Domácí CNC

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí CNC

#76 Příspěvek od petrcorrado »

myslím tím, že frézuje třeba 4 hodiny v kuse - ne max. zatížení a rychlost. Motory mám asi na hraně, stěží udržím ruku na nich. Tedy na těch vytížených. Odpor posuvů nedokážu posoudit - nevím jak. Asi to budu muset trochu upgradovat :( Včera jsem na ně prozatím přidělal aktivní chlazení.

Jinak frézuju topol, mdf, pvc. Rychlost 800-1200. vřeteno 800w bezkartáč s měničem.
therccustomjets.cz
customwings.cz
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Rosta2 »

jyrry píše:U mně je převažující "zápřah" topolovka 3mm, 2 desky na sobě, nástroj 1,4mm a rychlost 820-880mm/min.
Břízu 8mm (nebo 2x3mm na sobě) tím nástrojem jedu tak do 560mm/min, spíš méně. Píšu o domácím bastlu, ne o poloprofi stroji na celodenní práci.

U té topolovky, bych doplnil ještě moje otáčky cca 18 000/min. a fréza průměr 1,5mm a posuv do 900mm/min. Včera jsem frézoval bukovou překližku silnou 8mm, tak jsem to vzal na třikrát frézou průměr 1,6mm otáčky 15 000/min, posuv cca 500mm/min, ale šlo by to klidně vzít na dva úběry, ale nikam jsem nespěchal :wink:
igorb

#78 Příspěvek od igorb »

jyrry píše:Font CamBam_stick_9 v praxi:
download/file.php?id=40049&mode=view
;-)

niekedy som pomalsi ... co si tym chcel povedat? skus naznacit pismenkami :- ))
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od jyrry »

jako že ten font na drátové písmo je použitelný
jyrry.webnode.cz
igorb

#80 Příspěvek od igorb »

to je ktory?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od jyrry »

jyrry sob 24. kvě, 2014 6:55 píše:
CamBam Stick Fonts.zip
...

konkrétně to je ten CamBam_stick_9
jyrry.webnode.cz
igorb

#82 Příspěvek od igorb »

aha jasne, ale mam pocit ze zrovna toto mi v rhine neslo, no mozno sa este pohram :-P
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od HavelAircraft »

Jaké máte vyzkoušené nástroje na obrábění překližky a případně duralu?? Ideálně s odkazem třeba na Ebay
Pořídil jsem si prozatimně malé CNC na zkoušení takže průměr stopky 3,17mm :)
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od jyrry »

V poslední době si vybírám tady http://stores.ebay.com/Do-Best-Tools/PC ... 34.c0.m322 , na překližku 1,2mm nebo na silnější 1,4mm; na balzu to samé ale od 1mm
nebo je výběr třeba tady http://stores.ebay.com/carbide-more , bral jsem i tady http://stores.ebay.com/CARBIDE-PLUS?_rdc=1 nebo http://stores.ebay.com/SUPERWORKSHOP-BITBITWORLD?_rdc=1
jyrry.webnode.cz
Golfista

#85 Příspěvek od Golfista »

Udělá mi někdo G-kód podle dat v příloze? Na obrázku je naznačený nulový bod a natočení v oseX a Y.
Děkuji
Přílohy

[Přípona dwg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

gondola.jpg
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Rosta2 »

Na vytvoření G-kod, je zapotřebí znát, tloušťku materiálu z kterého se ten díl bude frézovat, pokud tedy půjde o frézování, průměr frézy, na kolik projetí se ten díl má vyfrézovat, jestli ten díl má být přichycený můstky k původnímu materiálu, jaký je použitý řídící SW frézky ( post-procesor), jaké zadat otáčky vřetene, jaká má být rychlost frézování. Já mám na frézce řídící SW - EMC, kde se zpravidla začíná frézovat od levého spodního rohu ( toto je i houmovací poloha) jinak samo můžu si určit místo frézování, kde na frézovacím stole potřebuji.
Golfista

#87 Příspěvek od Golfista »

Neřešme hloubku. Nebude to z překližky, ale z hliníkové kostky 30x30 a ostatní parametry si upravím. Neumím ale převézt frézování podle souřadnic profilu a zadávat je ručně... Víte co to obnáší. Jde mi jenom o osu X a osu Y. Otáčky, posuv a ostatní je už na mě.
Děkuji.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Golfista

#88 Příspěvek od Golfista »

Ještě mě napadlo, pokud je zapotřebí znát tloušťku pro převod do G-kódu, tak zadejte co děláte běžně. Já si to pak upravím pro svojí potřebu.
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Rosta2 »

Golfista píše:Ještě mě napadlo, pokud je zapotřebí znát tloušťku pro převod do G-kódu, tak zadejte co děláte běžně. Já si to pak upravím pro svojí potřebu.

Asi si nerozumíme, já musím zadat všechny potřebné údaje viz. foto, do tabulky jinak se G-kod nevytvoří. Přikládám též začátek G-kod z mého posledního frézování stojanu pod remorkér, tam už se nějaké ty úpravy moc dělat nedají. Důležitý je průměr frézy, a také jestli se má ta součástka prvně ohrubovat, a potom vzít poslední třískou na hotovo.
Přílohy
PA120174.JPG
PA120172.JPG
Naposledy upravil(a) Rosta2 dne ned 12.10.2014 17:41, celkem upraveno 1 x.
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Rosta2 »

Ještě mě něco napadlo, stáhni si tady http://www.sheetcam.com/downloads do 180 řádků je ten CAM plně funkční, žádné demo. A můžeš si vytvářet G-kod podle vlastních představ - pokud bys měl problém s nastavením, klidně se na mě obrať. Není ani problém, ke mě dojet na školení s tímto CAM ( zdarma).
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“