ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Ked si pustis Mission planner a das si HUD, tak tam ti musi vypisat FAILSAFE. Vtedy vies, ze to mas dobre nastavene.
azrael píše:Len taky napad, nebude to tym ze to skusas na zemi? Ona tam je detekcia pristatia tak mozno to vypne motory rovno preto ze si mysli ze uz to pristalo v ramci failsafeu. Skus to drzat v ruke, dat fs a pomaly klesat k zemi aby malo baro/gyro/acc pocit ze leti.
Suprovej nápad, stačilo popojít o 2 metry a coptéru o metřík zvednout a jede to parádně. Zatim teda jen v ruce, k večeru vyzkoušim na poli. Díky moc
skiner píše:Ked si pustis Mission planner a das si HUD, tak tam ti musi vypisat FAILSAFE. Vtedy vies, ze to mas dobre nastavene.
Jo, je to tam krásně vidět, díky.
Jinak tedy nastavení proběhlo tak, že jsem si dal na CH5 RTL. Zaarmoval jsem motory, plyn na nule Sepnul jsem CH5 a zmáčkl při zapnuté vysílačce FS tlačítko na přijímači, píplo to. Vypnul jsem přijímač i vysílač, zapnul a už to fungovalo.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Dnes sa mi APM spravalo dost divne. Pri prechode na Althold alebo Loiter ked som dal paku plynu do stredu, tak koptera zacala prudko klesat a motory stracali otacky. Ked som som ju chcel pritiahnut k sebe smerom dozadu, tak zacala pridavat plyn a stupat hore a takto dokola. Stabilize fungovalo v podstate normalne. Ked som zakazdym odpojil baterku a pripojil, tak raz to fungovalo dobre a raz nie.
Nakonci mi aj v stabilize zacala cuvat a nedala sa ovladat dopredu, ale to bolo nizko nad zemou nastastie.
Nechapem co to moze sposobovat. FW mam 3.1.5. Naposledy v utorok som este normalne lietal bez problemov.
Nakonci mi aj v stabilize zacala cuvat a nedala sa ovladat dopredu, ale to bolo nizko nad zemou nastastie.
Nechapem co to moze sposobovat. FW mam 3.1.5. Naposledy v utorok som este normalne lietal bez problemov.
skiner píše:Dnes sa mi APM spravalo dost divne. Pri prechode na Althold alebo Loiter ked som dal paku plynu do stredu, tak koptera zacala prudko klesat a motory stracali otacky. Ked som som ju chcel pritiahnut k sebe smerom dozadu, tak zacala pridavat plyn a stupat hore a takto dokola. Stabilize fungovalo v podstate normalne. Ked som zakazdym odpojil baterku a pripojil, tak raz to fungovalo dobre a raz nie.
A presne o tom je APM... Ze aj ked to lieta, tak zrazu to nelieta, potom to poladis a zase to lieta a tak dookola...
Odkedy som dal NAZU tak len lietam... neriesim PIDy, kalibracie a vsetky mozne programovania... Nahodim baterku a lietam
Ja som praveze nic neladil ani nepreladoval. Vzdy po pripojeni baterky sa to spravalo inak. Chyba musi byt niekde inde.
Jednu antenu z prijimaca som mal vedla anteny na telemetriu, tu som mal nastavenu na vyssi vykon ako je default. Tak som vykon znizil a prijimacovu antenu som dal inde. Snad to pomoze. Je to ale zvlastne kedze som to tak mal uz dlhsie.
Jednu antenu z prijimaca som mal vedla anteny na telemetriu, tu som mal nastavenu na vyssi vykon ako je default. Tak som vykon znizil a prijimacovu antenu som dal inde. Snad to pomoze. Je to ale zvlastne kedze som to tak mal uz dlhsie.
skiner píše:Ja som praveze nic neladil ani nepreladoval. Vzdy po pripojeni baterky sa to spravalo inak. Chyba musi byt niekde inde.
Problem ktory mas nema ziadnu spojitost s antenami...
Aky silny vietor fukal ked ti to robilo?
andree píše:Problem ktory mas nema ziadnu spojitost s antenami...
Aky silny vietor fukal ked ti to robilo?
Bezvetrie.
Mal som uz taky pripad kedy sa mi rusili navzajom 2,4 a 5,8. Skusam vsetky moznosti, lebo neviem kde presne hladat chybu.
skiner píše:Bezvetrie.
Mal som uz taky pripad kedy sa mi rusili navzajom 2,4 a 5,8. Skusam vsetky moznosti, lebo neviem kde presne hladat chybu.
ale podla tvojho popisu problemu to nemoze byt rusenie medzi 2.4 a 433... Ak by sa to aj nahodou zarusilo, tak budes mat len horsi dosah, alebo ta rovno prepne do FS... Ale nie aby to robilo to co pises...
andree píše:ale podla tvojho popisu problemu to nemoze byt rusenie medzi 2.4 a 433... Ak by sa to aj nahodou zarusilo, tak budes mat len horsi dosah, alebo ta rovno prepne do FS... Ale nie aby tom robilo to co pises...
Sam neviem. Najhorsie na tom je, ze to robi nahodne pri kazdom pripojeni baterky.
Tu od 46s to je pekne vidiet. Vyletim na stabilize a v 55s prepnem na ALT a motory znizia prudko otacky a to iste robi aj Loiter. Od 1. minuty sa chcem pohnut dozadu a namiesto toho sa taha hore. Mal som problem s tym pristat. Na stabilize sa to riadit dalo, ale aj ten mi ku koncu ked som uz balil domov zacal cuvat namiesto toho aby siel dopredu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WGINGfsIG1M[/youtube]
zkontroluj hodnotu PILOT_VELZ_MAX mělo by mit 250-300. Nevím jak u 3.1.5 ale u 3.2 je nastavená nesmyslná hodnota kolem 3000 a dělá to to samé, v podstatě se to nedá řídit plynem v režimech co si hlídají výšku. Pak bych zkusil to celé to smazat v terminálu a znova vše natavil, a nebál bych se použít i novější fw 3.2.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jamesgsf píše:zkontroluj hodnotu PILOT_VELZ_MAX mělo by mit 250-300. Nevím jak u 3.1.5 ale u 3.2 je nastavená nesmyslná hodnota kolem 3000 a dělá to to samé, v podstatě se to nedá řídit plynem v režimech co si hlídají výšku. Pak bych zkusil to celé to smazat v terminálu a znova vše natavil, a nebál bych se použít i novější fw 3.2.
Mam tam hodnotu 250. Jedine to pozriet znova ked to bude blbnut, pretoze to nerobi vzdy.
Tu mam zase video hned po tom, ako som tocil to prve. Je to ale z fpv kamery, tak sa za kvalitu ospravedlnujem.
ALT a Loiter slapali zrazu jak hodinky.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AwIigJLUk50[/youtube]
To vypadá jak kdyby do toho kecala gps, chtělo by to vidět log. Co compassmot?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Logov mam viacej z toho dna, ale neviem v tom hladat. Jeden myslim aj nieco ukazuje failsafe GPS v cervenom. Compassmot som veru nerobil.
Při přepnutí letového módu mám stejnej problém se snížením otáček motoru, vždycky je v podstatě vypne a hned zase přidá, což způsobí nepříjemný trhnutí coptérou. Ale pak je vše v pohodě, módy fungují jak mají a ovládání neblbne. Kromě RTL, kde mám toilet bowl kvůli zarušenému intgrovanému kompasu na desce (94%).. na cestě mám externí.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
S RTL som nemal zatial problem, ale ked to blblo som ho neskusal prepnut.