Motor do dětské tříkolky

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Peeskle

Motor do dětské tříkolky

#1 Příspěvek od Peeskle »

Ahojte, sice to neni primo tak o RC modelu ale zkusim se zeptat tady. Mame trikolku na 6V pro deti a jelikoz uz kluk trochu povyrostl tak jsem na netu vycetl ze to jde v pohode provozovat na 12V. Asi nekolik nabiti aku to jezdilo bez problemu, (vubec se motor neprehrival ani pri jizde do kopce napr.) ale jednou s tim jel asi 200m z docela solidniho kopce a drzel plny plyn a z motor spalil.

Mam dve moznosti, 1. objednam motor i s prevodovkou ze zahranici (za par penez, ale dodavka az 1mesic) http://www.aliexpress.com/store/product ... 81037.html

2. poradite mi jaky motor by tam mohl jit a koupim ho tady a hned. Rozmerove by tam mel byt 380/390 mozna 480. Ty motory s prevodovkama mivaji od 12000 do 20000rpm (390 na 12V).

Chtel bych to provozovat opet na tech 12V, kdyz to ten cinsky motorek z vyroby vydrzel tak dlouho nebyt chyby s kopcem tak si myslim ze neco primo urceneho na 12V to vydrzi taky. Sel by tam treba MIG 480 3S race? na 12V ma kolem 20k otacek, jenze nevim jak je to s Nm coz pro tohle pouziti je asi zasadni. Jeslti se nebude dat svitit tak koupim nejaky himoto rc 380 jen aby to jezdilo a casem synkovi poridime nejaky silnejsi stroj.

Diky za reakce a diskuzi
ifin

Re: Motor do dětské tříkolky

#2 Příspěvek od ifin »

Já jsem zvolil kompromis a pro pohon používám dva starší dvou články zapojené paralelně. Na bazosi jde sehnat jetá tříkolka už za 200 K , takže sháněním motorku bych se asi netrápil...
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Vlasta Svoboda
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vlasta Svoboda »

Když moje děťátka popálila motor (vozili se na tom oba spolu a pochopitelně na 12 V Pb baterku ze záložního zdroje místo 6 V...), tak jsem tam vrazil motor z 12 V kompresoru.

http://aukro.cz/auto-kompresor-12v-i4603921992.html

Ten kompresor je šunt, ale motor v tříkolce šlape dodnes. Navíc se dá na tom Aukru sehnat už od 100 Kč, takže jak praví kolega, motor bych neřešil. Je jich všude hromada.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DAF »

Vlasta Svoboda píše:... tak jsem tam vrazil motor z 12 V kompresoru. http://aukro.cz/auto-kompresor-12v-i4603921992.html....

Akorát kolega píše, že tam je motor velikosti 400, resp. 480 a v tom kompresoru je motor velikosti (myslím) 600. Bývaly motory na 12V, ale koukám, že už nějak z trhu vymizely. Pokud ale ten motor bude na nějakým aspoň 9V, tak by mohl něco vydržet. On má vždycky nějaké pracovní rozpětí, ale zase ho honit na limitu, nebo nad ním, to mu určitě nebude dělat dobře.
Hitec Aurora 9X
Vlasta Svoboda
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vlasta Svoboda »

Schválně jsem to včera na chalupě poměřil. Není tam moc místa ani světla, ale jde vidět, že je to řada 400. Na motoru samozřejmě není napsáno/nalepeno ani fň. Ale asi to bude nějaký Johnson, ty se tady do těch noname věcí dávají zhusta.

motor-trikolka.jpg

Nevím co tam teda strkají dnes, ale ten kompresor, z kterého jsem to kuchnul, byl vzhledově stejný jako ty na tom Aukru. Možná Čína během let zvýšila výkon, protože nafouknout tímto kompresorem třeba člun... Jednou jsem to zkoušel a kompresor letěl do kouta.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DAF »

Mnou vykuchaný motor z kompresoru má průměr 35,4 a délku 51 mm, zde http://daf64.rajce.idnes.cz/Motory/#100_3710.jpg je náhled. Laboroval jsem tehdy s možností výroby malého startéru (tak do 2,0 - 2,5 ccm) a opravdu to funguje. U kompresoru mi vadilo, že ta páčka, která má na konci hadičky zajistit stažení gumy na ventilku, praskla, aniž bych kompresor nějak zvlášť používal. K tomu vykuchanému jsem si koupil ještě jeden, ten jsem ponechal na komprimování, a ta svině páčka, ač byl pouze uskladněn, prdla taky. Víc než ten motor, případně s převodem, z toho kompresoru vyžít nejde. Netuším, co jsi ty měl za kompresor, ale ten můj má motor větší! Heč :lol: !
Naposledy upravil(a) DAF dne pon 29.09.2014 19:11, celkem upraveno 1 x.
Hitec Aurora 9X
Vlasta Svoboda
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vlasta Svoboda »

Hmmm, tak to teda závidím. Já měl střeva trochu jiný, ale fotku opravdu nemám.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DAF »

Já to původně upravoval tak, aby byla možná případná "reinkarnace" zpět do podoby kompresoru, proto jsem nic nedělal s tím rámem, který drží převodová kola a přidělává se na něj válec. Kompresor je přímo určený pro provoz na 12V, což by v nějakém dětském samopohybovadle mohlo být výhodou. Vzhledem k "velikosti" by pak byl určitě zajištěn dostatečný výkon bez přetěžování. Ale pokud to bylo původně na čtyřstovku, resp. motor kolem (různé ty 370, 380, příp. 480), muselo by se upravit uchycení motoru a to už by bylo celkem náročnější.
Hitec Aurora 9X
juzek1

#9 Příspěvek od juzek1 »

P1120380.JPG
P1120381.JPG
Ahoj,co skusit tohle,je to z akuvrtačky z Teska za cenu do 3 stovek.Je to i s převodvkou.
Peeskle

#10 Příspěvek od Peeskle »

Sorry ze jsem se tak dlouho neozval, dneska mi prisel tenhle http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... 0-3li-race. A slape jak z praku:) Jen aby to ustala prevodovka. Rychlost je stejna jako u puvodniho motorku s tim rozdilem ze ten MIG je delany na 12V. Puvodni tezko rict. Motor velikosti 550 by tam sel napasovat kdyby se upravilo (ubrousilo:)) cele to uchyceni na prevodovce. Byla to posledni varianta. Tak snad tohle tema nekomu pomuze kdo bude resit stejny problem. Dobre je ze slape v pohode i na puvodnich 6V. Kazdopadne diky za napady.
Přílohy
DSC_0385.JPG
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“