Immersion 5.8 600mw Tx

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Immersion 5.8 600mw Tx

#31 Příspěvek od Drondys »

Ancistrus01 píše:Kam mám jet lítat s tímto?: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... itter.html

Ještě si k tomu kup nějakej booster k tvému Frsky modulu třeba viz tento odkaz a už to nebude mít chybu. Pak už si jenom zarezervuj místo v nejbližší expedici na Mars. :lol:
holmer83

#32 Příspěvek od holmer83 »

Ancistrus01 píše:Kam mám jet lítat s tímto?: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... itter.html

:lol: :lol: :lol:

S tím můžeš pořádat grilovací párty, to je fakt masakr.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Ancistrus01 »

Kolik by mohl mít ten FPV set se směrovýma anténama dosah? 50km?
tomashr

#34 Příspěvek od tomashr »

Ancistrus01 píše:Kolik by mohl mít ten FPV set se směrovýma anténama dosah? 50km?

Tady už narazíš na přímou viditelnost a Fresnelovu zónu. Reálně po startu z letiště na rovině prostě 50km dosah v normální výšce nedáš, ani kdyby to mělo 50 wattů- musel bys stoupat do šílené výšky, ona je totiž ta kurva Země kulatá :lol: Pro podobně šílené pokusy bys už musel řídit z nějakého kopce atd.

Jinak to moc komentovat nehodlám, tohle už jsou věci, se kterými se legislativně porušuje věcí trochu moc - jak z hlediska ČTÚ, tak je pro "využití" nutno jít do režimů letu, kde už případná reakce ÚCL není žádná buzerace, nýbrž spíš nutnost. Sám jsem zkoušel leccos, navíc jsem si některé věci ověřoval simulovaně zcela legálně jako radioamatér a můj názor je, že pro pásmo 5.8GHz je zde zmíněný Immersion 600mW asi tak rozumné maximum. Větší výkon už se při zachování alespoň minimální míry zodpovědnosti a zdravého rozumu moc nevyužije a spíš svádí k nahrazování nedostatků antén atd.
JosefSvejk

#35 Příspěvek od JosefSvejk »

holmer83 píše:S tím můžeš pořádat grilovací párty, to je fakt masakr.

To bys musel ještě trošku přidat. Moje mikrovlnka v kuchyni má šestsetkrát větší výkon. :D
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Ancistrus01 »

tomashr píše:Tady už narazíš na přímou viditelnost a Fresnelovu zónu. Reálně po startu z letiště na rovině prostě 50km dosah v normální výšce nedáš, ani kdyby to mělo 50 wattů- musel bys stoupat do šílené výšky, ona je totiž ta kurva Země kulatá :lol: Pro podobně šílené pokusy bys už musel řídit z nějakého kopce atd.

Jinak to moc komentovat nehodlám, tohle už jsou věci, se kterými se legislativně porušuje věcí trochu moc - jak z hlediska ČTÚ, tak je pro "využití" nutno jít do režimů letu, kde už případná reakce ÚCL není žádná buzerace, nýbrž spíš nutnost. Sám jsem zkoušel leccos, navíc jsem si některé věci ověřoval simulovaně zcela legálně jako radioamatér a můj názor je, že pro pásmo 5.8GHz je zde zmíněný Immersion 600mW asi tak rozumné maximum. Větší výkon už se při zachování alespoň minimální míry zodpovědnosti a zdravého rozumu moc nevyužije a spíš svádí k nahrazování nedostatků antén atd.

Ber to pouze jen jako takové přemýšlení co by to dokázalo... V Blízké době to provozovat nehodlám...

Ovšem co by s tímto vysílačem šlo více méně zrealizovat je FPV let do vesmíru :D

Nainstalovat to třeba do Bixlera, nahoru by to vytáhly stratosférické balóny, nějaký autopilot (APM 2.5) a pak jen plachtit a kochat se...

"Like a dream" :)

P.S. a to i v přijatelné cenové kategorii, myslím si, že by se člověk za letadlo a kompletní elektroniku (nepočítám stratos. balón) mohl vejít pod 10 tisíc... :D
zskal
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od zskal »

Ancistrus01 píše:....Ovšem co by s tímto vysílačem šlo více méně zrealizovat je FPV let do vesmíru :D

Nainstalovat to třeba do Bixlera, nahoru by to vytáhly stratosférické balóny, nějaký autopilot (APM 2.5) a pak jen plachtit a kochat se...

"Like a dream" :)

P.S. a to i v přijatelné cenové kategorii, myslím si, že by se člověk za letadlo a kompletní elektroniku (nepočítám stratos. balón) mohl vejít pod 10 tisíc... :D

Omrkni to tady jak na to a můžeš se do toho dát:-))
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od RCStudio »

Ted me prisel mail ma extra ceny boscam http://www.uuustore.com/
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Petr_K »

Měl bych dotaz na stávající majitel ImmersionRC 5.8Ghz Audio/Video Transmitter - FatShark compatible (600mw), jaký konektor musí mít anténa, samec/samice?
Jaká anténa se osvědčila na tomto vysílači?
Díky za info.
holmer83

#40 Příspěvek od holmer83 »

Mám dotaz na majitele tohoto Tx. Když ho zapnete třeba doma v pokojové teplotě, také se vám tolik hřeje? Neříkám že se na něm nedá udržet prst, ale tepla teda vydává pořádně. Dále by mě zajímalo na jaké frekvenci s tímto Tx nejčastěji létáte, myslím jestli je to jedno a nebo je frekvence kde funguje tak nějak líp než na ostatních? Mám to ve spojení s Duo diversity V3.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
zskal
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od zskal »

Ano tento vysílač hřeje teda hooodně..Já bych si jej bez antény (jako chladiče) ani nedovolil zapnout. Ale kupodivu mu nevadil provoz ani v těch největších vedrech na slunku. Jakou mám nastavenou frekvenci už přesně nevím. Nastavil jsem si to s modulem v Dominátorech a od té doby jsem to neměl potřebu měnit...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Cetar

#42 Příspěvek od Cetar »

Hřeje opravdu hodně. Pokud se nepletu, výrobce přímo uvádí, že není dobré zapínat bez připojené antény. Já se ho snažím nenechávat dlouho bez proudu vzduchu a doma zapínám vždycky jen na chvíli, nicméně určitě by nebyl problém koupit pasivní chladič. Frekvence jsem netestoval - v základu je soustava jumperů zaplastovaná a ještě jsem neměl důvod to nějak měnit.
holmer83

#43 Příspěvek od holmer83 »

Cetar píše:Hřeje opravdu hodně. Pokud se nepletu, výrobce přímo uvádí, že není dobré zapínat bez připojené antény. Já se ho snažím nenechávat dlouho bez proudu vzduchu a doma zapínám vždycky jen na chvíli, nicméně určitě by nebyl problém koupit pasivní chladič. Frekvence jsem netestoval - v základu je soustava jumperů zaplastovaná a ještě jsem neměl důvod to nějak měnit.

Ano, od výrobce je celý Tx včetně DIP přepínačů zatavený a vysílací frekvence nastavena na 5740 mhz. O instalaci malého pasivního chladiče přemýšlím, sundat tu folii a pomocí pasty co se používá u PC to připevnit k Tx. Na druhou stranu si říkám, že tenhle Tx musí být schopen bezproblému pracovat tak jak je, hřeje to každému a lidé to normálně používají, ve vzduchu je to chlazení mnohem lepší, možná jenom sundat tu folii.
holmer83

#44 Příspěvek od holmer83 »

Tak jsem ho včera zkoušel a docela dobrý.
https://www.youtube.com/watch?v=F-Ah62K-pN4
Venku bylo 6 stupňů, po dolétání byl Tx jenom vlažný.
vojtek

#45 Příspěvek od vojtek »

Drondys píše:Definovat to takto je dost problém, protože to může být obecně chápáno jako propagace porušování zákona. Upozornění na možný problém s legislativou je tedy na místě a je vhodný.

Zajimalo by me ,jak me nekdo odhali, nahodna kontrola nebo me zameri? Ptam se zcela vazne
Naposledy upravil(a) vojtek dne úte 03.02.2015 17:44, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“