ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
j.s

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1711 Příspěvek od j.s »

Tak to RTL byl trochu offtopic k tvému problému.. Hele já bych zkusil apmko smazat (tušim přes terminal příkazy setup a pak erase) a znovu zkalibrovat, případně si zálohovat PID. Řekl bych, že to bude nejrychlejší a nejspolehlivější řešení. Pokud bude problém přetrvávat, tak jsi minimálně z velké části eliminoval chybu v nastavení.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
skiner

#1712 Příspěvek od skiner »

j.s píše:Tak to RTL byl trochu offtopic k tvému problému.. Hele já bych zkusil apmko smazat (tušim přes terminal příkazy setup a pak erase) a znovu zkalibrovat, případně si zálohovat PID. Řekl bych, že to bude nejrychlejší a nejspolehlivější řešení. Pokud bude problém přetrvávat, tak jsi minimálně z velké části eliminoval chybu v nastavení.

Rozmyslal som aj nad tym... Nastavenia som ukladal este pred tym nez to blblo, takze to by problem nebol. Nechcelo by sa mi vsetko znova nastavovat :). Este by som chcel skusit ten compassmot.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1713 Příspěvek od jamesgsf »

Ten compassmot by to mohl být, neuvedl jsi jestli pouzivas externí nebo na desce mám pocit že se mne to kdysi chovalo podobně, na stabilize v poho a někdy výpadky a chtělo to letět pryč a reakce na ovládání taky nic moc, nebo si to vzpomelo že to bude stoupat apod. Jinak pozor mobius dokáže docela dobře zarusit gps, takže modul dále od kamery. Od té doby co používám externí kompas za cca 80 kč je to v pohodě.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
skiner

#1714 Příspěvek od skiner »

Tu mam vysledok z compassmot. Kompas mam externy.
Přílohy
compassmot.jpg
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1715 Příspěvek od jamesgsf »

tak tohle můžem vyloučit :lol: zkusil bych to vymazat a znova to nastavit a nechal udělat autotune.
tibor

#1716 Příspěvek od tibor »

jamesgsf píše:Ten compassmot by to mohl být, neuvedl jsi jestli pouzivas externí nebo na desce mám pocit že se mne to kdysi chovalo podobně, na stabilize v poho a někdy výpadky a chtělo to letět pryč a reakce na ovládání taky nic moc, nebo si to vzpomelo že to bude stoupat apod. Jinak pozor mobius dokáže docela dobře zarusit gps, takže modul dále od kamery. Od té doby co používám externí kompas za cca 80 kč je to v pohodě.

Pre podobné problémy chcem aj ja začať používať externý kompas. Neviem či mám dobré informácie, ale treba niekde na APM-ku preškrabať nejaký spoj? Nedarí sa mi to nájsť. Nemáš po ruke nejaký odkaz?
Ďakujem.
skiner

#1717 Příspěvek od skiner »

tibor píše:Pre podobné problémy chcem aj ja začať používať externý kompas. Neviem či mám dobré informácie, ale treba niekde na APM-ku preškrabať nejaký spoj? Nedarí sa mi to nájsť. Nemáš po ruke nejaký odkaz?
Ďakujem.

http://copter.ardupilot.com/wp-content/ ... cation.jpg
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1718 Příspěvek od Woita »

Chtěl jsem dnes flashnout nejnovější verzi FW do APM 2.5.2., tedy verzi ArduCopter V3.1.5 Quad.
Napíše to Detecting board version, Reading Hex, pak jede teploměr cca do 80% a pak napíše Communication error - no connection.

Dělá mi to na obou kopterách s APM 2.5.2, na dvou noteboocích s Win 7 a Win 8.

Copak to může být za záhadu? Díky za nápady!
Naposledy upravil(a) Woita dne sob 25.10.2014 19:34, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
skiner

#1719 Příspěvek od skiner »

Skusal si reset na APM ?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1720 Příspěvek od jamesgsf »

to vypadá jako že spadnul bootloader , zkus to připojit v MP 2.0 to tito potvrdí.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1721 Příspěvek od Woita »

jamesgsf píše:to vypadá jako že spadnul bootloader , zkus to připojit v MP 2.0 to tito potvrdí.

Nojo, ale v obou ŘJ najednou?
Odpoledne budu zkoušet.
Spíš to na mě dělá dojem, jako by byl problém se serverem kde jsou data. Jsem docela zvědav, co se z toho vyvrbí.
Zkoušel jsem to nejdříve v nějakém starším MP (nevím v jaké verzi, cca 1/2 roku staré, dlouho jsem v tom nic nedělal), pak jsem stáhnul aktualizaci MP a do druhého NB jsem stáhnul komplet novou verzi MP.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1722 Příspěvek od jamesgsf »

starší MP vypíše jen chybu v komunikaci, v MP2.0 to vypíše jeslti je poškozenej bootloader (nebo tam vůbec není) když jsem to řešil našel jsem na rcgroup, že do některých desek ho ani nenahráli, holt čínani. Což by by mohlo způsobit problémy při nahrávání fw, je to jen software. Tak si fw ve verzi stable stáhni a přehrávej z disku, tím vyloučíš ten server. Už se mne ale potvrdilo, že některé fw kolidují s MP. Proto mám v booku taky dva poslední aktuální a tak rok starý MP, 2.0 nepožívám jen spíš pro takovou kontrolu. Ať se zadaří. A pozor na desce jsou dva čipy, atmega 2560 a atmega32U2 ten druhej se stará o komunikaci s usb atd. Teď si nevzpomenu, kterej jsem přehrával. Pokud by se ten bootloader potvrdil dej mne vědet nějak to dáme do kupy.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1723 Příspěvek od Woita »

Díky moc za podněty, budu zkoumat.
FW jsem tam už vícekrát nahrával, problém nikdy nebyl, bootloader tam tedy byl, a funkční.
Z disku jsem FW zkusil nahrát taky, bylo to stejné, se stejnou hláškou.
jaroslav.falcon

#1724 Příspěvek od jaroslav.falcon »

32 je encoder
atmega256 je teh hlavní MCU
ještě je na desce propojka, ktera urcuje co flashuješ

nemůžeš mít problém v tomto ?
http://copter.ardupilot.com/wiki/common ... tmega32u2/
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1725 Příspěvek od jamesgsf »

No co jsem pochopil tak na nekterych deskach nemusel bejt bootloader nebo nebyl dostatečně dobře okopírován a ono to flashovat slo, jenže pak to někdy vytuhlo a z desky byla cihla. Prostě soudruzi z číni udělaly chybu.

Tady k tomu zrovna něco co jsem měl v záložkách

http://diydrones.com/group/arducopterusergroup/forum/topics/apm-2-5-connection-error

jinak pár stránek zpátky jsem to řešil taky, na starý komp jsem udělal kabel na comport a přes arduino jsem nahrál bootlodar. Nakonec jsem pro jistotu koupil avrisp programátor http://www.ebay.com/itm/171390198933?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Pokud se ti doma válí nějaký arduino tak by to přes něj mělo jít taky.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“