LiPo alarm přesnost

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
CoralinaCZ

LiPo alarm přesnost

#1 Příspěvek od CoralinaCZ »

Zdravím
pořídil jsem si LiPo alarm od pelikána, a zjistil jsem že něco blbě měří. Po vybalancování 3s baterií, kdy nabíječka naměří takřka shodné napětí +/- 0.01V na všech článcích a stejně tak multimetr (UT-10A), mi tendlecten měřák ukazuje rozdíl napětí na 2. článku 0.2-0.3V. Zkoušel jsem několik 3s packů a vždy je rozdíl na 2. článku. 1. a 3. článek jsou na stejném napětí (opět +/- 0.01V). Je to vlastnot(nepřesné měření), nebo závada? Máte s tímto alarmem někdo podobné zkušenosti?

Díky
DX7, Gama 2100, Traxxas Revo 3.3
macil

Re: LiPo alarm přesnost

#2 Příspěvek od macil »

Používam tieto alarmy na koptérach ako hlásiče, že je čas vrátiť sa na zem a určitý rozptyl v stotinách volta tam je, ale 0,3V je už príliš.
Torm

#3 Příspěvek od Torm »

To vypadá na chybu kusu - mám stejný, byť pořízený u čínských dětí a proti voltmetru ujíždí maximálně o poslední desetinu. Pro klid duše můžeš sundat smršťovačku a podívat se na pájení konektoru kolem toho problematického pinu (čistě nepropájený spoj) a spoje kolem, jestli tam není nějaký sajrajt, nebo se s tím naučit žít. Pokud je chyba do plusu, o nic nejde, pokud je do mínusu, vříská alarm o ty dvě desetiny dřív.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Ticcino

#4 Příspěvek od Ticcino »

Mně Číňan proměřuje o 0.2 na šestém článku. Naučil jsem se s tím žít. Ve tvém případě bych zkusil reklamaci.
jipav

#5 Příspěvek od jipav »

Mám jich šest kousků, dva jdou do 0,04V na všech článcích a v tom zbytku je úlet u některého z článků 0,1 - 0,3V. A největší bomba je ten novější s tou velkou ledkou, ten někdy hlásí a někdy ne, takže je naprosto k ničemu, Přesnost taky nic moc, ale může to být chyba kusu.
CoralinaCZ

#6 Příspěvek od CoralinaCZ »

Aha, koukam ze to není ojedinělý..
Budu to ještě chvilku testovat. Naštěstí měří o ty 0,2-0,3V míň, takže baterku trápit nebudu.
Zkusím ještě najít na té desce nejakej špatnej spoj..

Diky
jipav

#7 Příspěvek od jipav »

Špatným spojem to nebude. Bude to asi taková jejich vlastnost a budeš se s tím muset naučit žít. Nicméně i přes tyto nedostatky jsou ty alarmy dobrá věc.
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

CoralinaCZ píše:pořídil jsem si LiPo alarm od pelikána, a zjistil jsem že něco blbě měří. Po vybalancování 3s baterií, kdy nabíječka naměří takřka shodné napětí +/- 0.01V na všech článcích a stejně tak multimetr (UT-10A), mi tendlecten měřák ukazuje rozdíl napětí na 2. článku 0.2-0.3V. Zkoušel jsem několik 3s packů a vždy je rozdíl na 2. článku. 1. a 3. článek jsou na stejném napětí (opět +/- 0.01V). Je to vlastnot(nepřesné měření), nebo závada? Máte s tímto alarmem někdo podobné zkušenosti?

Pokud ti k tomu prodejce poskytl návod a je v něm uvedena přesnost měření a je-li ta odchylka v rámci té přesnosti tak je to v toleranci a tím to končí. Pokud ti k tomu prodejce návod neposkytl nebo pokud v návodu přesnost měření uvedena není tak to zkus u prodejce vyreklamovat jako vadu a odvolej se na to, že prodejce při prodeji neinformoval kupujícího o přesnosti měření a tudíž jsi byl jako kupující uveden v omyl jelikož jsi předpokládal, že přesnost by měla odpovídat zobrazovanému počtu desetinných míst.

Jen pro zajímavost Hobbyking prodává aku monitor s nastavitelným alarmem viz tento odkaz s deklarovanou přesností 0.005V.
CoralinaCZ

#9 Příspěvek od CoralinaCZ »

Pelikán přímo na samolepce udává přesnost +/- 0.01V. O tom z HK vím, taky jsem o něm uvažoval. Chtěl jsem ale se zvukovou signalizací.
Drondys

#10 Příspěvek od Drondys »

CoralinaCZ píše:Pelikán přímo na samolepce udává přesnost +/- 0.01V.

V tom případě je ta odchylka 0.2 až 0.3V u jednoho z měřených článků mimo deklarovanou přesnost a je to na reklamaci toho měřidla.

CoralinaCZ píše:O tom z HK vím, taky jsem o něm uvažoval. Chtěl jsem ale se zvukovou signalizací.

Ten z HK co jsem na něj uvedl odkaz má displej i zvukovou signalizaci. Sirénka je to černé vlevo na obrázku.

Obrázek
CoralinaCZ

#11 Příspěvek od CoralinaCZ »

Aha.. no příště budu líp číst..
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“