Pay Pal
Re: platba v eurech
Na PayPalu si peníze můžeš myslím v klidu převést, akorát počítej s trošku vyšším kurzem, pokud budeš platit kartou, pak asi taky záleží na bance, ale já když platím přes PayPal kartou v dolarech (skoro vždy HobbyKing, případně ebay), tak kurz vychází asi něco málo přes 21,- Kč.
Swift II | T9X(OpenTX)
Re: platba v eurech
sidi píše:Z internetového obchodu ze Slovenska jsem si objednal součástku na motor. Přišla mi faktura, že mám zaplatit 15 eur. Mohl bych to zaplatit přes paypal, ale nevím jak na to. Může mi někdo poradit? Diky. Také mám servis 24 ČS, ale tam se platí v Kč.
Paypalem to můžeš dodatečně zaplatit pouze za předpokladu, že ten prodejce má svůj Paypal účet, na kterém přijímá platby za nákupy. Předem si u příslušného prodejce ověř zda s platbou přes Paypal souhlasí.
Pokud bude prodejce souhlasit s platbou přes Paypal pak by ti měl sdělit identifikátor jeho Paypal účtu což bude nějaká jeho email adresa, kterou má přiřazenu k jeho Paypal účtu. Možná, že je možnost platby Paypalem včetně toho identifikátoru uvedena rovnou v té faktuře. Platbu můžeš provést ze svého Paypal účtu přes volbu Send money.
Pokud nemáš svůj Paypal účet pak si ho založ jelikož Paypal podporuje bankovní převod na Paypal účet pouze z bankovního účtu téhož vlastníka tj. bankovní účet z něhož se peníze odesílají musí být veden na stejné jméno i příjmení jako cílový Paypal účet jinak Paypal peníze nepřijme a vrátí je. Takže rozhodně nedoporučuji se pokoušet posílat peníze ze svého bankovního účtu na cizí Paypal účet.
Pokud tedy zatím nemáš svůj Paypal účet pak si nejprve založ osobní účet na Paypalu podle návodu viz tento odkaz. Při vytváření účtu bys měl k účtu přiřadit nějakou běžnou emailovou adresu, kterou používáš. Tato emailová adresa pak bude tvým identifikátorem při nakupování přes Paypal a zároveň ti na ni bude Paypal posílat potvrzení provedených plateb atd. Po vytvoření Paypal účtu bys měl provést ověření té k Paypal účtu přiřazené emailové adresy. Postup ověření emailové adresy zadané v rámci osobního PayPal účtu je uveden viz tento odkaz.
K osobnímu Paypal účtu si pak můžeš přiřadit platební kartu (nejlépe VISA). Paypal si provede ověření převodem malé částky cca 50 Kč s následným vrácením zpět na účet a po ověření pak už můžeš platit Paypalem. Než provede Paypal ověření karty může to trvat třeba pár hodin, ale také třeba i pár dní.
Pokud na to spěcháš a nechceš čekat na ověření platební karty a nebo pokud ke svému Paypal účtu nechceš přiřazovat platební kartu pak si můžeš svůj Paypal účet dobít ze svého bankovního účtu přes službu rychlého dobíjení viz tento odkaz. V pracovních dnech myslím od 8 do 18 hodin naběhnou peníze přímo na tvém Paypal účtu během několika minut od provedení bankovního převodu jehož parametry ti ta odkazovaná služba vygeneruje. Jako výchozí banku ve tvém případě zvolíš Česká spořitelna a.s. Základní podmínkou pro úspěšné připsání peněz na cílový PayPal účet při bankovním převodu je, aby byl bankovní účet z něhož se peníze odesílají veden na stejné jméno i příjmení jako cílový Paypal účet jinak Paypal peníze nepřijme a vrátí je, ale při tom vracení mohou nastat i poměrně dlouhé prodlevy třeba i několik týdnů. Takže rozhodně nedoporučuji se pokoušet posílat peníze ze svého bankovního účtu na cizí Paypal účet a také nedoporučuji si od někoho jiného nechávat z cizího bankovního účtu posílat peníze na vlastní Paypal účet.
Re: Pay Pal
Ahoj, chci se zeptat na platbu.
Už několik let nakupuju přes PayPal tím že vyberu zboží,přepošle mne to na PayPal, zaplatím.
Teď nakupuji z jednoho portálu kde po mne chtějí informace o mém PayPalu, pošlou mi tam to co mám zaplatit.
S tímto nemám žádnou zkušenost.
1. Co jsem pochopil, měl by jim stačit pouze můj mail který používám na Paypal?
2. Používám kartu, když mi tam přijde částka co mám zaplatit, mohu ji zaplatit kartou, nebo si na PayPal musím poslat peníze?
Máte s tím někdo zkušenost?
Už několik let nakupuju přes PayPal tím že vyberu zboží,přepošle mne to na PayPal, zaplatím.
Teď nakupuji z jednoho portálu kde po mne chtějí informace o mém PayPalu, pošlou mi tam to co mám zaplatit.
S tímto nemám žádnou zkušenost.
1. Co jsem pochopil, měl by jim stačit pouze můj mail který používám na Paypal?
2. Používám kartu, když mi tam přijde částka co mám zaplatit, mohu ji zaplatit kartou, nebo si na PayPal musím poslat peníze?
Máte s tím někdo zkušenost?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak píše:1. Co jsem pochopil, měl by jim stačit pouze můj mail který používám na Paypal?
Ano.
Dejfak píše:2. Používám kartu, když mi tam přijde částka co mám zaplatit, mohu ji zaplatit kartou, nebo si na PayPal musím poslat peníze?
Pokud máš přiřazenu k Paypalu kartu tak není potřeba nic dobíjet a Paypal by si měl automaticky vzít při té platbě peníze z té karty.
No to bych měl potvrdit asi.
To by bylo přece nanic kdybych někomu poslal příkaz že od něj chci třeba 1000,- a jemu se to automaticky strhlo.
To by bylo přece nanic kdybych někomu poslal příkaz že od něj chci třeba 1000,- a jemu se to automaticky strhlo.
Dejfak píše:No to bych měl potvrdit asi.
Tím "automaticky vzít při té platbě peníze z té karty" jsem měl na mysli to, že když máš přiřazenu kartu k Paypal účtu tak při provádění platby si to Paypal vezme automaticky z karty a není potřeba explicitně dobíjet Paypal účet, ale to samozřejmě neznamená, že automaticky provede platbu když ti někdo pošle požadavek na platbu. Provedení či potrvzení provedení té platby musí samozřejmě zrealizovat majitel Paypal účtu, ze kterého se má platba provádět tj. ty.
Tak jen zkušenost.
Prodejci jsem poslal mailovou adresu, on mi poslal email s údaji o co jde, za co se platí atd...
V mailu bylo oranžové tlačítko co mne přesměrovalo na PayPal, tam byl komplet náhled toho co kupuji s rozděleným poštovným a celkovou cenou. Po potvrzení to hodilo klasické Paypal okno jako když beru něco z HK. Přihlášení a zaplacení ok.
Teď jen aby to číňan poslal
Uvidíme, docela se mi to líbilo.
Je velice ochotný, na vše odepsal, dokonce i po zaplacení
Informoval mne o všech krocích. Je to takové víc lidské, než jen zpětné hlášky a příkazy od stroje.
Snad dostojí všeho co napsal.
Prodejci jsem poslal mailovou adresu, on mi poslal email s údaji o co jde, za co se platí atd...
V mailu bylo oranžové tlačítko co mne přesměrovalo na PayPal, tam byl komplet náhled toho co kupuji s rozděleným poštovným a celkovou cenou. Po potvrzení to hodilo klasické Paypal okno jako když beru něco z HK. Přihlášení a zaplacení ok.
Teď jen aby to číňan poslal
Uvidíme, docela se mi to líbilo.
Je velice ochotný, na vše odepsal, dokonce i po zaplacení
Informoval mne o všech krocích. Je to takové víc lidské, než jen zpětné hlášky a příkazy od stroje.
Snad dostojí všeho co napsal.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem párkrát Pay Palem platil při nákupu na Ebay a žádnej problém s platbou, zbožím i celníky.
Jirka
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dnes podivná příhoda s PayPal. Dobíjel jsem ho přes internetbanking z bankovního účtu ČSOB ráno v 8,30 přes TrustPay. Peníze šly na účet ve stejné bance, takže by to mělo snad proběhnout online. Částka je z mýho účtu odeslaná. Uběhlo 8 hodin a na PayPalu stále nic.
Divný, na PayPalu píšou, že přes TrustPay trvá nabití jen pár desítek minut.
Netušíte prosím někdo, jak dlouho ten převod přes TrustPay reálně trvá?
Díky
Jirka
Divný, na PayPalu píšou, že přes TrustPay trvá nabití jen pár desítek minut.
Netušíte prosím někdo, jak dlouho ten převod přes TrustPay reálně trvá?
Díky
Jirka
Pošli mail na infolinku thrust-pay . Já to taky řešil a naprosto bez problémů. S omluvou to bylo na účtu druhý den.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
ST píše:Pošli mail na infolinku thrust-pay . Já to taky řešil a naprosto bez problémů. S omluvou to bylo na účtu druhý den.
Myslíš, tu slovenskou infolinku?
Jirka
Jo přesně tu. Taky jsem si myslel svoje, ale proběhlo to naprosto bez problémů a rychle.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes ráno poslal "rozčílenej formulář" a za 20 minut byl zpět omluvný email, že už je převod na PayPalu a skutečně je. Takže asi prd, že přes ThrustPay převod proběhne do několika minut. Ale byly časy, že to trvalo 3 dny, takže mírný pokrok v mezích zákona.
Jirka
Jirka
toto vyzera na novu ficuriu trustpay-u. mne sa to stalo tieZ, ale s inou bankou. pomohla az urgencia cez formular. odpoved bola ze banka neposlala info o platbe - co znie dost divne.
Ahoj, dnes jsem si poslal z české spořitelny (servis24) peníze taky přes TrustPay a během snad jedné minuty byly na PayPal. Asi jsem měl štěstí.
DS-12>MiniTitanE325(nostalgie)>Devil420>Goblin500>GoblinSPORT700>KRAKEN580+5xSPIRIT