Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu
Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu
Jasně máš pravdu ale nic mě vracet nemusel a já bych mu dal jen špatné hodnocení a nic víc bych nenadělal
Kovboj píše:Kdyby to byl slušný prodejce tak prodává proclené zboží a nic takového by se tě vůbec netýkalo....
Celní legislativa EU to připouští. Mohou to tedy podobně dělat i ostatní prodejci, kteří prodávají dovážené zboží napříč různými zeměmi EU. Na tom, že někdo provozuje prodejní celní sklad s využitím těchto možností není nic špatného. Nicméně zákazník by měl být předem informován o tom, že zboží bude proclíváno až v cílové zemi. Je otázkou zda vůbec a jakou formou má ten či onen eshop tyto informace na svém webu uvedeny a taktéž to může být otázka nepozornosti zákazníků, kteří tyto informace prostě nečtou a pak se diví.
escrito píše:nic mě vracet nemusel a já bych mu dal jen špatné hodnocení a nic víc bych nenadělal
Pokud o prodeji neprocleného zboží prodejce v EU své zákazníky z EU předem neinformuje pak je to zavrženihodné jednání, které může mít i právní důsledky vůči tomu prodejci. Pokud tě tedy jako zákazníka prokazatelně ten eshop předem neinformoval o tom, že se jedná o prodej neprocleného zboží tak by se dle mého názoru dopustil právně postižitelného podvodu. Stačilo by se následně obrátit na evropskyspotrebitel.cz a ti by ho nejprve mimosoudně vyzvali k nápravě tj. nahrazení tvých nákladů spojených s celním odbavením a uvedení příslušných informací na webu prodejce pro zákazníky do budoucna a v případě, že by to nenapravil tak by mohl následovat i přeshraniční soudní spor ve zrychleném soudním řízení a ke všemu by dotyčný podnikatelský subjekt nakonec ještě mohl vyfasovat pořádnou pokutu od tamního finančáku což by se mu v konečném důsledku dost prodražilo.
Omlouvám se ale nějak nemohu vyselektovat správné tel. číslo.Potřebuji zjistit jestli zásilka už dorazila do ČR.Navíc potřebuji upřesnit adresu doručení tím že zavolám na doručovací pobočku ČP.Ovšem bez informací jestli je to už v ČR to nemá cenu.Děkuji předem. 
blembondo píše:Omlouvám se ale nějak nemohu vyselektovat správné tel. číslo.Potřebuji zjistit jestli zásilka už dorazila do ČR...
Pokud se jedná o zásilku jdoucí přes poštu pak by to hledané telefonní číslo mělo být 800 177 889.
Děkujiiii.To bude ono. 
Přišel mi balík s nálepkou o které je zmínka a foto na stránce 41, ale v češtině "Zboží nesplňující podmínky stanovené v článcích 9 a 10
Smlouvy o založení Evropského hospodářského společenství". Balík mi přišel normálně poštou domů a nikdo po mě nic nechtěl, nic sem neplatil, je všechno v pořádku nebo s tím mám něco dělat?
Smlouvy o založení Evropského hospodářského společenství". Balík mi přišel normálně poštou domů a nikdo po mě nic nechtěl, nic sem neplatil, je všechno v pořádku nebo s tím mám něco dělat?
To by mělo být vše v pořádku asi tam máte i nálepku ,,bez cla,,
Dělají všechno pro to, aby tam lidi nenakupovali. Taky mi tu nálepku tam nalepili.
Řekl bych, že je to upozornění na neschválené zboží, které může být závadné či zdraví škodlivé.
Ale to přece předem víme. Je to např. z Číny a kdoví z jakého podniku.
Snaží se v člověku vyvolat obavy z nakupování v Číně?
Tady se taky prodává zboží z Číny a sem tam se přijde na to, že je v oběhu něco rakovinotvorného.
Koupíš něco tady, pak někde proletí, že je věc závadná a ty se to nedozvíš. A stejně to používáš.
Řekl bych, že je to upozornění na neschválené zboží, které může být závadné či zdraví škodlivé.
Ale to přece předem víme. Je to např. z Číny a kdoví z jakého podniku.
Snaží se v člověku vyvolat obavy z nakupování v Číně?
Tady se taky prodává zboží z Číny a sem tam se přijde na to, že je v oběhu něco rakovinotvorného.
Koupíš něco tady, pak někde proletí, že je věc závadná a ty se to nedozvíš. A stejně to používáš.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
To je jako s tou slavnou devalvací CZK. Singer si myslí že mě odradí od nakupovaní potravin, zboží, PHM v Rakousku a podobně. To raději nakoupím méně ale kvalitně.
Diod píše:Přišel mi balík s nálepkou o které je zmínka a foto na stránce 41, ale v češtině "Zboží nesplňující podmínky stanovené v článcích 9 a 10 Smlouvy o založení Evropského hospodářského společenství". Balík mi přišel normálně poštou domů a nikdo po mě nic nechtěl, nic sem neplatil, je všechno v pořádku nebo s tím mám něco dělat?
Takto označený balík zaslaný z jiné země EU do ČR podléhá celním formalitám, ale to neznamená, že při tom musí být stanoveno clo nebo DPH a ani to neznamená, že musí vyžádány od adresáta nějaké doklady. Pokud celní úřadník usoudil, že je zásilka vhodná k propuštění do volného oběhu bez cla i bez DPH aniž by bylo nutné vyžadovat nějaké doplňující doklady od adresáta tak zásilka prostě prošla bez jakýchkoli poplatků.
Victronix píše:Dělají všechno pro to, aby tam lidi nenakupovali. Taky mi tu nálepku tam nalepili. Řekl bych, že je to upozornění na neschválené zboží, které může být závadné či zdraví škodlivé. Ale to přece předem víme. Je to např. z Číny a kdoví z jakého podniku. Snaží se v člověku vyvolat obavy z nakupování v Číně? Tady se taky prodává zboží z Číny a sem tam se přijde na to, že je v oběhu něco rakovinotvorného. Koupíš něco tady, pak někde proletí, že je věc závadná a ty se to nedozvíš. A stejně to používáš.
escrito píše:To je jako s tou slavnou devalvací CZK. Singer si myslí že mě odradí od nakupovaní potravin, zboží, PHM v Rakousku a podobně. To raději nakoupím méně ale kvalitně.
V tomto případě to však souvisí s předpisy platnými napříč celou EU tj. není to jen záležitost ČR a stává se to i u zboží z jiných zemí. Takto označená zásilka byť zaslaná v rámci EU znamená to, že zboží zaslané prodejcem dosud nebylo v rámci EU celně propuštěno do režimu volného oběhu tj. příslušný eshop/prodejce v jiné zemi EU používá bezcelní zóny/brány v jejímž rámci zboží příchozí ze zemí mimo EU, ať už z Austrálie, Číny, USA nebo jiné země, rovnou přeposílá bez proclení do cílových zemí zákazníků v EU a v takovém případě je povinen zásilku takto označit což má za následek, že se na takové zboží nahlíží jako by šlo o zásilku ze země mimo EU, a proto taková zásilka v cílové zemi EU tj.v daném případě v ČR podléhá celním formalitám přičemž může, ale i nemusí být stanoveno DPH a případně clo.
Jak je to vyloženo je jedna věc, druhá jaký má mít vliv. A tak je to v EU ve většině případů.
DX6i
Victronix píše:Jak je to vyloženo je jedna věc, druhá jaký má mít vliv. A tak je to v EU ve většině případů.
Bezcelních zón/bran využívá naprosté minimum eshopů/prodejců v EU. Většina eshopů/prodejců si zboží buď sama proclí nebo to řeší přes subdodavatele, který jej proclí v EU. Takže ve většině případů se to u zásilek v rámci EU vůbec nevyskytuje. Pouze minimum eshopů/prodejců v EU se tímto způsobem snaží si ušetřit práci a zatěžuje tím v některých případech koncového zákazníka celními formalitami.
Je to pouze vina eshopů/prodejců v EU, kteří takto postupují. Často totiž počítají s tím, že určitým způsobem ošálí zákazníka a přimějí ho nakupovat u nich tím, že deklarují nižší cenu takto přeposílaného neprocleného zboží jelikož ten eshop/prodejce v EU za to zboží pak neplatí ani clo ani DPH a zákazník pokud to neví tak si pak zboží objedná v EU často s mylným dojmem, že nákupem v rámci EU se vyhne celním formalitám a poplatkům což pak následně nemusí být pravda.
Takže stručně řečeno pokud se to někomu stane pak má možnost příště v tom eshopu již nenakupovat a zvolit jiný, který takto nepostupuje.
Mimochodem pokud někomu eshop/prodejce v EU na takto označené zboží bude účtovat DPH a bude následně stanoveno DPH celníky tak požadujte vrácení DPH jinak by šlo o dvojí zdanění a zbytečně byste zaplatili DPH dvakrát. Bohužel to někteří neví a pokud je na to některý nesolidní eshop/prodejce nijak neupozorní pak se může stát, že v konečném důsledku zaplatí DPH dvakrát a když se sami neozvou tak jim nikdo nic nevrátí.
Díky za odpovědi, myslel sem si to co tady píšete, jak to přijde domů, tak je to OK. Měl sem objednaný 4 zásilky, jednu mi číňani ještě rozdělili, tak mi přišlo pět balíčků, na čtyřech je razítko "BEZ CLA", ale na jednom žádný razítko, jenom ta nálepka, asi proto, že sem tam měl pouzdra na baterie a ty byli ke koupi pouze po deseti kusech, tak je asi napadlo, že s tím chci kšeftovat. Hlavně, že je to doma a nic sem neplatil.