při vyšším napětí a při použití externího BECu může servu docela znatelně klesnout výkon a rychlost. Například JR387 má udaný rozsah napětí až od 6v, menší napětí výrobce vůbec neudává jako podporované...Mimochodem při 5V funguje (ověřeno), ale parametry jsou zkrátka zaručeny až od 6V.

BEC má smysl pouze v třetím případě - výrobce je prase a nápis HV na servu je jen projev "odvahy" a ve skutečnosti je vše optimalizováno na běžné napájení kolem 5V a pouze se předpokládá, že vydrží více.
pepin

#228 Příspěvek od pepin »

jindraj píše:
A jak často tě to tak postihuje. Já jen abych věděl jak načasovat případné příhody vyžadující patlačské nálady :)

tak to absolutně netušim :(
graup15

#229 Příspěvek od graup15 »

re..Tomashr
Taky jsem je objednal. To víš,že budu zvědavý a juknu co je tam za motor a i PCB. :-)
Rozhodně bych tam žádné BEC -MKS nedával. Jako přijímačovku LiFe..je to krásně na púl cesty,a není s tím problém.

re Pepin.
Doufám,že ti to ještě chvilku vydrží..za pár dní ti dovezu připravený trup. Na tobě je to celé stříknout...a pak si to zase vezmu a dodělám do ARF :-)

re..Michal (klobouk)

Čumák je přilepený a vylaminovaný první vrstvou uhlíku plus rovnou do mokrého i kanálek na kabely. Až to trošku vytvrdne ,tak ještě jedna, ale menší vrstva do předku. Pak už budu ladit motorovou přepážku.
Docela úsměvné je,kam se technologie dostala. Na fotce tvůj obřík přijímač a pak poslední generace od Futaby ...:-) :-) Ještě,že Ghost má trup...né tu tyčku co např Pike:-)
Nechceš už konečně přejít na 2,4GHz? Má to jen pozitiva a sociální jistoty.:-) A když to podpoříš 2W bostříkem tak si na vysílači můžeš i ugrilovat sváču...:-)
Přílohy
DSCN0211.JPG
DSCN0209.JPG
DSCN0208.JPG
klobouk

#230 Příspěvek od klobouk »

graup15 píše:Nechceš už konečně přejít na 2,4GHz? Má to jen pozitiva a sociální jistoty.:-) )

Uhlík, hezký, to jsem taky čekal..

Ale docela bych i přešel, ale mám T12FG ve verzi Asia/Oceania a se standardně koupeným TM-14 modulem by to nechodilo. Oceánské nejsou k dispozici. Bylo by to na nové rádio..
Pokud bychom nevěřili tomuto přijímači se syntezou, můžeme tam dát ještě G3, ale ten ještě větší.. http://rc-sailplane.com/flash/flash_receiver_instal.jpg
graup15

#231 Příspěvek od graup15 »

Pepine prosím tě změř mi jak daleko od náběžky jsou konektory na křídle.
Díky.
Jo a nepamatuju si to,jestli tam je MPX nebo Canon. Fotečka by potěšila. Díky
pepin

#232 Příspěvek od pepin »

Zitra vecer to změřim a nafotim.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od TERAZKY »

graup15 píše:Pepine prosím tě změř mi jak daleko od náběžky jsou konektory na křídle.
Díky.
Jo a nepamatuju si to,jestli tam je MPX nebo Canon. Fotečka by potěšila. Díky

Keď sme u toho, čo je spoľahlivejšie canon, alebo mpx?
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od JirkaA »

Canon je strašně široký pojem. Můžeš koupit shit za desetikorunu, který má piny z naohýbaného plechu který viděl zlato jen když se na něj usmála Číňanka se zlatým zubem, můžeš koupit za několik stovek konektor splňující letecké a vojenské normy.
OK2WY
graup15

#235 Příspěvek od graup15 »

Ano asi tak jsem to chtěl taky podat:-)
Není problém ani v MPX konektoru ani v canonu. Ale je potřeba použít kvalitní originály. Pracovat čistě a konektory i chránit proti bordelu,prachu a vlhkosti.
Málokdo to ví, ale klasické (origo) MPX existují v různých variantách. A to včetně dvojitého . Ten mám já např na Vikingovi. Má standardně 6 polů, ale samička má kontakty zdvojené. (když tak sem to dováží pouze Paláček)

Děsně mi vždy rozesměje když u Pecky chceš MpX a dostaneš ten čínskej extra shit!! Chápu,že originál stojí dvounásobek :-) :-) :-) A to je pro hodně lidí problém..hihi
kope
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od kope »

graup15 píše:Děsně mi vždy rozesměje když u Pecky chceš MpX a dostaneš ten čínskej extra shit!! Chápu,že originál stojí dvounásobek :-) :-) :-) A to je pro hodně lidí problém..hihi

A jak se pozná originál od čínské napodobeniny? U Vaňoucha mi vždycky ptali, jestli chci originál, ale jak poznám někde jinde, že kupuju opravdu MPX a ne nahrážku?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
graup15

#237 Příspěvek od graup15 »

Kopie ..na pohled světlejší a měkčí plast, mezi piny nemá nápis MPX,jde mnohem lehčeji pájet, ale těleso konektoru nevydrží moc tepla od pájky. No a v acetonu se těleso rozpouští.

Originál...nemá nic z toho co píšu o kopii. Mezi piny má nápis MPX, tmavší plast těla konektoru, imunní vůči acetonu..jde hůř pájet (o trošku), Čínani nedělají dvojité konektory !!, originál se dá sehnat i v barvě červené.
No a hlavně originál má mnohem lepší materiál kontaktů.

Obecně..Skoro nikdo v čechách nemá na krámě originály,vše čínskej plagiát. Originály má na skladě Jpmodels (paláček) a míval Vańouch. A poslední věc,je cena. Originál stojí od 70kč za pár. Kopie od 40kč za pár.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od H1N1 »

Jak pise Dalibor. I kdyz mne nad cechackama stale zustava rozum stat, i kdyby sem par koupil za 300kc, furt si beru original. V te celkove cene usetris treba 1000Kc, a pak rosejes kompozita na pole protoze to povolilo.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od Milan Nes »

mně na china MPX umřela půlka křídla IONa .. koupil u Pecky jako origo v době kdy se o tom nemluvilo a byla to chit china kde povolil pin - prostě na měřáku člověk propípal, pak poklepal a mrtvo ...

od tý doby NIKDY víc ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#240 Příspěvek od graup15 »

No Michal v Ghostu bude rozhodně mít originály .
Trup už má kompletní výztuhy z uhlí. Zítra začne konečné vybrušování bordelu co byl v trupu po zátěžové trupce,vlečném háčku a kabinu na přesno. Pak se ještě vylaminuje límeček kabiny aby taky na něčem držela :-)
Prozatím jsem si udělal moje standadní řešení připojení oběžky co v modelu bude.
Destička s vývody je pak v trupu přišroubovaná zápustným M2 šroubkem. Tím mám zajištěné,že se vývody motoru nemohou ani pohnout a probrousit se o rotační plášť.
Na fotce je i jak to vypadá (např v Coradu).
Přílohy
P1110614.JPG
DSCN0212.JPG
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“