DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: DJI NAZA pokračování

#1111 Příspěvek od OK2BUH »

Už tady nechci flamovat, ale vzpomněl jsem si na jednu příhodu. Když jsem byl čerstvý pilot po zkouškách, tak můj první nápad bylo si postavit do svého letadla autopilota. Když jsem to řekl chlapům na letišti, tak se mi vysmáli: "My si sem chodíme zalítat a ne se nechat vozit nějakým autokokotom". Měli pravdu. :)
gardenroute

#1112 Příspěvek od gardenroute »

kuba12 píše:Zdravím mam Nazu začínám létat ale nemůžu zůstat na jednom místě čím to může byt něco špatně zkalibrované ? Děkují
Takto zněl původní dotaz, NIC o tom, že by neuměl pilotovat apod. Naprosto správně konstatoval, že mu to nepostojí na místě, což je bez dodatečné GPS stabilizace normální, se základní stabilizací to vždy po chvíli začne driftovat... Potom se tu opět rozjel flame s radami, že nemá používat GPS a má se pořádaně naučit lítat (!).
To jen pro připomnění podstaty dotazu :wink:
Troll píše:Každý z nás vidí užitečnost GPS jinak. Tak bude nejlepší nechat každému jeho názor a nevyvolávat tady zbytečné třenice. :wink: Třeba já mám GPS všude. Ale slouží mi pouze jako velmi užitečný pomocník, ne jako berlička pro létání. Létám na ruce a na oči. GPS posílá data do OSD což je nesmírně užitečné. Alespoň vím, kudy zpět ke mně :lol: . Taky v případě problému umí vrátit copteru domů, To je k nezaplacení. ...
Souhlasím a osobně nemám zásadně jiný názor. V mé odpovědi @Gluck jsem to myslím zcela jasně popsal bez zbytečných polemik
macil píše:To gardenoute - To, že z pôvodného dotazu vyplýva, že jeho autor má nejaký problém s udržaním koptéry. Z napísaného však nikto nemôže vedieť, či je problém technický, alebo rukolapný, no napriek tomu sa tu od pása strieľa radami, ako, prikúp si GPS. Nie som proti GPS, kompasu, barometru, či iným tzv. barličkám, ale mali by sa používať tak, ako píše o príspevok vyššie Troll a nie na riešenie problému, ktorý má možno príčinu inde...
A jako co :?: Jaksi nechápu, proč jsi toto směroval na mě ? Četl jsi mou odpověď pro @Gluck ? Asi ne, viď :?:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JosefSvejk

#1113 Příspěvek od JosefSvejk »

Jenže tady se spíš reagovalo na tu první a jednoznačnou radu: "Pořiď si GPS (a problém máš vyřešený)". Proto jsem i já reagoval, že použitím GPS se problém nevyřeší, ale jenom zamaskuje. Pokud někoho baví létat jen na GPS a nevadí mu, že stroj neřídí, ale že mu jen občas dává povely, je to jeho věc.
firerush

#1114 Příspěvek od firerush »

čau chlapi, už se s touto otázkou peru několik dní a vážně nevím, jak na nastavení.
Respektive k tomu, co mám - quadcopter s Nazou M Lite a vysílač Turnigy 9x (základní fw v2)

co potřebuji - ta (fakt jakýkoli 2-polový přepínač - ideál thr. cut) nastavit uzamknutí plynu na 50% = tedy na visení - altitude lock - aby nereagovala páka plynu.

Našel jsem, že lze nastavit přes 3-pol spínač, ale problém je,že na něm mám MODY (manual, gps, atti)
Stačí mi altitude hold jen v modu GPS, ale chci ho mít přepínatelný - tedy vypnout / zapnout

když na 3-pol dam 2x GPS (lock, a knipl) - 1x manuál, příjdu o atti = tedy i o kalibraci, nemám pravdu?

Díky mnohokráte za pomoc :(
F.
macil

#1115 Příspěvek od macil »

gardenroute píše:A jako co :?: Jaksi nechápu, proč jsi toto směroval na mě ? Četl jsi mou odpověď pro @Gluck ? Asi ne, viď :?:

Pretože si svoju otázku smeroval na mňa. Či vari sa mýlim?
viewtopic.php?p=1155599#p1155599
Inak čítam všetky príspevky a považujem za psiu povinnosť každého, kto sa chce zapojiť do debaty, prečítať si príspevky v danej téme. Teba mám, myslím, prečítaného dostatočne a nechápem, v čom ťa môj príspevok provokuje. Napokon, nie len môj. Napadá mi jedine zaujatosť.
gardenroute

#1116 Příspěvek od gardenroute »

@firerush - urcite bych se nevzdaval plneho prepinace letovych rezimu (rezimu stabilizace), urcite je uzitecne mit moznost prepnout jen do zakladni ATTi stabilizace,a samozrejme neprijit o moznost aktivovat kalibraci kompasu ("kolecko").

Nechces to uzamceni plynu na 50% (resp. vzletove urovni, funkcni v ATTi a GPS ATTi) spise resit nejakou upravou pro centrovani paky plynu ? Turnigy to umi, na trubce je rada videii jak na to, a NAZA to podporuje (ačkoliv nevim, zda-li Lite také) svým semiautomatickým startem, a nepotrebujes k tomu obsazovat další kanaly na Tx/Rx...
firerush

#1117 Příspěvek od firerush »

gardenroute píše:@firerush - urcite bych se nevzdaval plneho prepinace letovych rezimu (rezimu stabilizace), urcite je uzitecne mit moznost prepnout jen do zakladni ATTi stabilizace,a samozrejme neprijit o moznost aktivovat kalibraci kompasu ("kolecko").

Nechces to uzamceni plynu na 50% (resp. vzletove urovni, funkcni v ATTi a GPS ATTi) spise resit nejakou upravou pro centrovani paky plynu ? Turnigy to umi, na trubce je rada videii jak na to, a NAZA to podporuje (ačkoliv nevim, zda-li Lite také) svým semiautomatickým startem, a nepotrebujes k tomu obsazovat další kanaly na Tx/Rx...

@gardenroute
úpravu vysílače bych řešil až v krajní situaci (vysílač používám i na letadla, auta, lodě...) - tedy 0% potřebuji...
spíš by mne zajímalo, zdali dokáži 50% plynu (vzletovka - a hlavně chci tuto funkci pro altitude hold - visení...

napadl mne mix na THR - ale nepřišel jsem na to, jak jej správně nakonfigurovat. ..

chápu li dobře, jedná se především o vadu Turnigy 9x... :(
F.
gardenroute

#1118 Příspěvek od gardenroute »

firerush píše:@gardenroute- úpravu vysílače bych řešil až v krajní situaci (vysílač používám i na letadla, auta, lodě...) - tedy 0% potřebuji... spíš by mne zajímalo, zdali dokáži 50% plynu (vzletovka - a hlavně chci tuto funkci pro altitude hold - visení... napadl mne mix na THR - ale nepřišel jsem na to, jak jej správně nakonfigurovat. ..chápu li dobře, jedná se především o vadu Turnigy 9x... :(F.
Jasne, potom me to napadlo, ze to asi používáš i na jiné modely, a nebude se Ti to hodit k dalším modelum. Ale zkus dat dotaz do vlakna o Turnigy, mozna bude někdo vedet...
Drondys

#1119 Příspěvek od Drondys »

firerush píše:chápu li dobře, jedná se především o vadu Turnigy 9x...

Problém není v Turnigy 9x jako takové, ale spíš v tom, že máš jen "základní fw" a nejde o vadu, ale o to, že základní fw je zkrátka co do různých možností značně omezen a v tomto případě jsi na to omezení prostě narazil. Pokud bys přešel na jiný firmware jako je třeba OpenTX, který existuje i pro Turnigy 9x, tak v tom už je možné skoro cokoli a tam už by šel použít libovolný přepínač.
firerush

#1120 Příspěvek od firerush »

@Drondys
Ano, viděl jsem návod jak nastavit openTx, problém je, že neumím navalit nový FW do rádia..., respektive je nutno "vytvořit" servisní konektor... :-(

Jiná možnost, jak zprovoznit na knoflik 50% plynu tedy nelze, chápu-li dobře?

Díky
F
OK2BUH

#1121 Příspěvek od OK2BUH »

Kdyby stačilo aby nereagovala od středu dolu, tak nastavit IDLEDOWN RATE na -100. Ovládá se potom přepínačem throtle cut.
gardenroute

#1122 Příspěvek od gardenroute »

OK2BUH píše:Kdyby stačilo aby nereagovala od středu dolu, tak nastavit IDLEDOWN RATE na -100. Ovládá se potom přepínačem throtle cut.
Pokud správně chápu, chce mít možnost uzamknout zcela páku plynu jen na konkrétní hodnotě 50% pro vznášení - vis ...
Drondys

#1123 Příspěvek od Drondys »

firerush píše:@Drondys
Ano, viděl jsem návod jak nastavit openTx, problém je, že neumím navalit nový FW do rádia..., respektive je nutno "vytvořit" servisní konektor... :-(

Na webu Rimra viz tento odkaz dole v diskusi pod tím článkem najdeš konktakty v příspěvcích od některých lidí v různých regionech, kteří to flašování dělají a dělá to i sám Rimr. Pokud by nikdo z nich neměl čas tak to lze objednat viz tento odkaz.
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#1124 Příspěvek od celestyn »

Standardni DJi F450 s E300 - zvyseni nosnosti

Mam klasickou F450 s pohonem E300. Poridil jsem novy podvozek a kameru a gimbal a zacinam se dostavat s hmotnosti na horni hranici moznosti zvoleneho pohonu. E300 dava cca 400g na motor, takze maximum se pohybuje kolem 1600g a ja uz jsem za 1700g a jeste bych potreboval vetsi/tezsi baterii. Tech 1700g letovky uz se projevuje na znacnem zahrivani motoru.

Ted resim, co bude vhodnejsi reseni:

A) predelat to na hexakopteru, tj.poridit centralni hexa desku, dve ramena navic a 2xregl 15A a 2x motor
- vysledkem bude urcite vyssi prazdna hmotnost, ale ziskam cca 800g tahu navic (tj.lze ocekavat urcite o pul kila vice nakladu)
B) dat jine, vykonejsi motory, ale nejlepe takove, aby postacil soucasny 15A regulator
- soucasny prumerny odber je 4A, ale netusim jake jsou spicky pri ruznych manevrech

Pokud mate nekdo zkusenost s nejakou vyzkousenou konfiguraci, budu vdecny za navrhy. Reseni A je pro mne nejjednodussi, protoze nemusim experimentovat a pouziju osvedceny pohon vcetne motoru a originalnich vrtuli.
Reseni B by vyhovovalo (z "ekonomickeho" hlediska) pouze v tom pripade, ze se vejdu s odberem do 15A a necham tedy aspon puvodni regulatory. Ale jake motory a jake vrtule je experiment, kteremu se chci vyhnout.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
dt

#1125 Příspěvek od dt »

Originál E300 snese 4S, s tím by ses mohl dostat výkonově o něco dál bez zásahu do konstrukce.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“