Ano všechno sedí, zdroj má na 12V větvi 13.8V, zkusmo jsem z něj tahal skrz nabíječku 4A a napětí se drželo..
Ale pořád se nedá zatížit již spuštěnej zdroj, vždy vypne..
PC zdroj
- CoralinaCZ
Re: PC zdroj
DX7, Gama 2100, Traxxas Revo 3.3
CoralinaCZ píše:... pořád se nedá zatížit již spuštěnej zdroj, vždy vypne..
Řekl bych že to je proudovým impulzem při připojení nabíječky - má na vstupu kondík a ten než se nabije, cucne si podstatně víc než pak odebírá nabka při nabíjení.
Při zapnutí zdroje toto řeší obvody zdroje - nabíhá pomalu, ne rázem a kondík v nabce se stihne nabít menším proudem.
Zkusil bych ke zdroji přidat macatý elyt, třeba 4G7/16V, mělo by to pomoci - zdroj ho při zapnutí nabije pomalu a následně při připojení nabky ten kondík podrží napětí na únosné výši...
jyrry.webnode.cz
-
JardaRůžička
S tím kondíkem tomu tak nejspíš bude. Před časem jsem se s něčím podobným potýkal. Napájím z jednoho spínaného zdroje až čtyři nabíječky. Součet odběrů není nijak závratný, jde o palubní zdroje (jeden nebo dva), vysílač a zdroj zapalování. Všechny "umírněné", lítám jen spalováky, ale často je chci nabít najednou. Stávalo se mi, že po připojení další nabíječky zahlásila ta již v provozu nízké napětí napájecího zdroje. I učinil jsem si k tomu účelu jekousi rozvodnou škatulku; jsou na ní čtyři dvojice zdířek pro připojení nabíječek a uvnitř kondíky, 2 x 2200 uF (zrovna byly po ruce). A je pokoj! 
JardaRůžička píše:.... rozvodnou škatulku....
uvnitř kondíky ...
Ještě že jsi nenapsal "rozvodnou desku" ... ;-)
jyrry.webnode.cz
- CoralinaCZ
-
JardaRůžička
To nebyla náhoda, pečlivě vážím slova svá...jyrry píše:Ještě že jsi nenapsal "rozvodnou desku" ...
- CoralinaCZ
Tak kondiky pomohly
Nacpal jsem tam paralelně 2x 2200uf + 100nf kuli PWM. Zitra to uz jen zakrabickuju a bude 
DX7, Gama 2100, Traxxas Revo 3.3