Condor magic evo 4

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Condor magic evo 4

#136 Příspěvek od pepin »

salamander píše:Dneska mi prišiel poštou Condor, bol som zhrozený v akom stave sa nachádza.
Pán Mádr Vladimír z Olomouca mi tvrdil že tento vetroň nikdy neletel a takto ho aj predáva.

to jsou klasické vady čínských stavebnic a nejen čínských, prostě ekonomických, rámeček kabiny podmotej uhlíkovým rovingem, zadek prdlého trupu vylaminuj zevnitř uhlíkovkou, pokud to nezvládneš, vyser se na modelařinu a já jsi jdu do hospody pro další pivo, dneska mám asi kecavou :lol:

PS: ber to tak, že je docela fajn, že když dá někdo jiný za ero třeba 40k, tak je prostě udělaný líp, to mi přijde docela bezva, dáš pět,. je to takový, dáš čtyřicet, je to makový .

Condora mám, to co tam prdlo mi prdlo taky, čumák kabiny, když jsem zkoušel ještě při osazování, jestli to tam neprdne--prdlo, tak jsem to podlepil ještě před záletem, ten ocas prdnul při jednom z prvních přistání trochu šikmo--spotřebák, neřeš, nějak poslepuj a létej, do hrovbu si to ero stejně nevezmeš.

navíc létá naprosto skvěle, jedna třešnička v čínské produkci, fakt paráda.
Ticcino

#137 Příspěvek od Ticcino »

To je hrozný, takhle dojebanýho nemám ani Speedyho, který se mi z 20m zapích čumákem do země. Tos neviděl fotky předem?
Třeba mu fakt neletěl, páč ho rozbil ještě na zemi.
Za 5700 bych čekal perfektní stav. Nevím jak vypadají křídla, ale za tohle bych dal 2000 dolů.
salamander

#138 Příspěvek od salamander »

V inzeráte na Modelhobby písal že vetroň je osadený a nezalietaný a treba ho zalietať. Nafotené to bolo tak aby praskliny nebolo vidieť.
Tiež som čakal že bude v perfektnom stave .
Pán Brázdil z RC HELI klubu v Olomouci ho pozná a hovoril že je to solídny pán , čiže žiadne obavy , ale viac modeli zbiera ako lieta.
Pán Mádr Vladimír ma včera ubezpečoval , volal som mu čo mi to poslal, že to nikdy neletelo, vôbec sa v tom nevyzná a má to ako dedičstvo po otcovi a chce to predať.
Podľa tých informácii čo viem tak usudzujem, že ak kupuje a predáva tak kšeftuje, podľa mňa kšeftár je podvodník , chce prísť ku peniazom bez roboty .
Takíto ľudia by mali byť na tabule hanby ako varovanie, aby im niekto druhý nenaletel .
Skrátka naletel som nepoctivému /modelárovi/ alebo podvodníkovi ?

Edit: Ak by to bol solídny pán, tak mi polovicu sumy za ten vrak vráti a toto všetko vymažem.
Ak je to kšeftár tak nedostanem nič .
Upozornil som ho že to dám na RC Mániu ,ale, podľa reagovania do telefónu , mu to vôbec nevadí .
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od TERAZKY »

http://www.rcportal.sk/condor-magic-evo-4-inz11917

Kúp tento. A onen, o.eb pánovi z Ostravy o hlavu. Išiel by som mu to vrátiť osobne :!:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Ticcino

#140 Příspěvek od Ticcino »

Hele, tohle je klidně možný, že to nikdy neletělo a že se v tom nevyzná a že to má jako dědictví.
Já jen psal, že když jsem zapích číňana, tak nebyl zprasenej tolik jako to co posíláš na fotkách.

Proč to ale fotil tak, aby nebyly vidět praskliny? Proč se o nich nezmínil v inzerátu? Proč úmyslně zakrýval vady? Proč tě úmyslně uvedl v omyl?
Já bych postupoval tak, že bych chtěl slevu ve výši ceny nového trupu. Čili v řádu 1000-2000 czk.
Každopádně, ten inzerát z modelhobby si ulož jako předmět doličný.
salamander

#141 Příspěvek od salamander »

Ešte stále ho inzeruje http://inzerce.modelbazar.cz/rc-model/l ... on/?page=6 vidno tam prasklinu pred kabínou .
Keď som nahodil krídla a výškovku tak tá je nahnutá na ľavú stranu - pohľad spredu . Trup je prasknutý až po vrch smerovky .
Ten pán je s Olomouca , určite ho tam modelári poznajú ako som už skôr uviedol .

Tak toto všetko predáva na modelbazar.cz http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/589592/uzivatel/
Toman
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Toman »

Pod pojmem nový, resp nelétaný si představuju něco jinýho.
Pod takovýmto jsem kupoval toho svýho, aten teda vypadal naprosto v pohodě,v podstatě jako nový.
salamander

#143 Příspěvek od salamander »

Tak pánove , trup je opravený , predok prelaminovaný znútra , chvost lepený epoxidom. Dva dni a hotovo .
Neviem ako to mohlo lietať, zo serva na výškovku išiel drôt 1,5 mm pri vrchu zahnutý a pekne pružil , smerovka išla iba do jednej strany kam ťahal drôt, na druhú stranu nie, lebo na pántoch bol lep a nepustilo ju .
Motor je k ničomu dávam svoj ARROVIND N2820/06 850W na štvorčlánok, regulátor FOXY 65 A má SBEC 5 A dúfam že bude stačiť .
Na výškovku dám servo HS-422, smerovka tak isto, krídelka HS-81.
Tým servam čo sú tam neverím .
Servo na výškovku bolo prilepené medzi dvoma hranolčekmi , našťastie výškovka od kýlu po vrch bola prasknutá takže išiel tadiaľ prestrčiť nôž a servo som odrezal od trupu , bola to babračka ale išlo to .

Takže sa pomaly bavím .
Dúfam že pánovi Mádr Vladimírovi z Olomouca už nikto nenaletel tak ako ja .
Standa Stuchlý

#144 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pánovi Mádr Vladimírovi z Olomouca by měl dát někdo na budku. Jsem povahou lidumil, ale takhle mne někdo PODVÉST, tak se probouzí mé druhé já a to je pravým opakem.
Stejně, popisovat prodávané modely slovy "výborné letové vlastnosti" a podobně a pak prodat trosky, tomu já říkám podvod.
Ať se Ti to povede vymakat, aby to dobře lítalo a dělalo radost. Asi taky konečně dodělám několikrát odloženého Condora.
salamander

#145 Příspěvek od salamander »

Bavenie pokračuje, trup je ako nový, ako od výroby . Dneska som skúšal elektrinu , jedno servo na krídelku stále kmitá dám obe nové , motor je krásne vyosený stačili dve podložky , je tam ale málo miesta na baterku max na dĺžku 105mm, takže 4 článok na túto dĺžku , len kde ho zohnať .
Elektriku musím prerobiť, je to otrasne sfušované , takže tak :wink:
pepin

#146 Příspěvek od pepin »

salamander píše:Bavenie pokračuje, trup je ako nový, ako od výroby .

No tak vidíš, že to šlo nakonec vyřešit, kdyby ses dohadoval s prodejcem,. tak ví buh, jak by to stejně nakonec dopadlo a co si budeme namlouvat, když si na tom modelu něco upatláš a dopatláš sám, nakonec z něj budeš mít větší radost, než kdybys tam jen frknul přijímač a za pár minut to bylo na sračky :D

Držím palce při záletu, ten Condor létá opravdu pohodově--teda já ho mám bezmotorového, cca 2,5kg,. tak s ním díky té nižší nemotorové váze mohu trochu víc blbnout, ale létá opravdu hezky.

Až ho budeš seřizovat, tak si pohraj s odtokovkou, oni ty křidélka a klapky nejsou odřezek křídla, ale pouhý balsový klín, takže pokud to seřídíš zezhora pohledově do tvaru profilu, tak bude jak klapka, tak křidélko trochu zvedlé nahoru---snad se nepletu, ale nějaký takový pohledový problém tam byl, pokud nejsi na MPX konektorech, tak si to křídlo seřid opravdu v základu pohledem na kořenové žebro, jinak to při pohledu zezhora k trupu bude do tvaru profilu seřízené s přizvednutými kormidly--takže na přelet.

navíc opadává min v ustáleném letu s nepatrným přiklapkováním--pouze klapek---jestli se nepletu :oops:
salamander

#147 Příspěvek od salamander »

Tak, tak pepinko, laminovať trochu viem , gitovať tiež/ stará Š stovka /a chuť stále sa s niečim babrať tak isto.
Vedel som že budem mať zbytočné ťahanice a nakoniec sa to všetko predraží.
O tej odtokovke som tu kdesi čítal, rovina zo spodkom , alebo s vrchom krídla má vždy iný účinok .
Vraj to kmitanie serva na krídelku môže mať na svedomí aj prílišná dĺžka kábla ?
Ticcino

#148 Příspěvek od Ticcino »

salamander píše:Vraj to kmitanie serva na krídelku môže mať na svedomí aj prílišná dĺžka kábla ?

Tomu moc nevěřím.
Na Kondorovi mi nekmitalo nic.
Naopak mi začalo kmitat z ničeho nic servo na malém akrobatu. Asi ojetý poťák.
salamander

#149 Příspěvek od salamander »

Chcem sa opýtať , tie haky na krídle slúžia na gumený O krúžok proti vysunutiu krídel ?
Nikde sa o tom nič nehovorí .
Ticcino

#150 Příspěvek od Ticcino »

salamander píše:Chcem sa opýtať , tie haky na krídle slúžia na gumený O krúžok proti vysunutiu krídel ?
Nikde sa o tom nič nehovorí .

Ano, ty háky na kořenu křídla slouží na gumičky proti vysunutí křídel.
Já tam dával gumičky tři. Udržela by to i jedna, ale sichr je sichr.
Nasazování bylo taková, jako gynekologická práce.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“