Pseudo DLG Badius

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

Pseudo DLG Badius

#1 Příspěvek od bezmozek »

Tak jsem se nechal inspirovat mini DLG Fík a postavil si něco ze šuplíkových zásob. Není to žádná hitparáda, ale snad to poletí, na zálet se ještě čeká.
Náhradní křídlo na Badia od JR models z EPP, kus EPP na gondolu, uhlíková trubka 5mm a ocas balsa 3mm. Přichycení křídla jsou dva nylonový šrouby 4mm.

Omluvte sníženou kvalitu modeláře:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Rozpětí: 118cm
Délka: 92cm
Váha: 200g a počítám, že tak ještě tak 3g budu dovažovat.

Vyšlo to nějako těžký, asi protože jsem použil 4čl. 350mAh, 8g serva, na ocas by možná stačila i 2mm balsa a v křídle už byl vlepenej smrkovej nosník kterej je taky jak cent, ale takovej už je život :roll: :lol:
Aspoň mám radost že jsem něco postavil sám 8)
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Tibor BK »

to jsem zvědav na start s otočkou :!: :!: :!: ale pokud ano tak gratulace
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Acroholic »

A vemeš ho do Bohnic? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Streader
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Streader »

Takže už ti to křídlo přestalo ležet ve skříni co? :wink:
Dej určitě vědět jak to lítá.
Docela to i jako DLG házedlo vypadá :D
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
Streader
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Streader »

Tak co Bezmozku?
Proběhnul o víkendu zálet?
Jak to lítá?
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od bezmozek »

2 Acroholic: Já nevim jestli mám na ty tvoje hemzy reagovat, nepotřeboval bys spíš kombatem do hlavy, třeba by Tě to napravilo :lol: :lol:

Jinak zálet ještě nebyl, jsem momentálně bez auta a na mašině to fakt nepovezu :evil:
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bezmozek »

Právě jsem se vrátil z hradu....eee... no to je jedno, prostě to nelítá. :cry:

Teda lítá, ale je to bída. Smrkovej nosník v křídle se i při tak malym vzepětí prohne, takže éro po odhodu udělá podivnou vlnovku, směrovka moc nemaká, asi je moc dlouhej ocas, při plný výchylce to lítá kola tak 10-15m a jde to jaksi "dveřma", takže spíš než že by to zatáčelo, tak to letí bokem, jak by to chtělo větší vzepětí, což se mi nechce. EPP povrch je taky na pikaču, když s tím fakt mrsknu, je slyšet jak to kolem křídla zahučí, ale je to moc pomalý, než aby to něco nastoupalo. Ale smeťák je až ta poslední možnost, takže si to maluju následujícně:

Křídlo obrousím jak to půjde, dodělám odtokovku z balsy, polepim isolepou a přerobim to na křidýlka, možná se pokusim vyndat ten smrkovej nosník a nahradit balsou a uhlíkem, ale to asi neklouzne, trup zkrátim, na směrovku se vykašlu a udělám trochu menší VOP (při posledním hodu když jsem se do toho opřel na 100% uletěla).
Tak by mohlo vyjít i těžiště a i by to šlo řídit :oops: :lol:
Jestli někdo má lepčí nápad, sem s tím. :twisted:
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od bezmozek »

Obrázek
Konečně to lítá, neni to sice žádná hitparáda, ale na kus EPP to myslim neni špatný 8) :twisted:
Jen mi nějak dělá problém přechod z hodu do kluzu, je na to nějakej trick jak se moc nepropadnout? :roll:
Streader
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Streader »

Jak je vidět, lítat se dá opravdu se vším :D
ty uši jsi narovnal, nebo uříznul?
Na tý fotce to vypadá že to má celkem malý rozpětí.

bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bezmozek »

Ono to křídlo bylo celý pochybný, takže jsem ho přepůlil a slepil tak, že náběžka je rovně oproti původnímu, do toho 2x2mm uhlík, servo, křidýlka a polepení, vzepětí je minimální, ale ono by při odhodu vadilo.
Rozpětí narostlo na 1,2m, takže myslim tak akorát abych to nepomlátil o zem :oops: :lol:
Jen sop jsem udělal trochu malou, při odhodu to plave jak ryba, ale nic katastrofickýho.
Mám z toho radost jak malý děcko a až bude termika, tak to ráno zahodim a večer přistávám 8)
Streader
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Streader »

Jojo, to znám.
když lítá něco takovýhleho, je z toho někdy větší radost než z ARFka za 5000,- 8) Od toho kvalitu podvědomě čekáš, ale tyhle "létající stroje" tě můžou jenom překvapit.

Kdybys měl nějký video tak ho sem hoď. U pecky prodávají jak badiusácký křídla tak uhlíkový trubky. Bude DLG za 3,50 :P

bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od bezmozek »

Video možná nějaký stvořim, jen musim doma lohnout foťák aby se na to dalo koukat. Jinak cesta stavby něčeho takovýho je možná, nikoli však snadná. Křídlo na badiuse jedině to EPP, to origo by nemělo šanci přežít, ale profil je tak tlustej, že ani po potažení a prodloužení to není žádná sláva, uhlík jsem dal kvůli váze 5mm, ale sneslo by to i víc, ocasky ač se to nezdá taky dostávaj záhul, 2mm balsa se mi zdála už moc, takže je to z 3mm lehký. Hlavně stojna pod VOP musí mít léta nastojato, jinak ti hned uletí, lámalo by se to v letech. A pak samo pouvažovat o nějaký aerodynamice aby se to dalo zahodit, ale co už, to je dle vkusu každého soudruha. :lol:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=811
Uplně vidim teoreticky mnohem líp vybavený experty jako woro a praktiky jako polynom jak se u toho válej smíchy, ale každej začátek je těžkej, kór když je jeden bezmozek
epoxid1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od epoxid1 »

, ale to asi neklouzne, trup zkrátim, na směrovku se vykašlu a udělám trochu menší VOP (při posledním hodu když jsem se do toho opřel na 100% uletěla).

Jo VOP mi taky už dvakrát uletěla naštěstí se to ani moc nerozbilo. kdyby někdo měl nějakej dobrej nápad jak jí tam přidělat aby hodně držela určitě ho napište. Takže díky.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“