mini DVR

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Vlasta2

mini DVR

#1 Příspěvek od Vlasta2 »

máte prosím někdo nějakou zkušenost s tímto kouskem ? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Potřebuji to použít jako black box, ale pozemní - nahrávání z video RX. Funguje to vůbec, a trochu mě tam mate specifikace ohledně poštu snímků (30).
Díky za jakoukoliv informaci .
no_gold

Re: mini DVR

#2 Příspěvek od no_gold »

Koukni se na youtube, zadej do vyhledávání SD DVR High Resolution Digital Video Recorder for FPV a vyjede moře odkazů.
Já osobně nahrávám na starou videokameru.
JosefSvejk

#3 Příspěvek od JosefSvejk »

30 sn./s vychází ze specifikace normy NTSC. Otázkou je, jestli zvládá tento DVR i PAL (předpokládám, že ano, ale v parametrech to není uvedeno). Taky není uvedeno, jestli fungují všechny kombinace rozlišení a počtu snímků.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zskal »

Vlasta2 píše:máte prosím někdo nějakou zkušenost s tímto kouskem ? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Potřebuji to použít jako black box, ale pozemní - nahrávání z video RX. Funguje to vůbec, a trochu mě tam mate specifikace ohledně poštu snímků (30).
Díky za jakoukoliv informaci .

Funguje to bez problémů. Používám to už delší dobu a v podstatě bez tohoto neletím. Už mi to zachránilo jednu kopteru, takže se mi to fakt dost vyplatilo...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Vlasta2

#5 Příspěvek od Vlasta2 »

JosefSvejk píše:30 sn./s vychází ze specifikace normy NTSC. Otázkou je, jestli zvládá tento DVR i PAL (předpokládám, že ano, ale v parametrech to není uvedeno). Taky není uvedeno, jestli fungují všechny kombinace rozlišení a počtu snímků.

to je právě otázka, na kterou neznám odpověď. Konvertor mi převádí HDMI na AV PAL a tam by mělo být 25 obrázků. Problém je v tom, že kdyby to neschroustlo PAL, tak je mi to na dvě věci. Sice si taky myslím, že to bude s PALem normálně běhat/nahrávat, ale radši se zeptám. Je to z EU skladu, ale tam může být jedna, druhá nebo obě normy. Ty jejich specifikace jsou někdy boží......
ST
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ST »

Pal to má, používám to taky, naprosto bez problémů. Neboj se toho.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
OK2BUH

#7 Příspěvek od OK2BUH »

Abych to ještě víc zamotal, tak existuje i kočkopes PAL 30 fps. Takže je potřeba ničemu nevěřit a vyzkoušet. :)
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

Podle návodu viz tento odkaz je možnost volby frekvecne snímků 30/15/5. Přímá volba mezi PAL a NTSC ani možnost přepnout na frekveci snímků 25 tam není. V diskusi viz tento odkaz a tam v sekci DISCUSSION je zmínka o tom, že to nahravá PAL i NTSC s tím, že počet ukládaných snímků je 30.
Vlasta2

#9 Příspěvek od Vlasta2 »

díky moc za info. Objednávám. Jestli to nebude s PALem chodit, budu všechny, co psali, že to s ním běhá, chodit v noci strašit :D
OK2BUH

#10 Příspěvek od OK2BUH »

Tak toto už je kočkopes na druhou. 30 fps a rozlišení PAL. Digitální monitor vydrží všechno, ale toto pustit do staré CRT TV, tak by se asi kouřilo, kmitočet řádků 18750 Hz. :)
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

Vlasta2 píše:Jestli to nebude s PALem chodit, budu všechny, co psali, že to s ním běhá, chodit v noci strašit :D

Problém by mohl být leda se zobrazováním na zářízení, které by mělo problém s těmi 30 snímky.
OK2BUH

#12 Příspěvek od OK2BUH »

Tam je problém s těmi 30ti snímky a současně 576 řádky. Nebudeme pohlížet na kódování barvy PAL nebo NTSC ale na evropskou a americkou soustavu. Ani mezi "kočkopsy" neexistuje taková kombinace. SD obraz musí mít buď 625 (576 viditelných) řádků x 25 snímků nebo 525 (480 viditelných) x 30 snímků. Jiná kombinace je nepřípustná a pokud ji některé zařízení nezvládne, tak se nemůžeme zlobit. Ale možná to tak není, jenom to v tom návodě blbě napsali.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od zskal »

Vlasta2 píše:díky moc za info. Objednávám. Jestli to nebude s PALem chodit, budu všechny, co psali, že to s ním běhá, chodit v noci strašit :D

Ale neboj, mě to s PALem chodí, nevidím důvod proč by to tobě nemělo...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Vlasta2

#14 Příspěvek od Vlasta2 »

tak objednáno, zaplaceno, zabaleno. Zítra by to mohlo vyrazit na cestu a třeba v pátek doma .......
Jak přijde, tak vyzkouším a dám vědět .

Ještě maličkost, v balení je nějaký CD, neví někdo k čemu to má sloužit ?
Vlasta2

#15 Příspěvek od Vlasta2 »

jak jsem napsal, tak činím. Dnes dopoledne opravdu DVR dorazilo. Nyní jsem se konečně dostal k tomu, to vyzkoušet. S potěšením musím konstatovat, že to funguje. Nahrává, přehrává, dálkové ovládání taky funguje - bez toho by to vůbec nešlo ovládat a zatím jsem nenašel chybu. Zkoušel jsem to pouze na malém monitoru - jak náhled, tak záznam, takže netuším, jak / v jakém formátu, to vlastně nahrává, ale monitor to skousl bez protestů. Kvalita obrazu sice žádná perla není, ale pro účely kontroly je to dostatečný, takže spokojenost . :)
Naposledy upravil(a) Vlasta2 dne pát 19.09.2014 22:20, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“