Jakou baterii do letadla pro začátečníka
Jakou baterii do letadla pro začátečníka
ahoj, koupil jsem si moje první letadlo (velice levné) a nejsem si jistý co si do toho mám koupit za baterii. Motor je stejnosměrný a na regulátoru je napsáno 7-12V. Mohu použít tříčlánkovou lipolku? Nepodařilo se mi najít na internetu typ letadla abych se podíval co je doporučené. Rozpětí křídel je cca 86cm.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou baterii do letadla pro začátečníka
Zkus se podivat na [url]rcalbum.cz[/url] a najít podobné éro co se rozpětí a hmotnosti týče.
Jinak pokud bys chtěl nápisu na reglu brát doslova, tak 3S, která při plném nabití dává až 3x 4,2V=12,6V bys tam dávat neměl. IMHO se nic nestane ani s 3S ale 2S bude jistota.
Jinak pokud bys chtěl nápisu na reglu brát doslova, tak 3S, která při plném nabití dává až 3x 4,2V=12,6V bys tam dávat neměl. IMHO se nic nestane ani s 3S ale 2S bude jistota.
-
2S má zase příliš nízké napětí. 7.2V je na spodní hranici pokud je plně nabitá
- JosefSvejk
Plně nabitá baterie 2s má 8,4 V.
Ten regulátor je určen pro NiXx 6 až 10 článků. Jestli použít 2s nebo 3s LiPo se musí vyzkoušet, 3s by mohla taky "upéct" motor.
Ten regulátor je určen pro NiXx 6 až 10 článků. Jestli použít 2s nebo 3s LiPo se musí vyzkoušet, 3s by mohla taky "upéct" motor.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Omlouvám se moje chyba. Našel jsem ho na tom webu http://www.rcalbum.cz/model/426-glouddancer.html ale nic tam k tomu není.
Jaká by tak měla být kapacita pro takhle velké letadlo? Vůbec nevím v jakých řádech se pohybovat. Mám doma 3000mAh 3S což je zcela určitě moc.
Jaká by tak měla být kapacita pro takhle velké letadlo? Vůbec nevím v jakých řádech se pohybovat. Mám doma 3000mAh 3S což je zcela určitě moc.
- JosefSvejk
Na kapacitě bude závislá doba letu. Vybírat budeš spíš podle hmotnosti a rozměru baterie.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Právě nevím co je tak nějak běžné. Abych nekoupil moc těžkou a nebo naopak extrémně nízkou kapacitu. Pokud má to letadlo 330g a ten z té galerie má 420g tak předpokládám, že tam má baterii cca 80g (+přijímač, který ještě musím pořídit další)
Vyšla mi z toho takováhle pokud pokud risknu tu 3S
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 3S-25C-50C
Vyšla mi z toho takováhle pokud pokud risknu tu 3S
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 3S-25C-50C
Josef Švejk říká, že údaj na regulátoru odpovídá 6ti- 10ti článku NiMh. Podle mého názoru je otázka, zda regulátor snese Lipol, já se domnívám, že by mohl nastat problém. Z toho důvodu bych se přiklonil k tomu osadit osmičlánek NiMh o kapacitě cca 1000 mAh. Ale počet článků by měl odpovídat motoru. Na motoru není žádný údaj o voltáži?
na motoru neni napsane vubec nic
dej fotku toho motoru... změř jeho průměr a délku...
jyrry.webnode.cz
edit: Nejvíce mi připomíná http://modelypocitace.eu/hlavni-oddelen ... 29%5D.html
Hm, takže nějaká "čtyřstovka". Moc se jich na 12V nedělalo, spíš bych to viděl na dvoučlánek a vrtulku tak 6/3 aby se to neupeklo.
Zkusil bych zapátrat v okolí a dvoučlánek si půjčit, změřit odběr s vrtulkou a pak se podle toho zařídit, takhle se to nevymyslí. Ty motory 400 mají proud max. 10A a i to už je na ně dost.
Zkusil bych zapátrat v okolí a dvoučlánek si půjčit, změřit odběr s vrtulkou a pak se podle toho zařídit, takhle se to nevymyslí. Ty motory 400 mají proud max. 10A a i to už je na ně dost.
jyrry.webnode.cz
dobrá. Díky moc za pomoc
Tady je odkaz na návod k podobnému o něco málo většímu modelu s rozpětím cca 97 cm a hmotností okolo 400 g taktéž obsahujícímu stejnosměrný motor řady 400 a je tam doporučena 2S lipolka s kapacitou cca 1000 až 1300 mAh.