DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
celestyn
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA pokračování

#1126 Příspěvek od celestyn »

dt píše:Originál E300 snese 4S, s tím by ses mohl dostat výkonově o něco dál bez zásahu do konstrukce.

Diky za napad.
Zkusil jsem 4S 4000mAh bez dalsi uzitecne zateze a pekne to lita, motory jsou studene a vydrz je peknych 15 minut.
Ale povesil jsem k tomu navic 200g podvozek a uz se po pristani ty motory pekne hraly a letova doba klesla asi na 10-12 minut. Plaste ne, ty zustaly celkem chladne, ale stator (tedy ty kratke valcove placky, za ktere je to prisroubovano k ramu) byly horke, ze jsem se o ne spalil. Mel jsem z toho pocit, ze uz ten pohon nezdrave namaham. I kdyz z hlediska prumerneho odberu to vychazi 5A.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
Fortress

#1127 Příspěvek od Fortress »

Dji f450 e300

Prave sa rovnsku zostavu skusam poskladat (darcek k narodeninam). Po precitani fora som pochopil ze naza m v2 je dobra volba. Teda do profi nejdem. Snad to poskladam a skusim aj ja teda tu 4000mAh bateriu. Nemajte ma za vola ak dam otazku co je zo ten pitch-yaw-roll atd??? Nemam skusenost na kopteru. Lietam si rekreacne na mjxf45 dakujem. Naze drzim palce nech nam sluzi
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#1128 Příspěvek od celestyn »

Fortress píše:Dji f450 e300

Prave sa rovnsku zostavu skusam poskladat (darcek k narodeninam). Po precitani fora som pochopil ze naza m v2 je dobra volba. Teda do profi nejdem. Snad to poskladam a skusim aj ja teda tu 4000mAh bateriu. Nemajte ma za vola ak dam otazku co je zo ten pitch-yaw-roll atd??? Nemam skusenost na kopteru. Lietam si rekreacne na mjxf45 dakujem. Naze drzim palce nech nam sluzi

Ahoj,
pokud si koupis set s F450, nebo F550, pak staci nastavit doporucene vychozi nastaveni a bude to se zakladnim "podvozkem" bez dalsiho zatizeni vyborne letat. Doporucena nastaveni jsou v navodu na strankach DJI. Ja pouzivam 4S 4000mAh Zippy (tady je treba video, jak se to chova http://youtu.be/BilNR2wFUwM?list=UUmtCUXcomR7gZv9ReKJwSDg). Pokud budes mit nejake dalsi dotazy, bylo by vhodne je presneji specifikovat, dotaz typu co je to ...., atd, atd neni prilis konkretni.
Pitch, yaw, roll :
Obrázek
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
Fortress

#1129 Příspěvek od Fortress »

Ok vsetko som nasiel ako nastavim od dji. Naza pride zajtra pustim sa do montáže a mna zaujimalo vlastne co znamena to roll yaw pitch nakolko zadam do assistenta tieto udaje ale neviem co znamenaju a keby som ich mal menit neviem co mam cakat. Snad to je trosku jasne co asi myslim. Ja na vrtulniku nastavim rud na 40% a viem ze mi bude otacat prdel z povodneho 100% nastavenia pomalsie len 40% z rychlosti. Fakt som amater ale koptera ma zaujala a aj Naza tak som kupil v2 model podla tohoto fora a chcem casom aj gimbal a kamerku. Ospravedlnujem s ze rusim viem ze to je priestor o naze. Rovnako metusim co ke aditude mod. Ale na vsetko pridem. Dik
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#1130 Příspěvek od dj_krata »

Hezký večer pánové... nevím zada to už tady bylo ... ale už několikrát se mi stalo s dji f550 že se rozkymácel a v tomto stavu nekontrolovatelně padal k zemi, copter nereaguje ani na přidání plynu.( mám vše setové: regulátory opto 30A,motory 2212/920Kv, naza-m V2 GPS,baterie 3s 5000mAh , vrtule 10/38, váha okolo 2400g (podvozek,gimbal,kamerka go pro,napájecí baterie gimbal a poziční osvětlení 3S 1300mAh) nevíte co by to mohlo způsobovat ? nastavení nazy,váha,výkon motorů.Někdy je vše ok, krásný klidný,stabilní lety a někdy to vypadá jako když to každou chvilkou spadne...děkuji za tipy a rady
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Hexagon

#1131 Příspěvek od Hexagon »

Zdravim pani, mam otazku ohladom nazy v2, prave som dokalibroval ESC, vsetky zvlast cez prijimac Spektrum AR8000 (1.kanal). Po pripojeni nazy na motory a po nahodeni motorov sa mi roztocia len 3 (zvysne 3 stoja). Po pridani plynu sa postupne roztocia. Mam teda otazocku ci je take cosi normalne...
Modelár, ktorý lieta bez nehody, lieta pod svoje možnosti... :-D
Vlasta2

#1132 Příspěvek od Vlasta2 »

dej v asistentovi u nastavení volnoběhu prostřední volbu .....
Hexagon

#1133 Příspěvek od Hexagon »

mal som recommended, prave pri tejto hodnote to robilo. Ked som dal vyssiu, motory nabiehavali ok ale zdalo sa mi ze maju o dost vyssie otacky. Je mozne ze by mi to pri tychto vyssich rovno vzlietlo?

(Co sa tyka kalibracie robil som ju postupom: zapnute radio, plyn na plno, zapol som kopteru, ozvalo sa kratke pipnutie, potom plyn na minimum, ozvalo sa 2x pipnutie nizky ton a vysoky ton. Radio mam Spectrum DX8). Snad je postup spravny a nespravil som nic zle... :?
Vlasta2

#1134 Příspěvek od Vlasta2 »

tvrdí se a já to tak taky dělám, že kalibraci je nejlépe dělat bez Nazy. Tedy spojíš servo kabely všech regulátorů dohromady - pomůcka je 5 nebo 7 servo konektorů - podel počtu motorů - (samců .... prodává se lišta s piny, kterou si nastříháš po třech pinech) sletovaných do kupy (nejlépe na malém tišťáku) a tak vlastně propojíš regulátory přímo s přijímačem. Lze to dělat i kus po kuse, ale je to zdlouhavé. Jinak postup máš dobrý.
S tím volnoběhem nějak nevím, mě se nerozbíhaly motory při nastavení na min. . V asistentovi máš test motorů, když klikneš postupně na všechny motory tak se točí - tedy reaguje to na to ? Mě to ze začátku reagovalo jen na 3-4 motory a teprve, když jsem udělal kalibraci bez Nazy, tak to bylo dobrý.
Hexagon

#1135 Příspěvek od Hexagon »

ano reaguje mi na test v pohode, to kalibrovanie je sice zdlhave, no je rychlejsie ako ist kupovat kabel, najblizsi rc shop mam dost od ruky... tak som sa rozhodol pre take riesenie. Ak je tam SimonK softver, aj pre ten plati takato kalibracia? mam tieto regle http://www.premium-modellbau.de/Brushle ... 39460c16b/

Dakujem velmi pekne za info!
Vlasta2

#1136 Příspěvek od Vlasta2 »

myslím, že se asi nenajde regulátor, který by se nemusel kalibrovat (rozsah plynu) .
Kalibrace jeden regulátor po druhým pochopitelně jde, ale bez Nazy, tedy přímo. Jen si chce dávat trochu pozor, aby se to udělalo u všech stejně :D
Hexagon

#1137 Příspěvek od Hexagon »

ok dakujem :) mna len zmiatlo to krutenie tych motorov. Prave som sa vratil z lietania a lietalo to super, tak som si trochu vydychol :) dakujem za info este raz! :)
macil

#1138 Příspěvek od macil »

Vlasta2 píše:myslím, že se asi nenajde regulátor, který by se nemusel kalibrovat (rozsah plynu) .
...

Nájde. Napríklad Multistar. :wink:
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#1139 Příspěvek od dj_krata »

hezký den pánové,
chtěl jsem se zeptat jestli nevíte čím to muže být... v režimu stabilizace s GPS copter nedrží na místě lítá si kde chce i když kontrolka blikala že GPS se načetla.A v režimu jen stabilizace copter letí šikmo do zadu jako kdy by nebyl vytrimovaný? děkuji za rady a tipy.
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
paegas123

#1140 Příspěvek od paegas123 »

Ahoj mám teď nově Nazu-M V2 v setu s F450 ještě jsem ji ani nezalítl jen jsem zkoušel doma nanečisto.Vše funguje jak má teda snad jen jsem se trošku zalekl jedné věci. Konkrétně ,kolega má Nazu lite , po odarmování motorů se motory lehce roztočí a on přidává plynule plyn motory začnou zvyšovat otáčky a koptera vzlétne ,prostě klasika. Když jsem zkoušel mojí Nazu-M V2 tak jsem odarmoval motory se lehce roztočili , já přidával lehce plyn a ono se nic nedělo až jsem plynem vyjel cca do 50-55% tak koptera sama začala plynule přidávat plyn a koptera sama vzlítla do cca 1m a tam se zastavila, nadále jsem přidáváním a ubíráním plynu už plynule kopteru řídil. Je tento jev zcela normální že sama vzlítne? Co jsem tak našel videa na DJI innovations taky to vypadá že je to normální ale raději se zeptám. Připomínám že Nazu mám novou a už po vybalení má ten nejnovější firmware 4.02. Ještě jedna věc dá se tato funkce nějak vypnout respektive přepnout na klasiku? Neříkám že je tato funkce špatná ale jen tak pro informaci.
Ještě chci napsat že koptera má set motoru a reglu E300 a regly jsem nijak nenastavoval nekalibroval a mám takovej pocit že to mají napsaný i v návodu že se kalibrovat nijak nemusí.

Díky za vysvětlení teda pokud někdo dokáže pomoct.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“