Blade mCP X BL

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: MCPX-BL

#526 Příspěvek od prikrylm »

beka píše:Zdravím vás pánové u BLka,je koupeny z druhy ruky, se stalo toto:hned z kraje silně topila řídící jednotka, kdy říkám silně tak,že při zkoušení prstem jsem si vypálil značku toho odporu na prst, dobrá topilo to silně, nicméně BLka lítala až do včera, to je asi čtyři měsíce. Při posledním zapnutí baterie se z desky zakouřilo,a odpor shořel,nebo je to kondenzátor?Deska jinak reaguje na další spojení s baterkou a to tak že to vypadá že se nechce spojit s vysílačkou a jemně cuknou serva, to je že neustále bliká. Prosím o radu, nevíte někdo hodnotu toho odporu?dokázal bych si ho vyměnit. A tedˇkde je ten odpor,na zadní straně desky, těsně pod přívodem drátků od baterie, tedˇ má černou barvu od spálení,jestli byl žluty jako ten odpor pod ním nevím, A ještě kontrolní otázku:má ta deska tak topit? Děkuji za odpovědˇ,i takovou kup novou desku.

Jestli myslíš to malé žluté (původně) hned u přívodu napájení, tak to je/byl kondenzátor. Asi vypájet/vystříhat a dát nový (aspoň na 10V), skoro čím větší tím lepší, ale s mírou. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
beka

#527 Příspěvek od beka »

Jestli myslíš to malé žluté (původně) hned u přívodu napájení, tak to je/byl kondenzátor. Asi vypájet/vystříhat a dát nový (aspoň na 10V), skoro čím větší tím lepší, ale s mírou. :)[/quote]

Moc děkuji za odpovědˇ. Už se do toho pouštím. Tak kondík vyměněn deska funguje jako nová. akorát že když jsem se do toho chtěl pustit tak, po shánění kondenzátoru po různych el. prodejnách na otázky prodavačů jsem nebyl schopen odpovědět na jejich odborné otázky.Tak jsem zavolal p. Hnízdilovi jestli by byl ochoten to opravit,že opraví.Než jsem se rozkoukal v jeho prodejně oprava byla provedena,trvalo to asi tři minuty,a já jen telefonováním ztratil dvě hodiny, no prostě kdo umí tak umí. Ale i poradit.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
kokosman

#528 Příspěvek od kokosman »

Moc děkuji za odpovědˇ. Už se do toho pouštím. Tak kondík vyměněn deska funguje jako nová. akorát že když jsem se do toho chtěl pustit tak, po shánění kondenzátoru po různych el. prodejnách na otázky prodavačů jsem nebyl schopen odpovědět na jejich odborné otázky.Tak jsem zavolal p. Hnízdilovi jestli by byl ochoten to opravit,že opraví.Než jsem se rozkoukal v jeho prodejně oprava byla provedena,trvalo to asi tři minuty,a já jen telefonováním ztratil dvě hodiny, no prostě kdo umí tak umí. Ale i poradit.

A cena? Řekl ti čím konkrétně to vyměnil?
DX6i, Blade mCP x BL, Phoenix simulator
beka

#529 Příspěvek od beka »

[quote="kokosman"][quote]Moc děkuji za odpovědˇ. Už se do toho pouštím. Tak kondík vyměněn deska funguje jako nová. akorát že když jsem se do toho chtěl pustit tak, po shánění kondenzátoru po

A cena? Řekl ti čím konkrétně to vyměnil?

Cena-60kč i s materiálem,kapacitu nevím, volty 10V
prikrylm

#530 Příspěvek od prikrylm »

kokosman píše:A cena? Řekl ti čím konkrétně to vyměnil?

Na desce jsou SMD tantalové konenzátory (cena kolem 10Kč). A jestli jsou podobných rozměrů, tak i kapacita bude podobná. Cena i s výměnou naprosto luxusní.
beka

#531 Příspěvek od beka »

A cena? Řekl ti čím konkrétně to vyměnil?[/quote]

Na desce jsou SMD tantalové konenzátory (cena kolem 10Kč). A jestli jsou podobných rozměrů, tak i kapacita bude podobná. Cena i s výměnou naprosto luxusní.

Ano rozměrově stejné, je přesně na původním místě a je i žluty.
JosefSvejk

Re: Blade mCP X BL

#532 Příspěvek od JosefSvejk »

Pokud chceš citovat, tak, prosím, používej tlačítko "citace" vpravo dole. Takhle je to dost nepřehledné.
beka

#533 Příspěvek od beka »

Tak dnes jsem BLko vyzkoušel, opravená deska maká jako nová.Ještě si odpovím na dotaz:jestli má řídící jednotka topit, NEMÁ! Po dvou baterkách za sebou je deska vlažná.
prikrylm

#534 Příspěvek od prikrylm »

Gattor píše:davam ted dohromady dve mcpx bl z druhe ruky do jednoho funkcniho. prekvapuje me, jak vyrazne jde heli dopredu pri boceni ve smeru hodinovych rucicek a dozadu pri toceni proti smeru. take vam to dela tak vyrazne? chapu, ze to bude zpusobeno tlacnou silou vrtulky, ale u stareho mcpx nic takoveho nepozoruji.

Napadlo mě, zkontrolovat těžiště, jestli je řídící deska kolmo a jestli by nepomohlo, kdyby vrtulka nebyla kolmo, ale malinko zešikma. Kam nevím, ale vyzkouším to. Např u UH-60 je vrtulka taky mírně šikmo...
kokosman

#535 Příspěvek od kokosman »

Zdravím,
jak nastavujete cykliku? Resp. stačí jen podle oka, nebo používáte nějakou utilitku na seřízení? Našel jsem swashplate leveler od Lynxu, ale odrazuje mě cena.
beka

#536 Příspěvek od beka »

kokosman píše:Zdravím,
jak nastavujete cykliku? Resp. stačí jen podle oka, nebo používáte nějakou utilitku na seřízení? Našel jsem swashplate leveler od Lynxu, ale odrazuje mě cena.

Já ji nastavuji od oka,protože při každym pádu se ohybají táhla a všechno je jinak, jedno se dokonce zlomilo,tak jsem to vyřešil.Koupil jsem táhla z blade130x naohybal jsem je podle původních táhel. Ještě jsem protáhl závity v očkách, 130kovy táhla mají větší průměr.Jo a 130kovy táhla jsou levnější. Udělátko na desku cykliky jsem si vyrobil, našel jsem hliníkovy váleček, kde byla vnitřní dírka průměr 3mm a z boku jsem vyřízl závit. a do závitu našrouboval šroubek, tak dlouhy aby dosáhl na kuličky cykliky,šroubek lehce dotáhnu nasadím na hřídel a točím hl.hřídelí.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od Gattor »

1/ srovnanou cykliku zjistis stazenim stahovaci pasky pres hridel (po sundani rotorove hlavy) a stazenim dolu ke kloubkum; otacenim hridele kontrolujes mezery mezi klouby a paskou, vsechny kloubky musi byt ve stejne vzdalenosti od pasky

2/ nulu overis strcenim paratek nebo jinych tycek do der po sroubcich v gripech (v nule na vysilaci musi byt svisle, obe stejne)

3/ uhel se nastavuje blbe, ale staci, aby byly oba uhly stejne (kdyz mas dobre nulu - bod 2), takze temer slozis listy (temer jako pri uklizeni velke heli) k sobe a sledujes uhel, ktery listy sviraji v obou krajnich polochach kniplu plynu (pri throttle hold a linearni krivce pitche): "lezate pismeno V" tedy spis < nebo >, ktere oba listy vykresli musi byt na obou krajnich vychylkach ve stejnem maximalnim uhlu; prover to i ve vice polohach slozenych listu
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
kokosman

#538 Příspěvek od kokosman »

Supr, díky!
beka

#539 Příspěvek od beka »

Tak pánové jedno upozornění:pokud máte desku cykliky od X-treme, vězte, že se mě dnes povolilo všech pět kuliček a jedna za letu vypadla a bum na zem,vypadlo i táhlo a naštěstí kulička zůstala vtáhlu, leželo to hned pod helinkou.Takže zalepeno loctaitem 648.Tak lepte,lepte.
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od XB8R »

Loctite 243 je asi vhodnější.
Logo 500 VBar, nano CPX
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“