CRIUS AIO PRO V1.0

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
bitovod

Re: CRIUS AIO PRO V1.0

#361 Příspěvek od bitovod »

Mám tu desku z HK, na které byl problém s napájením (ten chybějící spoj u stabilizátoru), nějaký rok mi ležela ve skříni, teď bych kolem ní chtěl postavit quad.

Napájení jsem opravil, ale rád bych na ní udělal nějaké další drobné HW úpravy, především vyhnání kompasu mimo desku (chtěl bych tam posadit tohle).

Při té příležitosti jsem začal hledat schéma, ale ať hledám, jak chci, nenacházím. Netušíte, kde se dá najít, nemáte někdo funkční link? Schéma mi bohatě stačí v pdf, jen ho najít...

Díky.

Bit
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
honzaop

#362 Příspěvek od honzaop »

......nahoře je řídící jednotka pod ní je příjimač s pípákem na baterku a až dole je deska pro rozvod napětí. Navíc jsem ji otočil aby kabely od baterky směřovaly dolu...
IMG_20140718_233707.jpg

Když se dívám na tu změť kabelů pod řídící deskou, tak se obávám, že to je to, co ti dělá těžký chaos v kompasu.
Myslím, že pod řídící deskou by mělo být kabeláže co nejmíň, nebo nejlépe asi vůbec a hlavně ne silové kabely.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
janko.hrasko

#363 Příspěvek od janko.hrasko »

a ani pipak na baterku, ten tiez moze zmiast kompas
bitovod

#364 Příspěvek od bitovod »

bitovod píše:Mám tu desku z HK, na které byl problém s napájením (ten chybějící spoj u stabilizátoru), nějaký rok mi ležela ve skříni, teď bych kolem ní chtěl postavit quad.

Napájení jsem opravil, ale rád bych na ní udělal nějaké další drobné HW úpravy, především vyhnání kompasu mimo desku (chtěl bych tam posadit tohle).

Při té příležitosti jsem začal hledat schéma, ale ať hledám, jak chci, nenacházím. Netušíte, kde se dá najít, nemáte někdo funkční link? Schéma mi bohatě stačí v pdf, jen ho najít...

Díky.

Bit

Hernajs, je to těžší, než jsem čekal. Průběžně hledám už od poledne a pořád nic. Já měl za to, že je to OS projekt, nebo nakonec ne? Hromada lidí pro to píše FW, to to píšou bez HW dokumentace??? Nebo jenom neumím hledat?
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
OK2BUH

#365 Příspěvek od OK2BUH »

Software je sice open, ale hardware je hard business. Když si Číňan dal práci s reverse engineering, tak to neprozradí ani druhému Číňanovi natož tobě. :)
Taky jsem hledal bezvýsledně.
bitovod

#366 Příspěvek od bitovod »

OK2BUH píše:Software je sice open, ale hardware je hard business. Když si Číňan dal práci s reverse engineering, tak to neprozradí ani druhému Číňanovi natož tobě. :)
Taky jsem hledal bezvýsledně.

A to fakt všichni vývojáři FW píšou bez znalosti HW? To jde??? Jasně, že může nastoupit reverse engineereing (a taky nastoupí, co mám dělat), ale to přece pro rozumný vývoj není možné - dělám ve firmě, která vyrábí různé komunikační převodníky, nějaká automatizační udělátka a tak, ale kdyby neměl vývojář FW po ruce aspoň schéma, tak toho uděláme pětinu za desetinásobek času - občas hrajou velkou roli i takové "analogové kraviny", jako je hodnota nějakého pull-up odporu na I2C a ladí se to všechno dohromady (a i tak dlouho).

Tohle mi připadá skoro jako diletantismus (ale zase - když to jinak nejde, tak je to lepší takhle, než nijak).
OK2BUH

#367 Příspěvek od OK2BUH »

Dříve to tak v normálním světě bylo. Vývojáři vyvinuli, nechali si to patentově chránit a potom mohli dokumentaci klidně zveřejnit. Čína dnes zavedla jiná pravidla, neuznávají duševní vlastnictví. Dokonce je dnes běžné, že čínští výrobci si to kradou mezi sebou. Jedna čínská fabrika okopíruje západní výrobek a druhá čínská fabrika vyrábí kopii té kopie. Zvláštní komunizmus. 8O
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“