Bubákov - nejen o Vikingovi

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#481 Příspěvek od jindraj »

tak ráno jsem si říkal, že dnes propásnu hezké létání - v noci kosa, ráno jsem se potil v mikině už v 7 jak to pražilo hned z kraje - vypadalo to nadějde a já musel pryč - byla domluvena kola s kamarádem (nakonec ale moc hezký výlet). No po příjezdu v půl čtvrté jsem vylezl na kopec když ostatí měli odpolední klid - nic jsem nečekal, chvíli bloumal vzduchem okolo a ejhle ... ono to tam bylo i takto odo pořád ... takže první pětikilčo vytočené z 60m :)

Snímek obrazovky 2014-09-07 v 19.32.02.jpg

... bylo to boží ... nahoře už jsem asi dělal chyby, nebo se to rozpadlo, tak jsem ho pustil pro zajímavost po kebuli (bez motoru dal Vikouš po kebuli dolů 60 m/s sestup), že se rozhlédnu po dalším a jo ... o kus vedle jsem našel zase ... ale už jsem musel domů .... balilo se a odjíždělo :( ale paráda i když jen chvilka

2 rumcajs - chtěl jsi vidět jak lítá Vikouš na zádech ... jestli to stihnu, hodím sem videjko s nějakými ukázkami ;)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Bubákov - nejen o Vikingovi

#482 Příspěvek od jindraj »

M1 píše:...jo Jindro, holt každej upgrade není výhra, zrovna u Mobiuse někde v infu psali, že pokud jste s kvalitou spokojeni se starým fw neupgradujte ! ;-)

to máš pravdu ... já jsem tu nicméně naopak četl někoho, kdo tvrdil, že s FW 2.1 je kvalita obrazu zejména v protisvětle lepší. Tak jsem se o obraz při upgradu nijak nestrachoval. Upgrade jsem provedl hlavně kvůli několika novým možnostem nastavení, které přináší a mohly by být zajímavé ... time-lapse video, nové formáty ukládání a pár dalších věcí, co jsem chtěl potenciálně zkusit.

Ale uvidíme, nebudu předbíhat událostem bez testů ... třeba je to těmi přepínači ... i když ve mě trochu hlodá pochybnost, zda by se to podepsalo nejen na videu (kde jsem to nastavení měnil) tak na fotografiích ... kde toho k nastavení moc nebylo. Takhle by to nešlo ... byl jsem u Mobiuse zvyklý na lepší - takže ať je to čím je to ... půjde to zpět.
M1
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od M1 »

...pro ty kteří používají k přenášení a jako ochranu trupu nejen na Vikinga osvědčený rybářský tubus, dneska jsem vyřešil jedinou drobnost, která mě tak trochu vadila a to, že šířka tubusu v místě vyvedení antén z trupu není zcela dostačující a anténky se po uzavření tubusu zipem lehce ohybají směrem k trupu...
Hledal jsem nějaký ten správný tuhý průhledný blistr s lemem vhodných rozměrů a na ten jsem konečně narazil v Bahausu, jelikož většina blistrů je příliš tenká a hodně se ohýbá, tenhle (od rozbočovače napájení diod za 38,-Kč) byl pro tohle řešení výborný...

pak stačilo jen modelářskou "cirkulárkou" vyříznout patřičný rozměr do plastového tubusu a blistr vystřihnout s 5mm lemem, vsunout zevnitř a po obvodu zalepit gelovým Loctitem, za hodinku hotovo a anténky jsou ted úplně v poho :D
Přílohy
20140908_213733.jpg
20140908_150424.jpg
20140908_124214.jpg
20140908_124152.jpg
Naposledy upravil(a) M1 dne pon 08.09.2014 21:56, celkem upraveno 1 x.
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od jindraj »

když jsi mi to psal, tak jsem si to moc neuměl představit :) .... je to hezké - takové výstavní :)

..., ale stejně to zatím zkusím pořešit bez krájení toho tubusu nějakou rozpěrkou uvnitř .... ty antény se tam obecně vejdou, jen potřebuji, aby se nemačkaly případným pohybem trupu v tubusu - tak zkusím zamezit tomu pohybu. Ale to jsou stejně takové blbinky co nás baví :). Na to přijde řada, až budou v pořádku funkční věci ... Jsem teď o víkendu třeba zjistil, že mi výškovka Optimy drží jen na jednom šroubu ze dvou :) ... u druhého mám nějak napůl uvolnenou zápustnou matku ... se divím, že jsem s tím nespadl :) ... ale celkem lítala způsobně, jen občas mi přišlo, že tak nějak mění nastavení ... no a nezdálo se mi to
M1
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od M1 »

...jojo Jindro já jsem nad tou rozpěrkou taky dlouho uvažoval, ale jelikož ta plastová výztuha tubusu je fakt poměrně dost silná a pevná a po uzavření tubusu zipem je to celý dost neohebný, takový napružený bez rezervy, tak jsem se bál aby to pak neodnes ten zip a nevytrh se po čase, protože ta rozpěrka by asi musela bejt kvůli tomu tubusu docela dost tuhá...
JETI DC-16
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od H1N1 »

Kluci muzete mne to ukazat cely? Nejak sem natvrdlej. Taky to budu resit, jak trupy prenaset...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
graup15

#487 Příspěvek od graup15 »

re JindraJ
Čauky padre. Ten grafík jsi udělal z těch dat co ukládá T14SG na kartu?
Kdyby jsi sem dal nějaký tutorial jak se to dělá? To by bylo pro lenochy jako jsem já..super.
M1
Kontaktovat uživatele:

#488 Příspěvek od M1 »

H1N1 píše:Kluci muzete mne to ukazat cely? Nejak sem natvrdlej. Taky to budu resit, jak trupy prenaset...

...tady to máš
Přílohy
20130623_095229.jpg
20130621_130122.jpg
20130621_130955.jpg
JETI DC-16
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#489 Příspěvek od H1N1 »

Super. Hnedka si to poznamenavam. Diky.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#490 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:re JindraJ
Čauky padre. Ten grafík jsi udělal z těch dat co ukládá T14SG na kartu?
Kdyby jsi sem dal nějaký tutorial jak se to dělá? To by bylo pro lenochy jako jsem já..super.

jj ... to je z logu z Futabky .... no nějaký tutorial zkusím popsat ... není to nic složitého jen je to opruz, kdy člověk musí ručně dělat to, co by bývalo bylo triviálně řešitelné dotažením toho logování nebo nějakého SW, který by k tomu vydali. Ale co už naděláme ... i když se třeba někdo najde a písne nějaký jednoduchý skriptík, co by to zautomatizoval, když už to zatím neudělala Futaba.

Jo a tady jedno náladové videjko z toho předvčerejšího rána (v fHD) ... to abys viděl co tě třeba čeká, až dorazíš ;) .... a runcajsi je tam pár těch průletů na zádech pokud se budeš chtít kuknout :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l7UcwY1xri8[/youtube]
rumcajs

#491 Příspěvek od rumcajs »

Jindro video jako vždy super.....a létat v těchto končinách bez kamery je snad trestné.. to místo je opravdu nádhera. Už se zase těším na lítačku
graup15

#492 Příspěvek od graup15 »

re..Jindra
No,je to ode mne trošku z ruky :-) Ale je to fajn místečko na FPV výlety. :-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#493 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:re..Jindra
No,je to ode mne trošku z ruky :-) Ale je to fajn místečko na FPV výlety. :-)

No právě proto to melduji ... Tě snad někdy naložím a přivezu ... ;)
graup15

#494 Příspěvek od graup15 »

Ahojky.
Jindro jakou máš nastavenou vzorkovací frekvenci logování?
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od jindraj »

0s. Nejbližší další je 1s a to už je moc řídké.
Odpovědět

Zpět na „Kluby“