Feiyu-tech FY-DOS

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
HoFi21

Re: Feiyu-tech FY-DOS

#31 Příspěvek od HoFi21 »

Ahoj,
me uz se s FY DOS povedlo odlepit od zeme a "litat", ale porad to je velice nestabilni a predevsim se to zda totalne nezkalibrovano a abych se dostal do vzduchu, musel jsem vse ladit trimama a pri dalsim vzletu se to chovalo zas jinak a to i kdyz je koptera zkalibrovana vodovahou. Kalibraci kompasu (8 otocek ve vzduchu) se mi za teto situace nepovedlo udelat.
Stabilized mode obcas drzel kopteru, ale driftovalo to tak 10m, obcas mi prislo, ze to vubec nereaguje a pri RTH se koptera vzdy vydala nekam uplne do haje.
Zkusil jsem postavit novy quad s ramem 450 od RC Timeru, pouzil jsem regulatory 20A Multistar, protoze se mi dostalo rady, ze by mohl byt problem v kompatibilite s mymi HobbyKingy BlueSeries, ale zrejme v tom ten problem nebyl...
Mohl bys mi prosim poslat, jake mas aktualne nastaveni desky a jake mas parametry koptery?
Diky!
ST
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od ST »

Moje poslední nastavení je toto. Jinak ta kalibrace gira se provádí 6x přepnutím atti a GPS mode, rozsvítí se bílá ledka. Kompas kalibruju tak, že se min. ve vzduchu 3 otočím dokola a je zkalibrováno. Pro uložení kalibrace po přistání zase 6x přepínač a bílá ledka. Nekdy mám pocit taky že se to zbláznilo a tak provedu kalibraci a vypnu a zapnu a je to OK. To že Ti to při RTH neletí k tobě, je známka, že není zkalibrovaný kompas, pokud není zkalibrovaný tak to ani nedrží polohu při GPS, lítá to v tzv efektu záchodové mísy .
Přílohy
seting GIMBAL.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
HoFi21

#33 Příspěvek od HoFi21 »

Moc dik, zkusim to a uvidim. Jinak kalibraci snad delam dobre, proste prepinam polohu 2 a 3 a vysledkem je bila LED. Kalibraci kompasu jeste teda zkusim.
ST
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ST »

Je klidně možný, že je ten kompas jakoby zaseklý, což se řešilo na foru pro systém NAZA. Doporučovali opatrně poklepat na jednotku a zkusit zkalibrovat kompas. Je možné, že to bude taky tenhle problém.
ST
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od ST »

Nevím já přepínám pro kalibraci polohu 1 a 2 tedy atti mode a GPS mode.
ST
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od ST »

Koptéra je klon TBS Discovery a regly jsou 20A MULTISTAR s tím, že mám odpojené + od reglu a napájím to zvlášť přez SBEC 5V. Napájení přez SBEC ESC se mi už dvakrát krutě vymstilo, takže z reglu napájet jednotku ani omylem. Jo a mám na výstupu z toho SBEC LC filtr. Zatím žádné problémy.
elkora

#37 Příspěvek od elkora »

Ahoj, nevíš prosímě, co tam dali za procesor a senzory? nedalo by se to zněčeho vyčíst? Nikde jsem to na jejich www nenašel a na mail my neodpovídají( asi se stím chlubit moc nechtěj). Dělám na seznamu řídících desek s technickými daty, videem a manuály aby si člověk nemusel vybírat jen podle ceny, kdybyste chtěli mrknout tak na: http://www.quadcopter.8u.cz/rozdeleni-r ... alizovano/.
Podobnej problém mám i u NAZA, ale tam aspoň vím, že je tam 32bit procesor
Woita
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Woita »

elkora píše:... Dělám na seznamu řídících desek s technickými daty, videem a manuály aby si člověk nemusel vybírat jen podle ceny, kdybyste chtěli mrknout tak na: http://www.quadcopter.8u.cz/rozdeleni-r ... izovano/...

Tak to je záslužný počin, pěkný přehled.

Ale nelíbí se mi některé texty, to máš asi z nějakého automatického překladače? Např. toto je napsáno u jednotky APM 2.5:
"Tato nová prezentace ArduPilotMega 2,5 systém, je Napájecí modul s integrovaným regulátorem a 5.3V napětí a proudu snímání (XT-60 konektor pouze fotografie)."

nebo:
"Jeden z prvních open source systémů autopilota používat Invensense je 6 stupňů volnosti Akcelerometr"

Sice je z toho zhruba poznat, o co jde, ale opravdu jen zhruba. To by snad bylo lepší nechat anglické originály.

Ale přehled desek je to pěkný.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
elkora

#39 Příspěvek od elkora »

Díky, na textech taky zapracuju, původně jsem to měl celé v anglině, což se moc Thegridovy nelíbylo a překladač byla nejjednodužší cesta. texty průběžně dodělávám...to víš není moc času a moje angličtina je mírně řečeno strohá...větší problém jsou technický údaje některých výrobků (NAZA, FY), který si výrobce nechává prosebe a hodně těžko se něco shání...budu rád pokud se tu najde majitel některých z těchto, kdo by věděl a podělil se se mnou....předem díky...:)
Jinak pokud víte o nějaké descem která tam není, a rádi byste ji tam měli. Pod seznamem v diskuzi je místo právě pro to
ST
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od ST »

Ahoj, se mnou z feiyu-tech taky přestali komunikvat. Ze začátku to byla parádní podpora a komunikace a poslední dobou to je o ničem. Už ani nekomunikují na rc-groups. Docela mě to vadí. :evil:
ST
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od ST »

Dneska nám Feiyu-tech uvolnil nový fw, a to 2.31 beta.

1.Fix the problem which cannot fixed point under the GPS hovering model, reduce the range of rack fix in the process of fixed-point.
2.Improve the altitude measurement and the stability of fixed altitude.
3.Improved the reliability of the landing when under the hovering mode and the auto return mode.

V příštím týdnu mi konečně dorazí OSD od Feiyu-tech ( HORNET ) a tak to při tom drátování prubnu.
ST
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od ST »

Dneska odzkoušeno OSD HORNET od feiyu. Sdílí to společnou GPS s řídící jednotkou. Byl jsem hlavně zvědav na měření výšky a odběru motorů. S obojím jsem naprosto spokojen. Výšku to měří kupodivu realisticky, zkoušel jsem výšky 1m, 3m a cca 10m a OSD to podalo stejně, to samé i v sestupu. Měření proudu a spotřebované kapacity mě docela překvapilo naměřenými hodnotami. Takže zatím nemám křivého slova a funguje to opravdu parádně. :D
cermii

#43 Příspěvek od cermii »

Nikde jsem nenašel jestli jednotka podporuje octo s 4 ramenama a motory pod sebou netušíte někdo ?
Toro,Mustang.Funcub,Quadcopter,Naza-m,Gopro 3 black,vysílačka Turnigy Open 9x
ST
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od ST »

Podporuje jen Y6.
ST
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od ST »

Dneska se mi konečně podařilo přijít na záhadu na své řídící jednotce FY-DOS. Lítám to v TBS Discovery ( origo plata ) společně s OSD HORNET. V RC mode mi to lítalo parádně, ale ostatní mody ( GPS HOLD a RTH ) byly prakticky nepoužitelné a končily by totálkou. Vypadalo to jako by jednotka nespolupracovala s GPS modulem a dál jsem měl pifku na integrovaný kompas v řídící jednotce. Byl jsem z toho naprosto bezradný a ladění PID nemělo žádné výsledky. Dneska jsem zkusil dva zásahy, zaprvé vyměnil jsem kabeláž od GPS modulu. Původní byla plochým tří žilovým kabelem. Vyměnil jsem to za tří žilový stíněný kabel ( kabel z CDrom mechanik ke zvukovkám) Stínění jsem připojil i mínus pólu u konektoru ( UART ) k jednotce FY-DOS.
Zadruhé jsem provedl odmagnetizaci dvou šrouků které spojují hliníkové pouzdro jednotky FY-DOS. Prvně jsem pochopitelně odmagnetizoval šroubovák a potom i ty dva šroubky.
Jednotka FY-DOS používá 32bitové procesory ARM CORTEX, to samé je i v OSD HORNET. Takže to prostě muselo fungovat a prostě jsem musel přijít na to co je špatně.

Dneska navečer jsem to byl otestovat v letu. Bylo naprosto ideální počasí, vítr v nárazech kolem 10m/s. Po načtení home pointu jsem to zvednul a začal testovat GPS a RTH mody. Byl jsem naprosto šokován chováním copteru. Drželo to naprosto přesně na pozici a při nárazu větru to lehce zhouplo a vrátilo se to na pozici. RTH je taky naprosto parádní při přepnutí se coptéra krásně otočí do směru home point a přiletí a přistane. V tom větru se to odchýlilo o 2m.

Už jsem byl pevně rozhodnut jít do NAZA V2, ale tohle mě fakt dostalo, je to naprosto srovnatelné s NAZA systémem.

Co bylo tím kardinálním problémem nevím, řešil jsem dva body najednou, ale výsledek je naprosto dokonalý. :D
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“