Hitec Aurora

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Jirka Hofík

Re: Hitec Aurora

#16 Příspěvek od Jirka Hofík »

Pod 4Volty nic nespadne, to je nesmysl. Měřil jsem napětí při zátěži všech serv a pod 4,6V jsem se nedostal. Problém s blikáním modré led na vys. modulu je i při zapojení jednoho serva.
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Chlummik »

To pípání vysílaciho modulu značí slabé baterie (buď sou vybité, nebo máš slabý kabely na tolik serv, nebo mas na nejakem konektoru přechodový odpor popř. vypínači) Pípá ti to i kdyz se servama nehejbeš? při párování si totiž vysílací modul osahá jakým zdrojem napájíš model a podle toho volí uroveň výstrazného napětí, Ovšem jestli sis to nastavení v modulu nezmenil (da se jen s HP22) koukni se na telemetrii co ti jde do radia, na aktualní napětí modelu jestli se to jenak nehoupe s kus u toho hejbat serrvama a sleduj to, samozřejmě že to trochu zhoupne když jimi zabereš ale nesmí to zhoupnout hodně a už vůbec ne tak aby to přímači nestačilo a pípal ti modul. skusil bych nejdřív zapojit baterky přímo do přímače aby si vyločil vbadnou kabeláž.

píšeš ze si měřil napětí při zátěži?? ty mas digitalní pamětovej osciloskop? měrákem totiž nějakej pokles na 0.5s neuvidíš ani analog to stihnout nemusí ale ten přímač jo a v tu chvili ti zabulí

Jinak eneloopky sou v pohodě ale ja sem daval všude 5ti članek kvuli tomu že rad litam rychle a potrubuju silnější serva 7 standartnich serv typu HS422 v poohodě utáhnou

To SPCčko se používá když máš v modelu BEC a hlavně kvuli tomu že má limit proudu a když se kněmu přiblížíš tak ti spadne napětí a přímač se zresetuje a než naběhne tak neřídíš a věž mi že při 190km/h nabíhá opreavdu dlouho :wink: Jestli nemáš v modelu Lipolky a stablik tak SPC nepoužívej.
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Chlummik »

Jiřiku nejseš náhodou od Liberce že bych ti to pomohl vyžešit?
Jirka Hofík

#19 Příspěvek od Jirka Hofík »

Baterie mám opravdu nabité, pípání kvůli nízkému napětí znám, tohle je jiné pípání. Baterku jsem zapojil napřímo do příjmače a pořád stejný problém. Modul bliká a pípá pouze při hejbání serv. Ještě jsem nastavení v modulu neměnil, telemetrie ukazuje pouze minimální pokles, zkoušel jsem 4článek i 5článek.
Jinak napětí při zátěži jsem měřil FLUKEM, má paměť na minimální a maximální naměřenou hodnotu.
Jestli to tedy dobře chápu, blikání modré led a pípání na VYSÍLACÍM MODULU SPECTRA znamená nízké napětí na příjmači??? To nedává smysl.
Pokud mi klesne napětí na příjmači, vysílač 3krát rychle pípne. Tohle je něco jiného, modrá led bliká a občas se ozve pípnutí.
Od Liberce nejsem, ale věřím že by bylo po problému.
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Chlummik »

ano vysílačka jako taková má vlastní hlídání palubního napětí ktery si i menu nastavíš nebo vypneš. další hlídání obstarává právě modul který pozna jestli mas v letadle 4 nebo 5 članek po kazdem zapnutí a přihlašení přímače se to nastavuje automaticky, jsou to 2 na sobě nezávislý okruhy. když pod tu uroveň klesne napětí tak ti začne blikat modra dioda na modulu a MODUL pípá dokud napětí zase nevyleze. bere to opravdu i seberychlejší propady skus tam schvalně na skoušku dat jinej pack rozhodně s tim ale nelítej. ještě mě napadá jestli to nemůže byt varovaní slabeho signalu Aurora totiž signal zobrazit neumí ale úroveň měří ještě sem se s tím nesetkal ale projdi si i anteny konkretně pokud casto ohýbáš anténu na rádiu tam by problem byt mohl schvalně bych skusil přepnout modul na sniženej dosah a tušim že v navodu pišou na 20 nebo 50 metrů musí model reagovat. pokud to nebude ono postupoval bych že bych si na VYSÍLAČI zapl hlídání baterek nastavil bych to na nejakejch 5.5V a skoumal bych jestli s modulem pípá i rádio pokud anno jedná se o zdroj. ještě můžes skusit baterky zapojit jinam ne do konektoru bat ale kamkoliv jinam jestli nemas v primači ukleply nožičky.

Nejúčinější metoda je měnit díly pěkně po jednom a testovat (pokud tedy nemas jen 1 ero s 1 přímačem)
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Chlummik »

Fluke by to chitit mohl ale nebral bych to na 100%. teď mě napadá ty uvádíš že tam máš 4članek? podívej se do nastzavení modulu jestli nahodou nemas to hlidaní přepnutý staticky na 5ti članek
Samozřejmě předpokládám že máš poslední firmware jak v modulu tak i ve všech přímačích. pokud totiž aktualizuješ jen jednu věc muže to delat problemy
matOrix

#22 Příspěvek od matOrix »

najjednoduchsi pokus je - pripoj do spc este jednu aku, ostatne nechaj tak ako si mal a uvidis ci ti to robi tiez... ak sa situacia opakuje - chyba bude inde - ale toto je to najjednoduchsie a najrychlejsie co sa tym da urobit podla mna...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Dejfak »

Nehledě na to co jsi dělal a jak to funguje...
1.Zkusil bych vyndat zandat modul.
2. Spárovat znovu přijímače
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Chlummik »

matOrix píše:najjednoduchsi pokus je - pripoj do spc este jednu aku, ostatne nechaj tak ako si mal a uvidis ci ti to robi tiez... ak sa situacia opakuje - chyba bude inde - ale toto je to najjednoduchsie a najrychlejsie co sa tym da urobit podla mna...

Ano to mas pravdupřímač se bude napájet ze 2. acu a na výkivy serv reagovat nebude tim bych asi zacal poznas kde je problem jestli v přímači ci v el soustavě letadla
Jirka Hofík

#25 Příspěvek od Jirka Hofík »

Tak jste měli pravdu pánové, je to napětím baterek. Znovu jsem nabil 4článek a stále pípalo a blikalo. Telemetrie ukazovala napětí 6,1V.Podle mě si modul myslel, že mám zapojený 5článek. Baterku jsem vybil na 5,7V a nic nepípá a nebliká. Zkusil jsem jinou baterku a opět pípalo a blikalo. Telemetrie ukazovala 5,1V. Na spc jsem připojil 2S lipol a nic nebliká, nepípá.Tak nevím co stím provedu. Dá se nějak to min. napětí změnit. Mám SW 1.08, zkusím dát novější,ale nechápu jak dát SW do příjmače, není kam se napojit. Musím do obchodu, nemám tu prog. krabičku.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od H1N1 »

Jo jde u zmenit v programatu spectry. Klasicky pres SW jako delas upgrade vysilace.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Chlummik »

pokud ale nemas hp22 tak se tam nedostaneš. počkej ty mas 4 clanek nabytej na 6.1? tak to maš trochu ty baterky přebyté kámo, to je pak jasne ze se ti hlasi jako 5 ti clanek.
Jirka Hofík

#28 Příspěvek od Jirka Hofík »

HP22 nemám, už jsem volal do obchodu, je tam velice ochotný pán, pomůže se SW. Těch 6,1V bylo ihned po nabití. Při 4,9V to začalo blikat znovu.A jak je to s těma příjmačema Optima, jak tam dostanu novější SW. Kam napojit kabel??
Chlummik
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Chlummik »

do konektoru data se pripojuje kabel, hele ale MHčka bys neměl takto přebíjet to je zachvíly odděláš možná už těť sou mrtví proto ti tak rychle padá napětí každopádně to chce nabíječku co to babíjení pohlídá nejlépe nejakej automat s nabíjecíma programama
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od jyrry »

Chlummik píše:...

Na tyhle NiMh je úplně nejlepší naprosto debilní nabíjedlo s konstantním proudem do 160mA a nabíjení "přes noc". Nic lepšího pro ně neznám.
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“