Pomoc začátečníkům při programování vysílače Futaba

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
MarthiR

Re: Pomoc začátečníkům při programování vysílače Futaba

#16 Příspěvek od MarthiR »

Nemáš náhodou opačně vrtuli? Zalítaval sem ji a odhod nemusel být tak razantní , ale když byla obráceně tak to ječelo ale neletělo.
Jde tam dát i 6/4 apc jak jíž bylo psáno
Ještě k baterce z tou originalní 3č 1300 mAh sem musel dát ještě do čumáku olovo. Z 1800mAh to už bylo lepší (olovo sem nemusel vozit) ale v pohodě to uvezlo 3č. 2200mAh kde to bylo již těžší na čumák ale za to pro úplného začátečníka lepší volba

PS: Nic blbějšího (hodného) sem ještě neřídil :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Cooper

#17 Příspěvek od Cooper »

Copak by to letělo kdyby byla vrtule obráceně? Ale já nedával dotaz na nic nic nic jiného než na to jak naprogramovat to co jsem potřeboval. Jak již jsem psal návod jsem četl. A proto si myslím že je bez předmětné řešit proč to přeci chci.Já jen chtěl slyšet jak to udělat nic jiného mě vážně nezajímalo. Kromě jedné odpověďi jsem se nic nedozvěděl. Připadá mi to že jsem dal příliš složitý požadavek na který nikdo nezná řešení tak myslím že by se to to téma mělo zrušit. děkuji všem diskutujícím
Letadlo řídí mě a ne já letadlo bohužel není to slogan pro nákup lepidla, ale zatím skutečnost
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JirkaA »

Cooper píše:Copak by to letělo kdyby byla vrtule obráceně? Ale já nedával dotaz na nic nic nic jiného než na to jak naprogramovat to co jsem potřeboval. Jak již jsem psal návod jsem četl. A proto si myslím že je bez předmětné řešit proč to přeci chci.Já jen chtěl slyšet jak to udělat nic jiného mě vážně nezajímalo. Kromě jedné odpověďi jsem se nic nedozvěděl. Připadá mi to že jsem dal příliš složitý požadavek na který nikdo nezná řešení tak myslím že by se to to téma mělo zrušit. děkuji všem diskutujícím

Letělo ale blbě. Je to častá chyba začátečníků u tlačného uspořádání pohonu. Ta vrtule musí být otočena stejně, jako kdyby byla u normálně uspořádáného pohonu na čumáku letadla, tedy tak, aby do záběru po směru otáčení šla náběžnou hranou listu, tou silnější. Když ji otočíš, půjde do záběru odtokovou hranou, tou slabší. Nějaký tah to v tom případě má taky, ale účinnost v háji..
Místo vztekání opravdu uveď odkud jsi, určitě se najde někdo v tvém okolí, kdo se na to podívá a poradí ti.
OK2WY
Cooper

#19 Příspěvek od Cooper »

Jiří já se nestekám to letadlo normálně litá na půl plynu proto. Jen prosím neřešte už to blbé letadlo Ale to co jsem chtěl přepnout čudlík a zvedne se výškovka třeba o 20% nic jiného od začátku nechci
Letadlo řídí mě a ne já letadlo bohužel není to slogan pro nákup lepidla, ale zatím skutečnost
MarthiR

#20 Příspěvek od MarthiR »

Za sebe se ti snaží pomoct všichni ! Co takhle si ktomu sednout sundat vrtuli a napípat si to co potřebuješ? nic jiného ti nezbyde. Já ti navrhnul pomoct a nejenom já! píšeš něco o kolegách z letistě to ti nedokázou poradit? vesměs je to u všeho stejné!
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od JirkaA »

Cooper píše:Jiří já se nestekám to letadlo normálně litá na půl plynu proto. Jen prosím neřešte už to blbé letadlo Ale to co jsem chtěl přepnout čudlík a zvedne se výškovka třeba o 20% nic jiného od začátku nechci

To je ovšem od počátku chybná myšlenka. Rychlost při odhodu nataženou výškovkou nenahradíš. Co lítáš za mód? Já v modu 1 (vpravo plyn, křidélka, vlevo výškovka, směrovka) větroně lapnu do pravé ruky, levou si dám plyn, přehmátnu na knipl výškovky a hážu. Takže výškovku mohu řídit už v okamžiku odhodu a než to případně vezme šmíra někam za křidélkama, už mám ruku dávno na kniplu. Tak jak sis to naplánoval ty, tak než hrábnež na přepínač, budeš mít větroně po lopingu zapíchnutýho v zádech nebo po ztrátě rychlosti (v případě slabého pohonu) zarytýho po pádu po křídle v louce.
OK2WY
Cooper

#22 Příspěvek od Cooper »

Létám mód 4 a již je vše nastaveno na zs mi došla zpráva zavolal jsem a během minuty to bylo.
Ono totiž to nebyl můj výmysl ale zde na fóru to tak někdo řešil s kladným ohlasem a tak jsem si řekl že to udělám taky.
Když mu to chválili tak to asi bylo ok
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“