gardenroute píše:Gimbal + RC FrSky Taranis + FS Dominator s headtracker modulUvažuji již nějakou dobu o upgrade Tx na FrSky Taranis......má to telemetrii v základu (což může být i vedle OSD využitelné), zvukový/hlasový výstup (výborné na timer, vario a třeba hlášení stavu přepnutí přepínačů na Tx), možnost centrování plynu a hlavně programování na vysoké úrovni atd......zejména pro různé funkce k ovládání gimbalu či létání kolem POI...
Co mě ale začalo zajímat (ačkoliv jsem se na to dříve díval trochu skepticky), je možnost spolupráce Taranisu a brýlí FS Dominátor v případě osazení brýlí headtracker modulem, což by možná šlo přes přepínač na Tx využít pro řízení náklonu gimbalu alternativně vedle klasického ovladače (páčka, slider, pot) na Tx. Pokud by to šlo dobře nastavit, pro natáčení by to byla skvělá vychytávka, která ruce uvolní jen pro přesnou pilotáž.
ditri píše:...mate někdo na klasickem Phantomu instalovany H33D? Docela se s tim ted trapim. Pokud vlastnite klasicky phantom v1 nemate zadnou moznost jak redukovat rychlost sklapeni gimbalu. ...Dobře mi vychazi Taranis ale jeho prijimac X8R je takova krabice, ze ma 16gramu. Taky to vyžaduje další investice a nejsem si jisty jejich smyslem...mam mydlo rad, je male a dobře se skladuje...Pak si nejsem jisty jestli je to funkcni ale mozna "koupit upgrade kit" pro H3-2D coz je i cenove dostupne. Prosim nevi někdo jak funguje H3-3D v kombinaci s timto kitem? Co všechno pak zase musí ven? IMU ci GCU? Mam verzi "Standard" tedy ne tu pro Phantom 2....Moc se omlouvam, ale vic tocim nez stavim tak v tom mam furt nepořádek...
diky za pripadne info
Ahoj, jak jsem Ti již psal na RCG foru, jiz před nejakou dobou jsem (viz vyse) napsal podobny příspěvek o moznosti
prechodu RC me P1ky na Taranis:
- bohužel je problem s ovladanim H3-3G gimbalu na P1ce, DJI se na to jak spravne pises zcela vysrala a SW podpora pro nastaveni rychlosti a mekkosti pohybu naklonu je podporovana pouze pro P2 (!), takze u P1cek to nelze, Tx to neumi...
- resitelne to je jinou Tx, a prave zde jsem dlouho zvazoval, napr. Futabu T8FGS, která ma v komunite Phantomu velkou podporu, ale zda se me predrazena, a když jsem postudoval věci kolem Taranisu, dosel jsem k tomu, ze to je pro nase ucely srovnatelne
- resilo by to problém s ovladanim tilt gimbalu
- resilo by to i další funkce, mozne jen HW upravami setove Tx, jako napr.
YAW30 mod, kterym jsem zde zverejnil nedavno, ale i dalsi, jako jsou preset pozice pro gimbal atd.
- ovladani tilt gimbalu přes headtracker modul v Dominator brýlích
- telemetrie (napr. pro presny proudovy senzor, který FrSky pro Taranis ma)
- lokalizovatelný hlasovy vystup Taranisu, to bych dost ocenil, protože letam plne FPV (napr. countdown timer, spotřeba baterie z telemetrie, status prepinacu - prepinam pri FPV poslepu atd.)
- ma to tady celkem velkou podporu, na RCM bezi samostatne vlakno pro Taranis s příspěvky prodejcu
- lepsi cena ve srovnani napr. s tou Futabou